Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 71

• 30 811
  • 727
  •   1
Отговори
# 75
Дитиронът е 50/12,5 (т4/т3), но лично аз въобще не съм доволна от него.

Инкогнито, задълбай повече в изследванията за диабет. Не се връзва толкова ниска кр захар с толкова нисък инсулин, въпреки метформина.

# 76
За холестерола пия Профихол вече година, по 1 на ден, след хранене. Но често и пропускам де. От 8 падна на 5,6 без промени в храненето.

Вие сте с Хашимото предполагам, няма противопоказания, нали?

Точно ендокринолог ми го препоръча. Преди хашимото отказвах да пия каквото и да е за холестерол. Трябва да се пробва. Не на всеки действат еднакво.

# 77
Ами то и този Профихол е екстракт от червен ориз + фолиева киселина и витамини б.

Леми, изказах се неподготвена, сега проверих и видях общата съставка!

Ще си взема една от двете добавки!

Благодаря ви момичета!

# 78
А, нямах нищо предвид. Пробвай и после да се похвалиш с нормални резултати 👍
Но трябва да се пие 3 месеца.

# 79

Инкогнито, задълбай повече в изследванията за диабет. Не се връзва толкова ниска кр захар с толкова нисък инсулин, въпреки метформина.

Успях да си запиша час при друга докторка. То причината да не ходя на преглед е невъзможността да се добера до час при предишната. Лошото е, че сега най- вероятно ще започнем всичко отначало и докато ми се наместят хормоните…… 😭

# 80
MinaRu, за какво ти е Глюкофаж при такива КЗ и инсулин+ режим+ тренировки?🙂 Все пак, добре е да пуснеш гликиран хемоглобин и в друга лаборатория...

# 81
MinaRu, за какво ти е Глюкофаж при такива КЗ и инсулин+ режим+ тренировки?🙂 Все пак, добре е да пуснеш гликиран хемоглобин и в друга лаборатория...

Долче, в ендокринологията в Александровска ми го предписаха, не съм го включила сама.

Аз съм изпълнителен човек!🤣

Ще се изследвам тези дни и в още една лаборатория, да видим таз работа.

Момичета, понеже ще изследвам само ГХ, ако отида към 10:00 часа да дам кръв, нали няма да компрометирам изследването?

# 82
Не мисля, че ще е проблем. Дори не съм сигурна, че е необходимо да изследваш на гладно (макар че аз бих изследвала на гладно все пак). Стойността е за около 3 месеца назад.

# 83
Включвам се с един теоретичен въпрос. Ако при направени щитовидни изследвания няма повишени антитела, Т3 е в оптимални стойности, ТСХ е около 0,9-1, а Т4 е на долна граница, е налице хипофункция, нали? До какво може да доведе тази хипофункция ако не се обърне внимание? Какви са последствията от Т4 на долна граница?
Благодаря ако някой се заеме да ми разясни 😀

# 84

Здравейте, момичета! Не съм много запозната със стойностите на витамините. Може ли да коментирате Витамин Д и Желязо? Имам Хашимото и Хипофункция, които ми откриха преди 10 дни. Благодаря предварителни!

# 85
Включвам се с един теоретичен въпрос. Ако при направени щитовидни изследвания няма повишени антитела, Т3 е в оптимални стойности, ТСХ е около 0,9-1, а Т4 е на долна граница, е налице хипофункция, нали? До какво може да доведе тази хипофункция ако не се обърне внимание? Какви са последствията от Т4 на долна граница?
Благодаря ако някой се заеме да ми разясни 😀

След време и Т3 ще спадне, а ТСХ ще се повиши. При начална хипофункция организма се опитва да компенсира и завишава изкуствено Т3, но това е до време. Иначе до какво може да доведе една неглижирана хипофункция, ами до по-сериозна хипофункция и последиците от нея за целия организъм.

Хубаво е да се направи проверка за дефицити на витамини,  те влошават функцията на жлезата. Ако има такива и се попълнят, нещата могат да се подобрят. Като цяло зависи от какво е хипофункцията, може да е някакво временно състояние след Ковид примерно.

sisi_35 по мое мнение са сравнително добри резултатите. Вит.Д може да си вземаш някаква малка тип профилактична доза, за да поддържаш и вдигнеш малко нивото.

# 86
  • Пловдив

Попадна ми във ФБ този блог явно е превод на книгата - Лечение на щитовидната жлеза: истината зад Хашимото, Грейвс, безсъние, хипотиреоидизъм, тиреоидни възли и Епщайн-Бар от Антъни Уилям.
Не съм чела все още нищо, но слагам линк ако на някой му е интересно
https://www.epstein-barr.net/?view=classic

Благодаря за споделеното. Беше ми много интересно да я прочета. Ще се радвам да споделите мнение.
В книгата се говори, че не щитовидната жлеза е болна, а има вирус на щитовидната жлеза, който разболява цялото тяло. И лечение с хормон не може да излекува организма, а лечението на вируса трябва да е основното.
Вирусът е Епщайн-Бар и поне при мен се връзват стадиите, описани в книгата - като дете всяка зима гнойни ангини, много тежки, на 18г - мононуклеоза, след това - описаните симптоми от 3ти и 4ти стадий.

# 87
  • Варна

Успях да си запиша час при друга докторка. То причината да не ходя на преглед е невъзможността да се добера до час при предишната. Лошото е, че сега най- вероятно ще започнем всичко отначало и докато ми се наместят хормоните…… 😭

Не е по темата и се извинявам за спама,  но това ми напомни един виц.  "Търся си нов психиатър.  Старият ме блокира".

За Профихола имам въпрос -  правят ли се почивки след определен период на прием?

# 88
Здравейте,
Имам хипотиреоидизъм, който си открих сама, всичко ми е в граници и естествено лекарите смятат, че всичко е наред , но фт4 е съвсем на долна граница. За момента не съм започнала прием на хормон. Изкарах ковид миналата седмица и сега усещам, че жлезата ми работи много по-добре. Чела съм че след вирус това е нормално, за кратко да мине в хипер функция. Според вас има ли начин да се задържи това положение по-дълго - хранителен режим, спорт или добавки, нещо което да и помогне да работи така

# 89
Здравейте,  Минавам да ви подпитам относно Тат и Мат. Имам стойности Мат над 1300 :О  така е описано в изследването. Възможно ли е да са толкова много 😳 чак се зачудих дали не е грешка ?! TSH, ft3, ft4 са в норма. ТАТ също е завишен. Имам диагностицирано хашимото, но не приемам хормон. Спрях го няколка месеца след раждането понеже беше паднало доста Tsh.
Повдигам този пост . Майка ми има завишени антитела . ( ТАТ- 11.76   р.с-ст<4.11 ;.  МАТ - 718.74  р.с-т 0-5.62 ).
Как може да се нормализират антителата ?

Общи условия

Активация на акаунт