Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 71

• 30 442
  • 727
  •   1
Отговори
# 690
Момичета, какво мислите?
От години съм с Хашимото, но преди съм пила еутирокс и елтироксин и тсх-то последно беше 5.5 (преди това 7).
На Акутирокс съм от 2 месеца- 5мл сутрин и това е тсх-то сега - знам, че не е оптимална стойност, но пак влезна в някакви норми
Мисля да включа и витамините сега.
Кажете ми вие как се борите с килограмите и лесната уморяемост?

# 691
Момичета, какво мислите?
От години съм с Хашимото, но преди съм пила еутирокс и елтироксин и тсх-то последно беше 5.5 (преди това 7).
На Акутирокс съм от 2 месеца- 5мл сутрин и това е тсх-то сега - знам, че не е оптимална стойност, но пак влезна в някакви норми
.

Може ли да споделиш имаш ли някакви странични ефекти от Аку тирокс, как се чувстваш от нехо ? Тъй като трябва да го започвам и ме е страх.

# 692
Момичета, какво мислите?
.

Може ли да споделиш имаш ли някакви странични ефекти от Аку тирокс, как се чувстваш от нехо ? Тъй като трябва да го започвам и ме е страх.

Много по-добре се чувствам.
Определено и физически усещам подобрения вече.
В последните седмица-две имам неразположения, но пих и Дуфастон и по-скоро отдавам това на него, отколкото на Акутирокса.
Какво те притеснява?

# 693
Пърпъл, кг и лесната уморяемост ще започнеш да бориш, когато тсх стане около 1,5. Отделно кг ще тръгнат надолу, когато се справиш с ир. Витамините си ги знаеш.

Мартиника8, страх те е, че ще вземе да се подобри здравословното ти състояние? Мисля, че тр повече да те е страх, ако тсх ти е над 4 и не приемаш Т4. Много пъти е коментирано. Освен, че пречи на забременяване и здравословно износване на бебе, е предпоставка за инфаркт, инсулт, развитие на ир, поликистозни яйчници и каквото още се сетиш на база забавен метаболизъм. Когато 1 хормон не е наред в тялото, и всички останали не са. А те са мнооого.

# 694
Пърпъл, кг и лесната уморяемост ще започнеш да бориш, когато тсх стане около 1,5. Отделно кг ще тръгнат надолу, когато се справиш с ир. Витамините си ги знаеш.

Мартиника8, страх те е, че ще вземе да се подобри здравословното ти състояние? Мисля, че тр повече да те е страх, ако тсх ти е над 4 и не приемаш Т4. Много пъти е коментирано. Освен, че пречи на забременяване и здравословно износване на бебе, е предпоставка за инфаркт, инсулт, развитие на ир, поликистозни яйчници и каквото още се сетиш на база забавен метаболизъм. Когато 1 хормон не е наред в тялото, и всички останали не са. А те са мнооого.

Не казвам, че няма да го пия. Ясно е, че се налага. Малко по-напред съм обяснила защо имам страхове и притеснения и разпитвам хората дали имат сърдечни проблеми от приема му.

# 695

Проблема е, че за 5 години лечение това е най-доброто ниво на тсх, което съм имала.
И незнам какво още трябва да направя вече.
Последния път когато си правих изследвания лекаря не каза да имам ир.
Или да взема да сменя лекаря….
Мислиш ли, че пак трябва да направя?

# 696
Ако питаш за обременяване, няма смисъл сега да правиш.
Досега тсх е високо, защото т4 ти е малко. Вдигай дозата до достигане на нормални стойности. Обременяване направи, когато стабилизираш тсх между 1 и 2, защото когато си в хипофункция гликираният не е верен, а заради забавения метаболизъм дори често пъти се правят хипоглекимии, които извън хипофункция, никога няма да се случат.

# 697
Ако питаш за обременяване, няма смисъл сега да правиш.
Досега тсх е високо, защото т4 ти е малко. Вдигай дозата до достигане на нормални стойности. Обременяване направи, когато стабилизираш тсх между 1 и 2, защото когато си в хипофункция гликираният не е верен, а заради забавения метаболизъм дори често пъти се правят хипоглекимии, които извън хипофункция, никога няма да се случат.

Въпросът е, че не ми вдигат дозата. От няколко години съм си на една и съща - и сега с Акутирокса съм на 5мл, което доколкото знам е 100мг от еутирокса.
За фт4 за първи път чувам, че ми е ниско - лекаря казва, че ми е в нормата.
Решила съм, че е крайно време с начина на хранене да опитам да променя стойностите - най-вече на антителата.
И незнам дали трябва да включа и други неща освен Акутирокс, витамина и магнезий вечер.

# 698
Повечето, които коментираме в тази тема, сами си определяме дозите. На лекар разчитам веднъж на 2 години да погледне на ехограф жлезата. Лекар никога няма да се вгледа във фт3 и фт4, камо ли да ти ги докара до добри стойности.
С храната наблегни върху ир. За антителата може и никакъв ефект да няма. Все пак, за да ги има тези антитела, е активирана имунната система. За да намалиш антителата, трябва да повлияеш имунната система и клетъчната памет, така че да спре да разпознава като враг клетките на щж.

# 699
  • Gotham City
.

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 17:34 от Belle Époque

# 700
Повечето, които коментираме в тази тема, сами си определяме дозите. На лекар разчитам веднъж на 2 години да погледне на ехограф жлезата. Лекар никога няма да се вгледа във фт3 и фт4, камо ли да ти ги докара до добри стойности.
С храната наблегни върху ир. За антителата може и никакъв ефект да няма. Все пак, за да ги има тези антитела, е активирана имунната система. За да намалиш антителата, трябва да повлияеш имунната система и клетъчната памет, така че да спре да разпознава като враг клетките на щж.

Според теб за това тсх каква трябва да е дозата.
Иначе аз наскоро четох точно това - че спирането на глутена влияе благоприятно върху намаляване на антителата.

# 701
Здравейте,има ли някой от вас който да е пил лимфомиозот с хашимото и хипо съм.И лимфомиозота сваля ли тсхто?

# 702
Пърпъл, След като си преминала от 2 месеца на акутирокс, за момента не пипай дозата в посока качване, защото акутироксът се усвоява много по-добре и бързо от таблетната форма. Може дори да се наложи в някакъв момент да намалиш. Заложи на коригирането на дефицитите при вит Д и Б12 и овладяване на ир. И двата витамина ги пий с отстояние от поне 4 часа от акутирокса. Вит Д с мазна храна, вит Б12 след каквато и да е храна. Като приключиш курса с Б12, си провери желязото, защото обикновено пада. Б12 се пие с Б9 (метилфолат или метилираната форма на фолиевата киселина), за да се запазят нивата на желязото.
Ако няма цьолиакия и не мислиш цял живот да си на безглутеново хранене, аз поне не виждам смисъл да спазваш такъв тип хранене. Дори в шоколада има глутен. По-скоро заложи на пробиотици и изключи алергизиращи храни като домати, ягоди, млека....Да, при някои влияе добре безглутеновото и затихват антителата, но при други не влияе въобще. Зависи какъв проблем активира имунната система.

Нели13, всички, които следят сериозно темата, четат последователно всяко мнение, дори и да не се отнася за тях и извличат това, което им трябва и отделят лично време да отговорят с надеждата да са в помощ на питащите. Няма нужда през 10 поста да повтаряш едно и също.

# 703
Здравейте!
Не съм писала до сега,не знам дали и тази тема е подходяща.Просто искам да споделя и ако някой е минал по моя път да ми даде съвет ,ако може😄!Преди 6месеца бях забременяла и се наложи да направя аборт в 9та седмица,защото беше спряло развитието и сърдечната дейност.Според лекарите се случвало,но аз започнах да търся причина.Открих си Хашимото,съответно и лекаря вече го откри.И от тогава това проклето ТСХ не може да влезне в релси.Започнах от 9 тсх с л-тироксин 0.50,спадна до 4 зарадвах се,дойде време за контрола пак 7,вдигане на дозата ,после 3 пак радост,после 5 вдигане на дозата,после 2 и днес на контролата от нищото пак 7.Половин година прием на хормона и постоянно увеличаване на дозата,не мога да си го обясня !

# 704
Здравейте!
Не съм писала до сега,не знам дали и тази тема е подходяща.Просто искам да споделя и ако някой е минал по моя път да ми даде съвет ,ако може😄!Преди 6месеца бях забременяла и се наложи да направя аборт в 9та седмица,защото беше спряло развитието и сърдечната дейност.Според лекарите се случвало,но аз започнах да търся причина.Открих си Хашимото,съответно и лекаря вече го откри.И от тогава това проклето ТСХ не може да влезне в релси.Започнах от 9 тсх с л-тироксин 0.50,спадна до 4 зарадвах се,дойде време за контрола пак 7,вдигане на дозата ,после 3 пак радост,после 5 вдигане на дозата,после 2 и днес на контролата от нищото пак 7.Половин година прием на хормона и постоянно увеличаване на дозата,не мога да си го обясня !

Първо - не гледаш само ТСХ, а изследваш трите хормона за да е ясна картинката. Второ - проверка за дефицити на витамини (вит.В12, желязо, вит.Д) както и кр.захар и инсулин. Ако има дефицити попълваш, ако има ИР коригираш, ако и тогава нещата не са ок, сменяш препарат евентуално - Еутирокс или Акутирокс. На каква доза си сега?

Общи условия

Активация на акаунт