Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 71

• 30 818
  • 727
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,  Минавам да ви подпитам относно Тат и Мат. Имам стойности Мат над 1300 :О  така е описано в изследването. Възможно ли е да са толкова много 😳 чак се зачудих дали не е грешка ?! TSH, ft3, ft4 са в норма. ТАТ също е завишен. Имам диагностицирано хашимото, но не приемам хормон. Спрях го няколка месеца след раждането понеже беше паднало доста Tsh.
Повдигам този пост . Майка ми има завишени антитела . ( ТАТ- 11.76   р.с-ст<4.11 ;.  МАТ - 718.74  р.с-т 0-5.62 ).
Как може да се нормализират антителата ?

Прочетете първата страница!

# 91
Идвам да си кажа, че при мен ефект от приема на L-Tyrosin няма.
Три месеца го вземах, по 500 мг сутрин.
Може би ми се отрази леко на нивата на енергия - сякаш не съм толкова вяла и отпусната, но в хормоните няма никаква промяна, даже Т4 е по-зле. Не че съм очаквала някакво чудо де, но се надявах поне мъничко да стимулира работата на жлезата.
Резултатите от пролетта и сега:
Скрит текст:

# 92
Аз вчера започнах с Аку-тирокс. Ами...минус 1,8 кг задържана вода съм днес...🙂

# 93
Доколкото помня когато съм чела за него, това е малка доза имам спомен, че беше нужен по-голям прием поне 1500-2000 нещо такова.

# 94
Такава доза не смея да взема на своя глава. Ще се консултирам с ендото следващия път.
Допълвам за още един ефект от приема, отрази ми се на кожата. Имам АД и съм с много суха кожа, сухотата намаля и използвам доста по-малко крем от обикновено.

Напоследък ми се е отворил един апетит, трябва да видя и захарта как е.

# 95
О аз не те карам да го правиш, просто казвам защо вероятно нямаш никакво отражение върху щитовидната функция.
Отворих набързо 2-3 добавки с Л-тирозин и на всичките дозата е  1500-3000
Ето тук https://apteka.framar.bg/30046766/l-%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0% … 0-%D0%BC%D0%B3-60
и тук https://biomall.bg/l-tyrosine-cena-tirozin-kapsuli-now-foods

Ето тук в тази статия се говори за от 100 до 300 милиграма на кг тегло https://medpedia.framar.bg/%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8% … D0%B7%D0%B8%D0%BD

Съмнявам се, че ще получиш адекватно мнение от ендокринолог за добавка, но опитай Wink

# 96
Най-адекватните съвети за ЩЖ съм ги получила в тази тема!😃🌹🌻🍀

# 97

Здравейте, с диагностициран хипотиреоидизъм съм от септември миналата година , това са последните ми изследвания при доза еутирокс 50 мкг. Според вас има ли инсулинова резистентност, защото се усъмних в мнението на лекарката ми. Правим опити за бебе от август мин.година и не се получава все още. Вашият опит ще ми е от полза. Благодаря ви!

# 98
Щом си правила обременяване е трябвало и инсулина да пуснеш трикратно. Според мен има ИР, инсулинът е висок а глюкозата много ниска.

Щитовидните са добре според мен...е ТСХ е добре да е по-нисък, но Т4 е добър, Т3 няма.

Относно бебето - полови хормони проверявани ли са, там всичко наред ли е?

# 99
Привет, момичета!

След драмата с гликираният хемоглобин от онзи ден - 2,5%,  днес повторих изследването в БОДИМЕД - 5,8% Гликиран хемоглобин!

Много съм разочарована от себе си, отвратителен резултат, при всичко направено от мен за шест месеца, явно нещо трябва да променя още, като да се хвърля от някой мост, евентуално!😤

Извинявам се за нахлуването в темата пак по тази тема!

# 100
Щом си правила обременяване е трябвало и инсулина да пуснеш трикратно. Според мен има ИР, инсулинът е висок а глюкозата много ниска.

Щитовидните са добре според мен...е ТСХ е добре да е по-нисък, но Т4 е добър, Т3 няма.

Относно бебето - полови хормони проверявани ли са, там всичко наред ли е?

Проверявани са да, те поне са в норма. При мъжа ми отклонения в спермограмата, но и от моя страна нещата не са окей още.
Мисля да отида на второ мнение, а инсулина на равно с глюзата ли трябва да се пусне ?

# 101
Ами когато се прави обременяване тъй като е натоварващо изследване и се прави рядко и при нужда, е добре да се пуснат и двете. Тоест както има 3 пъти глюкоза е трябвало и 3 пъти инсулин.
Но и от сутрешния се вижда, че е висок и тази глюкоза както е ниска също сочи висок инсулин (той я сваля)

# 102
Аз вчера започнах с Аку-тирокс. Ами...минус 1,8 кг задържана вода съм днес...🙂
Ендото ли го препоръча или сама го смени? И в същата доза както си взимала или по-ниска? Как е на вкус?

# 103
Сама си го смених. Много е сладко на вкус😁, няма мирис...В по-малка доза го започнах от таблетките Л-тироксин, така реших. Ако трябва, ще напасвам допълнително. Засега съм ок.🙂

# 104
  • София
Здравейте, следя отдавна темата, напоследък съм се отдала на много четене за щитовидните хормини, регулация и т.н., тъй като от ноември м.г. се опитвам да отслабна, като почнах със Зоната, но свалих 4 кг. и не мога повече. Края на февруари почнах Саксенда, но отново едни 4 кг. до сега и това е. Ендокринологът ми вдига рамене, не знае защо. Същевременно съм с Хашимото, ИР, като последните 2 години ТСХ все е над 3, въпреки че все вдига дозата на еутирокса и вече съм на 150 мкг за 5 дена и 125 за 2 дена. Сега за първи път излиза под 3. Последните месеци се чувствам и много зле - отпаднала, без енергия, умора, лош сън. Пуснах изследвания, прикачвам по-долу. Оказах се с анемия отново, сега пия от 20 дена близо по 2 ампули Тотема, след това хематоложката каза 7 дена почивка и д апусна пак изследвания. Обмислям да започна и Т3, но четох много и явно трябва да оправя желязото и феритина първо. Сега спрях и Саксендата, защото просто не виждам смисъл, имам чувството, че метаболизмът ми е заспал просто Sad

Ще съм благодарна на всякакви съвети, коментари, напътствия. До сега разчитах много на еднокринолога си, но след като видя преди месеци, че желязото и феритинът ми са на долна граница и не ми даде съвет, след като постоянно вдига дозата на еутирокса, а ТСХ все нагоре вървеше, след като дори Саксендата нямаше ефект и не направи нищо повече, явно не мога да разчитам на адекватност от нашите лекари. А просто искам да се почивствам малко по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт