СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 5)

• 40 837
  • 784
  •   1
Отговори
# 540
+ мен с тези мисли и депресивни състояния,тревога, плач и не общуване със никой около мен. Даже и вкъщи все си мълча добре че е дъщеря ми на 2години и 7 месеца, че да си говоря с нея да пея и чета приказки, но с голям зор стават нещата. Цяла бременност бях толкова щастлива и се наслаждавах сега рязко се промениха нещата. Аз все още не съм ходила на тонове след 8.09 ще е, вчера на прегледа АГ каза, че малкото бубче отговаря на 33+1г.с , но ако го измерила по прецизно всичко излизало наред... Добре че ми спомена, че всичко е наред с плацента, води, шийка и т.н, че да не влизам толкова във филма и заради това... преди две седмици ми каза, че пък върви напред и аз вече не знам в какво да вярвам.. От самото начало все ми казва, че я назад със седмица на феталната пък ми казаха, че даже е със седмица и половина напред, но тъй де зависи си от техниката.
Как се справяте с киселените? На мен много ми помагаше прясно мляко, но уви вече не ми и мисля, че и заради тези киселини изобщо не съм в настроение... *Мрън*

Напълно ви разбирам, аз също съм в такава емоционална падина , че наистина не ми се общува с никой . Дори на приятелките си спрях да звъня и пиша имам нужда от самота, а сякаш целият свят ми е крив . По стечение на обстоятелствата сега в най- прекрасният и вълнуващ момент в живота ни ще трябва да посрещна сама тъй като татщото е ангажиран с много сериозни проблеми ( това също много ме разстройва) . Нищо вярвам , че няма да бъде все така и нещата ще се подредят и двамата ще се радваме на бебчето .
Относно кг миналата седмица др претегли около 3 кг на апарата в единият кабинет. А сега на другият апарат претегли 2.700 и това ми обясни, че всъщност тези апарати имат вариабилност и но голяма и всичко е ориентировъчно . Важното е даф се роди над 2 .500 и кръвотока, товвете да са ОК. Щом няма проблем значи всичко е топ ♥

Днес това състояние съм решила да го лекувам с чистене и подреждане на къщата пък да видим къде ще му е края... Вярвам, че нещата ще се наредят по най-добрия начин и ще си бъдете заедно накрая. Само сили и търпение! ❤️
За киселените ще опитам със сода...вчера реших да си взема Фанта лимон и никак не беше добре положението след това 🤣🤣🤣
За помпа в началото бях си взела на медела ръчна, но имах доста кърма и беше голямо мъчение и оставах без ръце 🤣🤣   реших да си взема на CANGAROO електрическа понеже ми се стори доста бюджетна и си я ползвах нея и сега ще я ползвам стига да не съм загубила някоя друга част 🤣 хубав и усмихнат ден, момичета ❤️🤰🌞

# 541
С първото ми дете си бях взела електрическа помпа на Canpol, ползвах я около два месеца непрекъснато, но не ме изцеждаше хубаво и бяха големи мъки с нея, защото трябваше да доизцеждам на ръка. Накрая реших да си дам парите за Медела и с Медела се родих! Определено си заслужава всеки даден лев за Медела - нищо общо с тези евтините помпи за мен.

# 542
Момичета нормално ли е да имам леки болки( като пред цикъл) кратки са (мисля, че са контракции) вечер като легна се появявят и то на ляво като легна от 2 дни ги усещам? 37+ съм първа бременност или да бягам до доктора? 🤔🤔🤔

# 543
Явно само аз не съм доволна от Медела и Авент помпите. Може би защото ги ползвах преди 9 и 7 год. На Медела модела ми разрани зърната, но едно време нямаше размери на фунията и може би това беше причината. А на Авент нещо не се разбрахме. Уж взех такава да не се навежда да си облегнат докато се цедиш, ами не се разбрахме. Та аз ползвах една на Бертони тогава, ами много довола останах, аз бях с хипер лактация и тя ме спаси.
Сега тръгнах да е търся същатата обаче я няма на пазара вече като марка.
Та ми казаха че май Лорели била същатата. Мисля да пробвам да взема една електрическа такава.

# 544
  • София
Ами мен преди 9 г медела ме спаси, двойна електрическа. 500 лв. Бахти и машината. Аз,бях с хиперлактация и тотално на цедене,те не искаха да сучат. Затова казвам, че е дпбре да си набележите няколко,да ги сложите във фейваритс,да видите как е хавата с кърменето и едва тогава вие или бащата или който там помага да поръчат каквато прецените.

# 545
Crysstal
От десетина дена имам и аз такива менструални болки. Вчера аг каза че нямам контракции, само че бебето е слязло много ниско с главата.
Отделно че от 2-3 дена имам жестоки прорязващи болки ниско вляво и вдясно при някои движения. Било нормално, нищо общо с контракции.
Но ако те притеснява отиди на лекар за всеки случай. Аз така мисля да отида някъде за преглед на ултразвук понеже аг от женската консултация изобщо не ми казва колко е голямо бебето. Само ме преглежда с доплер и това е.

# 546
За притеснение не се притеснявам ама и аз чувствам, че бебо май е доста ниско може би за това. Иначе в понеделник съм на консултация
Crysstal
От десетина дена имам и аз такива менструални болки. Вчера аг каза че нямам контракции, само че бебето е слязло много ниско с главата.
Отделно че от 2-3 дена имам жестоки прорязващи болки ниско вляво и вдясно при някои движения. Било нормално, нищо общо с контракции.
Но ако те притеснява отиди на лекар за всеки случай. Аз така мисля да отида някъде за преглед на ултразвук понеже аг от женската консултация изобщо не ми казва колко е голямо бебето. Само ме преглежда с доплер и това е.

# 547
Мале, колко сте изписали Grinning

Иначе минавам да се отчета, че днес последно ще се виждам с АГ-то преди постъпването, за микробиология след като приключих антибиотика заради тая бактерия. Нали, освен ако малкия не реши в последния момент да тръгне нормално. Главата му още не е слязла в таза, но четох някаква статия със статистика, че все пак има някакъв малък шанс за нормално, стига да тръгне раждането. Ама е толкова малък, че пак клони към секцио. Бе не съм щастлива от мисълта, ама си го изстрадах, поревах, пък приех, че така се налага.
И на мен не ми е много до хора последните седмици, но се насилвам да излизам 1-2 пъти седмично и после не съжалявам. Лошото е, че къщата я стегнахме, изчистих още преди 2 седмици и сега се чудя какви щуротии да си измислям с цел да не прекалявам със залежаването. Стаята на малкия и тя е готова, та като чели онзи период на гнездене отмина при мен вече. А вълнението става все по-силно с всеки следващ ден, вече не остава и седмица...
За помпа бях споделяла, че от много главоблъсканици, предпочетох да инвестирам в хубава единична електрическа на Авент, но съдейки по мненията от други мами, не от личен опит, аз чакам първо.

# 548
Момичета,  утре ми изписват едното бебче! Много съм щастлива! Heart

Цеденето  се оказа кошмар  за няколко дни,  но поне имам кърма!

Корема ми е ужасен,  като балон пълен с вода,  много ми е трудно  да пътуваме,  защото във всяка неравност  корема  ми отива на различна страна и боли,  взех един колан за кръст,  дано да свърши работа  и утре  да ми държи  корема,  защото  трябва  да пропътуваме 500 км за да вземем бебо!
И бебка вече не е на венозно  хранене,  качила  е грамчета,  в понеделник беше  1,700кг ,  днес е 1,860,  стискайте палци  скоро да си я приберем и нея!

# 549
Честно, много се зарадвах! Не мога да си представя в каква еуфория си в момента. От тук нататък само хубави моменти ще има. Simple Smile

Корема ми е ужасен,  като балон пълен с вода,  много ми е трудно  да пътуваме,  защото във всяка неравност  корема  ми отива на различна страна и боли,  взех един колан за кръст,  дано да свърши работа  и утре  да ми държи  корема,  защото  трябва  да пропътуваме 500 км за да вземем бебо!
И бебка вече не е на венозно  хранене,  качила  е грамчета,  в понеделник беше  1,700кг ,  днес е 1,860,  стискайте палци  скоро да си я приберем и нея!

# 550

Lizi, това е страхотно! Момиченцето много хубаво наддава, скоро наистина ще си е и тя при вас!

# 551
Лизиии, прекрасна новина! Дано съвсем скоро си вземете и дъщеричката у дома ! Simple Smile

# 552
Лизи,  това е страхотнооо!  Много се радвам за вас! Heart

# 553
Лизи страхотна новина. Днес даже мислих за теб. Пожелавам ти бебка да на дава бързо и да си я приберете скоро.

# 554
Здравейте и от мен, за моя изненада днес ми изтекоха водите, организирахме се бързо-бързо и.. вече си имаме бебе Simple Smile 3600 е девойката (брей, познаха, че че е голяма), в 37+4 се роди, все пак секцио, но поне си избра датата -  въпреки насрочената за септември. По-късно ще пиша повече, още не мога да асимилирам. 😊

Общи условия

Активация на акаунт