Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 79

• 42 756
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Темата на публикацията, от която е снимката, е "Tile To Wood Floor Transition Ideas", тоест светлото е камък, тъмното е дърво.
Има някои симпатични, не знам дали бих си направила, но на снимка ми харесва, например това

Знам, че е доста сложно за изпълнение, трябва да се съобразят дебелините на настилките, едното е мокър процес, другото - сух, малцина се наемат да го правят. Би трябвало един и същ да е изпълнителят и на едното, и на другото, за да се избегне мотото на бг майстори "ама тоя преди мен си е оставил ръцете"

"Килимчето" хич не ми харесва Rolling Eyes

# 136
“ЕКЛЕКТИКА В ИНТЕРИОРА”.
Омг 🙄
Понеже се обръщаш конкретно към мен - ще отговоря, макар и на мен да ми писна. Еклектика можем да наречем точно интериора, който ти смяташ за реклама на мрамор. Чека ти е дала и още детайли. А другото горе е сбироток от самоцелни елементи, превръщащи цялото нещо в шопска салата с елементи на суши. Аз харесвам еклектиката, и домът ми е нейно отражение, но използваните елементи трябва да са в баланс и хармония, а не да се бият за вниманието на публиката. Видяхме достатъчно от модерния бг дизайн, предлагам да се съгласим да не сме съгласни едни с други. Макар и да не е съвсем коректно да сравняваме домове, в които се живее с картинки от брошури, има едно нещо, на което англичаните казват “good bones” - основата, върху която можеш да градиш и дори в различни посоки да е - пак ще получиш нещо добро.
Колкото до гледката от прозореца - важна е, но по-важна е локацията.
Радвам се, че разбираш повече от професионалистите. Повечето аматьори имат реална преценка за уменията си (спрямо професионалистите) в дадена област, но явно не всички. Естествено, че локацията е важна и когато се съчетае страхотна локация със страхотна гледка цифрите стават наистина много сериозни. Някои хора се чудят как може имоти в София да струват 7 цифрени суми в евро. Ми като са съчетани най-важните фактори, ще струват. Щастлив съм, че и в България се будя всяка сутрин с усмивка. Комбинацията от красива гледка, огромни прозорци, наистина просторни помещения, липса на видими съседи в южна посока и хубава локация е наистина много рядка. Късметлия съм, че успях да си я осигуря.

# 137

Бихте ли направили дома си точно така?

Не, в никакъв случай!
Боя се, че в тази конкретна стая (ако трябва) бих запазила единствено шкафовете под мивката.
Всичко друго ми е дяволски некрасиво в тази комбинация, а и не само. Не защото антиподът ми хареса (онази българска фирма/дизайнер?), а защото това тук ме отблъсква по всякакъв начин, без значение кой го е създал и колко е известен.

-----------

„Килимчето“ и на мен, меко казано, не ми хареса, дори гърбът на кухнята да беше изработен в същия...дизайн.
Не харесвам никакви подобни комбинации от материали. Вярно, в помещения с десетки квадрати площ става дума за нещо съвсем друго, но в стандартно жилище аз поне, бих ползвала еднотипна настилка.
Имала съм кухни изцяло с паркет, с ламинат и с масив и всичко е функционирало нормално.

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 13:55 от Анонимен

# 138
  • В заешката дупка
С този изглед и усмивка се будя всяка сутрин. Придава невероятен чар на интериора.

Скрит текст:

Чудно е! А от интериора може ли да покажеш нещо? Все пак за дизайн е темата.

# 139
С този изглед и усмивка се будя всяка сутрин. Придава невероятен чар на интериора.

Скрит текст:

Чудно е! А от интериора може ли да покажеш нещо? Все пак за дизайн е темата.

И аз съм доста любопитна да надникна.

# 140
С риск да съм малко крайна, ама много коментираната снимка е отваратителна. Буквално нищо не ми харесва от там, нито е практично, нито красиво. НО има много различни хора на този свят, сигурно има някой, който би го харесал.
Цялата работа е като с изкуството, и мен да ме пита някой дали това по-долу (абстрактно изкуство) е нещо, за което някой би дал пари - ще кажа не, ама ето на, струва 15 милиона, и ще се намери да ги плати.

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 14:56 от CinnamonBun

# 141
  • София
Темата се превърна в "кой е по-по-най".

# 142
Искате ли поне да се пробвате да цитирате правилно? Аз нито съм задала този въпрос, нито съм качила точно тази снимка.
Ама верно зор да се изкажем.

# 143
  • София
Искате ли поне да се пробвате да цитирате правилно? Аз нито съм задала този въпрос, нито съм качила точно тази снимка.
Прекрасно умея да цитирам, но постът не беше насочен към вас. Не знам защо се припознахте. А към това кой с каква гледка е и колко квадрата са стаите.

# 144
Извинявам се, няма да Ви цитирам Simple Smile До колкото ми е известно можем да си изказваме мнението свободно, та не виждам проблем със "зора" ми да се изкажа.

# 145
Прекрасно умея да цитирам, но постът не беше насочен към вас. Не знам защо се припознахте. А към това кой с каква гледка е и колко квадрата са стаите.

И моят не беше за Вас, защото във Вашия пост май няма цитат, не разбирам защо подскачате?

# 146
No Mouth

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 13:14 от Анонимен

# 147
Благодаря на всички за мненията и съветите. Ще сложим еднаква настилка навсякъде - винил. Мъжа ми ще избере цвета Yum

# 148
Annika, eхеееейй браво! Smiley

# 149
Търся бг сайтове с крака за мебели.
Това съм харесала и търся:

Общи условия

Активация на акаунт