Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 71

• 31 420
  • 727
  •   1
Отговори
# 360
  • Столичанин ама не в повече :D
Все още не са достатъчно оптимални хормоните така, че би могло да се вдигнат още малко, положителното е че конверсията ти е перфектна. Simple Smile

# 361
М_Оливия, за вдигане на дозата си.  Високият пролактин заради кърменето влияе на тсх. Когато спреш да кърмиш, може да ти се наложи и да намалиш дозата. Вероятно в момента си за 62,5.

# 362
Благодаря!
И аз така мисля. Реших да не слушам докторката и да си направя дозата според това как се чувствам. От вчера точно 12,5 повече добавих. Ще си проверя и витамините как са.

М_Оливия, за вдигане на дозата си.  Високият пролактин заради кърменето влияе на тсх. Когато спреш да кърмиш, може да ти се наложи и да намалиш дозата. Вероятно в момента си за 62,5.

# 363
В крайна сметка, цикълът ми "закъсня" с 5 дни. Като си гледам приложението за МЦ, върнал се е към датите отпреди да променят помощните вещества на Л-тироксин.🙂
Още малко и ще изследвам щитовидните, за да видя какво е положението след включването на Аку-тирокс.

# 364
  • София

Попадна ми във ФБ този блог явно е превод на книгата - Лечение на щитовидната жлеза: истината зад Хашимото, Грейвс, безсъние, хипотиреоидизъм, тиреоидни възли и Епщайн-Бар от Антъни Уилям.
Не съм чела все още нищо, но слагам линк ако на някой му е интересно
https://www.epstein-barr.net/?view=classic

Благодаря за споделеното. Беше ми много интересно да я прочета. Ще се радвам да споделите мнение.
В книгата се говори, че не щитовидната жлеза е болна, а има вирус на щитовидната жлеза, който разболява цялото тяло. И лечение с хормон не може да излекува организма, а лечението на вируса трябва да е основното.
Вирусът е Епщайн-Бар и поне при мен се връзват стадиите, описани в книгата - като дете всяка зима гнойни ангини, много тежки, на 18г - мононуклеоза, след това - описаните симптоми от 3ти и 4ти стадий.
След този пост за връзката на Хашимото с вируса на Епщайн-Бар, реших да си направя изследвания при първа възможност за антитела от стара инфекция. Никога досега не съм била диагностицирана, но като малка доста боледувах от сливици и чак до след втората бременност,
Скрит текст:
след което минах на хомеопатия и нещата се стабилизираха.
Та ... при мен се потвърдиха предположенията на д-р Антъни Уилям:

Някой правил ли си е също такива изследвания?

*ashley*, може ли да споделиш за 3ти и 4ти стадий?

# 365
  • Пловдив
"Симптомите, които може да изпитате на трети етап, включват, макар и не само, умора, мозъчна мъгла, сърцебиене, подуване на корема, объркване, горещи вълни, тревожност, проблеми със съня, болки и страдания, хронична болка в гърлото, лека треска, изтръпване и скованост, изтъняване на косата, чупливи нокти, суха кожа и замаяност."

А в четвъртия етап са описани сериозни нарушения на нервната система. И точно така все съм се чувствала. Все нищо ми няма, вегетативна дистония ми поставиха, като диагноза. За шума в ушите съм обикаляла лекари и какво ли не ми правиха. Но нищо не помогна. Все още имам.

# 366
Ей тук ще ви дам една рецепта на Емил Викторов(Аюрведист). Може да пробвате....

То вероятно и аз съм го карала, но не съм правила нищо по въпроса да разбера....

# 367
BFF_, доколкото знам, всички хора сме прекарали инфекция с EBV на някакъв етап от живота си. Т.е. който и да се тества, все резултатът му ще излезе положителен.
Аз съм се изследвала и също имам антитела за стара инфекция. Инфекционист, обаче, ми е казвал, че е напълно излишно да се тествам за точно този вирус, защото е повсеместен.

# 368
Гърне, и аз така бях чела, че мнозинството вероятно ще излязат положителни за този вирус...Както е с токсоплазмозата- но пък аз се оказах от по-малкият процент, които нямат антитела за токсоплазмозата и доста внимавах, докато бях бременна (опасно е за бебето).

# 369
  • София
BFF_, доколкото знам, всички хора сме прекарали инфекция с EBV на някакъв етап от живота си. Т.е. който и да се тества, все резултатът му ще излезе положителен.
Аз съм се изследвала и също имам антитела за стара инфекция. Инфекционист, обаче, ми е казвал, че е напълно излишно да се тествам за точно този вирус, защото е повсеместен.
Интересно ми стана, защото този доктор Антъни Уилям изследва връзката между толкова масов вирус и Хашимото болни. Има ли някой, който е с Хашимото и няма антитела за инфекция с EBV?

Ето тук е описал подробно: https://www.epstein-barr.net/?view=classic
"Докато медицинските общности не се събудят за факта, че EBV е истинският виновник за проблемите с щитовидната жлеза, а не просто помощник на други фактори, погрешно считани за причинители на влошено здраве, изследванията на щитовидната жлеза ще останат с ограничена полезност. Дори и да се появят нови, революционни тестове за щитовидната жлеза, а те ще се появят, те няма да са достатъчни. Изследователите могат да предложат най-добрите, най-съвременни методи за проверка на работата на щитовидната жлеза, но те напълно ще пропуснат смисъла. Това, от което лекарите и лабораториите наистина се нуждаят, са по-усъвършенствани тестове за EBV - тестове, които проследяват къде се намира вирусът в тялото на човека, пътя му на придвижване през неговата система, нивата му в различните органи и жлези и как се храни и мутира"

# 370
Привет на всички!
Простете, че така нахлувам в темата ви, но явно вече и аз ще бъда част от нея…
Поради множество оплаквания, с които няма да ви натоварвам допълнително, си самоназначих изследванията, които виждате, защото ми писна да се чувствам зле, а да слушам от лекари и близки как ми няма нищо.
Та, идната седмица ще си запазя час при ендокринолог.Но моля и вас, да потвърдите или отречете моите съмнения, че съм се “сдобила” с Хашимото.
Благодаря Ви предварително!

# 371
  • Столичанин ама не в повече :D
Да имаш хашимото, но в начален стадий, след като тсх все още е в норми, при следващо изследване провери инсулин и гликиран хемоглобин, тъй като е възможно и там да лъснат проблеми, освен това провери витамин д и витамин 12 и фолиева киселина, като е възможно и там да има дефицити, и ако има такива трябва да ги попълниш. Simple Smile

# 372
Благодаря Ви!
Да имаш хашимото, но в начален стадий, след като тсх все още е в норми, при следващо изследване провери инсулин и гликиран хемоглобин, тъй като е възможно и там да лъснат проблеми, освен това провери витамин д и витамин 12 и фолиева киселина, като е възможно и там да има дефицити, и ако има такива трябва да ги попълниш. Simple Smile

# 373
Здравейте, това са ми последните изследвания, трябва ли да променя нещо в лечението.  Взимам хормон от 50 мг. Не знам защо т4 пада на долу.  През март, когато ми поставиха диагнозата тсх, тат и мат бяха значително по високи.

# 374
На мен проблема ми с ебв е какво правим, след като знаем, че го имаме???

Общи условия

Активация на акаунт