СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 5)

• 43 238
  • 784
  •   1
Отговори
# 210
Мен вече ме боли стомахът от 1001 добавки, които пия. А като знам, че след раждането ще продължа и бляк.. Момичета, кажете мислите ли да ползвате консултант по детски сън? Хвърлила съм око на един курс на "мамо, спи ми се" за 98 лв. Чудя се дали си заслужава? Нашето зверче започна да спи през нощта като стана на 3, а до 6 го приспивахме и изпитвам ужас, че ще се повтори тази ситуация..

# 211
  • София
Някой тук беше писал,че е доволен. Аз за нищо на света не бих дала пари, повечето са измислени, с фиктивни дипломи и заучени фрази, не знам как може да се провери доколко са подготвени и си заслужава. Има няколко, които наблюдаваме с една приятелка, която ги познАва- нито са минали курс, нито са и психолози, както се представят. В днешно време хората масово лъжат за такива неща, а другите хора- отчаяните дават пари, защото...ами отчаяни са. Така е и с психолозите. В момента има адски много фейк. И лошото е,че се рекламират адски добре онлайн и направо съсипват клиентите си.

# 212
Аз също се съмнявам в тези така наречени консултанти… едно време да не би да е имало ( и аз като бабите да се изкажа) и пак сме станали хора. А за тези психолози дето са учили ама и те не знаят за какво направо си е престъпление. От личен опит знам как могат да ти съсипят здравето.. това си е за затвор. Но както каза и Канари, рекламират се много добре онлайн и хората им вярват.

# 213
За 'мамо, спи ми се' от приятелки чувам само добри отзиви- доста я хвалят, но много се превъзнасяла 😂 това е всеобщото мнение покрай мен, но пък бебетата спяли като пънчета😂
Лично аз ще изчакам да се роди бебчо и ако имаме проблем ще я пробваме, въпреки че тя изготвя т.нар. режим, а пък на мен ми се иска да се придържам към привързано родителство Simple Smile)  но бебека ще определя ситуацията

# 214
Аз за момента гледам видеа на тази тема, по- скоро уебинари от Училище за родители Ма-Ма. Ако имаме проблем със съня, склонна съм да потърся помощ. Предпочитам да опитаме, отколкото да се мъчим взаимно Grinning

Вие с какво си забърсвате шкафовете и гардеробчето за бебчето? Малко ме притеснява, дали е добра идея да ползвам препарати, но пък и ми се струва, че само с парцал и вода няма да е достатъчно?

# 215
Аз за момента гледам видеа на тази тема, по- скоро уебинари от Училище за родители Ма-Ма. Ако имаме проблем със съня, склонна съм да потърся помощ. Предпочитам да опитаме, отколкото да се мъчим взаимно Grinning

Вие с какво си забърсвате шкафовете и гардеробчето за бебчето? Малко ме притеснява, дали е добра идея да ползвам препарати, но пък и ми се струва, че само с парцал и вода няма да е достатъчно?

Аз ги забърсах с препарат за дърво и след това с водичка. Не знам дали е ОК, но нямам никакво намерение да го гледам в стерилна среда.
Да ви питам вие как се чувствате,  аз през нощта се будя по 100 пъти ( при всяко завъртане и тоалетна ), като легна ужасно много болезнено ме придърпва в долната част на корема, а през деня по цял ден ми се спи

# 216
Стискам краката да не излиза…. Докторите ми таз седмица са на почивка.. Имам месец до планираното секцио, с покупките съм на финал, чистенето и подреждането вкъщи - почти…
Нервите ме тресат ужасно, всичко ме дразни и всички

# 217
И мен ме боли много долната част на корема в последно време, направо имам чувството, че ще си пробие дупка и ще излезе. Боли ме и срамната кост, както и някакви други кости там наоколо. Под ребрата също ме боли доста, а като шофирам бебето подпира там и по някое време става нетърпимо. Кръста и гърба даже няма да ги споменавам, те са по подразбиране. И главата ме наболява и ми се спи, а като спя и ставам кисела.
Като изключим това съм една ведра и щастлива бременна пълна с енергия и ентусиазъм. 🤣🤣🤣

# 218
  • Варна
Според мен само родителите на спящи деца не вярват в консултантите по сън. Smile Което е нормално.
Освен това е въпрос на разбиране и приоритети. За някои хора е нормално да си приспиват децата по 1-2 часа и да спят тандемно в родителското легло докато станат по-големи. За нас беше важно малкия да свикне от бебе да спи в кошарка и в детската си стая. Първо - безопасност, второ - лично предпочитание.
До 7 месеца съня за нас беше мираж и ад. Само след един месец работа с консултант ни се сбъднаха мечтите. Blush Винаги ще съм им благодарна и ще ги препоръчвам, както направих с 2 приятелки и те също останаха доволни.
Само да кажа, че всичките ни приятели, които са идвали на гости вечер са се изумявали как приспиваме малкия за 5 мин и аз се връщам почти веднага, вместо да изляза от спалнята подпухнала, а хората да ядат десерт. Grin

Освен това няма нищо лошо човек да потърси помощ, когато нещо не върви. Както с кърменето, така и с приспиването. Дали има шарлатани - не знам, но аз лично не съм прочела негативен коментар на човек, които реално е ползвал услугата и не е получил адекватна помощ, особено от най-известните имена.

И последно, много се тригервам на коментари "Едно време". Rage Направо откачам! Само се замислете колко по-висока е била детската смъртност тогава. Прочетете малко за Синдрома на внезапната детска смърт (който е пряко свързан със съня) и вижте колко е намалял като проценти само от 90-та година насам.
Замислете се как "прекрасното" едно време майките са оставяли децата да реват в кошарите, защото трябва да перат на ръка и да месят хляб. Който иска да се връща там и да отрича еволюцията, аз отказвам и приемам с отворени обятия всички новости свързани със здравето (физическо и психическо) на децата ни!

# 219
Аз също нямам Пауър. По цяла нощ отказвам във ОО и всичко ме боли кости, мускули и т.н. Чакам момента с нетърпение вече. И кард Бланш за разходка . Другото което е констипацията ми изчезна и станах най-редовна във ВЦ . Много е нетипично за мен по принцип . Та това е от мен. Спи ми се в светлата част на деня , а нощната бродя ИЗ вкъщи 🤣

# 220
Мамита какво представляват муселинови пелени? За повиване ли са или за след баня?

# 221
Аз вчера купих комплект муселинови пелени от Хиполенд. Изглеждат ми като обикновени тензухени пелени. Не знам как трябва да изглеждат, но са чист памук, така че все ще се ползват.

# 222
Мамита какво представляват муселинови пелени? За повиване ли са или за след баня?

Муселинените пелени са няколко слоя тензух. Аз съм взела 3, като смятам да ги ползвам най-вече за завиване, когато е по-топличко. За забърсване след баня/ измиване, за постилане отдолу и каквото се сетиш ще ползвам тензух. Много го ползвах и с първото си дете

# 223
Относно консултантите по сън - ако се сблъскаме с непреодолими проблеми бих потърсила такъв. Има доста информация вече и родителите могат да се подготвят за интервалите на будуване например или за асоциациите за заспиване. Но предварително не съм се насочила към нищо конкретно.
Както Джинкс каза к даде пример - еднат ми приятелка ходеше да доприспива след 20-30мин след едночасово приспиване и това й се струваше нормано. Друга моя приятлка отива и за 5мин. детето й е заспало и няма събуждане, докато не се наспи, като това го постигна без консултант, но с много четене и целенасочени стъпки това да се случи. Simple Smile
За пелените - купила съм бархетни, муселинови и бамбукови в различни размери. За след баня съм чувала,че ползват балетни. Останалите ще ползвам завиване или подлагане

# 224
Според мен само родителите на спящи деца не вярват в консултантите по сън. Smile Което е нормално.
Освен това е въпрос на разбиране и приоритети. За някои хора е нормално да си приспиват децата по 1-2 часа и да спят тандемно в родителското легло докато станат по-големи. За нас беше важно малкия да свикне от бебе да спи в кошарка и в детската си стая. Първо - безопасност, второ - лично предпочитание.
До 7 месеца съня за нас беше мираж и ад. Само след един месец работа с консултант ни се сбъднаха мечтите. Blush Винаги ще съм им благодарна и ще ги препоръчвам, както направих с 2 приятелки и те също останаха доволни.
Само да кажа, че всичките ни приятели, които са идвали на гости вечер са се изумявали как приспиваме малкия за 5 мин и аз се връщам почти веднага, вместо да изляза от спалнята подпухнала, а хората да ядат десерт. Grin

Освен това няма нищо лошо човек да потърси помощ, когато нещо не върви. Както с кърменето, така и с приспиването. Дали има шарлатани - не знам, но аз лично не съм прочела негативен коментар на човек, които реално е ползвал услугата и не е получил адекватна помощ, особено от най-известните имена.

И последно, много се тригервам на коментари "Едно време". Rage Направо откачам! Само се замислете колко по-висока е била детската смъртност тогава. Прочетете малко за Синдрома на внезапната детска смърт (който е пряко свързан със съня) и вижте колко е намалял като проценти само от 90-та година насам.
Замислете се как "прекрасното" едно време майките са оставяли децата да реват в кошарите, защото трябва да перат на ръка и да месят хляб. Който иска да се връща там и да отрича еволюцията, аз отказвам и приемам с отворени обятия всички новости свързани със здравето (физическо и психическо) на децата ни!
Извинявай ако съм те издразнила.. ама само това ми се повтаря.. едно време, едно време. Може да са ми промили мозъка 😄 той сега нали е във ,, вихъра си”, колко му трябва. Аз не вярвам в консултанти за сън напр. защото и да имам проблем надали бих попаднала на читав.. то един читав психолог нямаме в града. Добре че са напреднали технологиите,че някой неща вече може да се правят онлайн.
Пак да зачекна темата за ,, едно време” мойте баби тука като чуха че мисля детето да спи в чувалче, че не мисля да го повивам за да не му останат криви краката, че няма да преварявам в тенджера нещата а ще си купя уред за целта и тем подобни бабини глупости бяха пред припадък… Няма да навлизам в подробности да не те ядосам още ❤

Общи условия

Активация на акаунт