Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 79

• 43 597
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • В заешката дупка
Не чистя всеки ден. Абсурд. Имам обаче румба, която чисти всеки ден основното ни помещение докато сме на работа/училище. Останалите помещения не се прахосучат всеки ден.

# 586
Живея в къща, извън големия град, на баир и до гора.Постоянно е отворено и се проветрява, чистя един път седмично, но поддържам чат-пат през седмицата, ако се наложи, имам робот за пода иииии е ужасно прашно.Смятам, че е заради това, че сме много хора у дома почти ежедневно.Аз и мъжът ми със сигурност, децата 1/2 ден също се моткат тук.Нямам килими, пердета само в спалните  и един диван.Но си има прах.В дрешника най-много, тъй като е открит и яко събират прахоляк дрешляците.При първа възможност ще е с врати, като гардероби.

# 587
И аз нямам килими и пердета в апартамента, само едно малко на дребната в стаята.
На вилата правим ремонт, тук също нито килими, нито пердета ще сложа. Ако ще да е неуютно, на мен си ми е чудесно.

# 588
  • София
Добре бе, хора! Как така чистите всеки ден? Как намирате време? Не работите ли? Не готвите ли след работа? Нямате ли други интереси извън дома?
Скрит текст:
На мен, честно, не ми остава време. Работя на 8ч, като се прибера приготвям вечеря, хапваме и предпочитам да изляза навън - разходка, колело, спорт...Или с приятели да се видя на по бира, или концерт, театър, кино...Чистя веднъж седмично, имам и робот, но предпочитам да го пускам когато съм си вкъщи.
Сигурно аз съм много неорганизирана и не мога да свърша всичко, може би другите успяват...
Имам, разбира се! 3 пъти седмично се прибирам около 21ч.
Чистя, готвя, правя сандвичи, оправям животни.
Това е положението. Нямам пари за чистачка.

# 589
Имам робот във всяко жилище и децата се включват в бърсане на прах и минаване с парочистачката и традиционната прахосмукачка. В България 1 път седмично аз и 1 или 2 пъти те... В чужбина животът им харесва по-вече - по-рядко им се налага да чистят Laughing

# 590
  • Перник
Ами...и аз пускам прахосмукачка всеки ден. Сериозно чистене - веднъж седмично. И на работа ходя по 8 часа на ден, че и пътувам по около час в едната посока, и готвя...луда работа Grinning
В къща сме, подът е гранитогрес и ламинат, в сиво и различни нюанси кафяво в различните помещения. На главна улица сме и има прах доволно, а и мъжете вкарват от двора кал/тревички/стърготини. Правим си и домашен хляб, от който те произвеждат невероятни количества трохи Rolling Eyes

# 591
Здравейте момичета!Най-накрая дойде и ред за нова кухня ,по-точно холо-кухн:grinning  Старата ми служи 25 години масив,харесвах си я,но си изпя песента.Всичко изтърбушихме и сме готови за майстора.Аз обаче направо сгънах с идеите.Като за начало не знам какво да правя с ламперията на тавана.Дали да остане или да и праснем един картон отгоре.Омръзна ми да гледам този оранжев цвят на естествен чам.Не знам дали ще може да се омасли в друг нюанс понеже е лакирвана много отдавна.
Та какво ще ме посъветвате?
Имам възможност да променя всичко и не знам какво да правя.Нямам пари за дизайнер.Grinning

# 592
Зависи дали искаш гладък таван или на летвички. Зависи и колко здрава е ламперията, да не я боядисаш сега и след няколко години да се налага все пак да я сменяш.

Най-лесно е да се боядиса плътно, ако ти харесва такъв вид. С омасляване едва ли ще стане равномерно.
Може би цената на качествен грунд+ боя за ламперията  ще се доближи до тази на гипскартон+замазка+боя, избери си материалите и пресметни.

# 593
Почнете със стила, който Ви харесва и в който искате да направите помещението. Тези летви ще се връзват ли и този камък?

Самите летви иначе могат да се свалят и изшлайфат и после да се обработят с нещо в зависимост, колко доре са почистени от стария лак.

# 594
И аз мисля, че на първо място е стилът.
Иначе наскоро гледах къщата на Томи Хилфигер, която са реставрирали и там много ми хареса как бяха боядисали дървените тавани и кухнята в бяло: https://youtu.be/UAUfo6KY1wg

Последна редакция: сб, 15 окт 2022, 21:26 от Abra_Bacon

# 595
Привет и на момчетата!
Значи май ще се разделя с тия чамови летви.иначе камъка си ходеше с тях,но и той ще изчезне.Мъжът ми е фен на тухличките и като нищо ще замени камъка с тях особено,ако в скоро време не се определя какво искам.
У Хилфагер ми е много бяло.Не сме ние за бели дивани и бели завеси:joy:

# 596
  • Велико Търново
Hblagoeva, дай първо идея какво си представяш. Разгледай в пин интерест, някои готови решения в айко, икеа, Виденов или което и да е място и дай подсказка какво да предложим. Ако си представиш нещо, но нещо те притеснява изпълнението, просто може да се префасонира и да бъде между представата и възможното.
Аз си падам по минималистични решения в нас, но искрено се радвам на чужди резултати с кичести кухни, претрупани от аксесоари и т. Н. Стига на човек да му харесва нещо, няма никакво значение другите как го намират, все пак той ще си чисти, ползва и нарежда дома Simple Smile
Ти какво харесваш?

# 597
Махат се летвите, камъка и той.
От там насетне каквото ви харесва.
За тухличките Simple Smile - може и да не са толкива ужасни:

# 598
  • Варна
Момичета, как бихте ориентирали легло 150 широко в стая с размери от снимката.
Скрит текст:
Идеята е да може да се сложи и телевизор в тази стая и да е удобно да се ползва. Ще е нещо като гостна/втора спална. Всъщност е детската в родния ми дом която спешно и бързо искаме да изчистим и оправим със сестра ми. Simple Smile
Сега си има две ъглови легла които ще изхвърлим...обаче и аз блокирах как да я направим.

# 599
  • Велико Търново
А географските посоки накъде са, ако има значение за вас, естествено.

Общи условия

Активация на акаунт