СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 5)

• 40 874
  • 784
  •   1
Отговори
# 525
Момичета днес в стресова ситуация свързана с дъщеря ми ми се наложи да тичам в 37г.с +4дена съм та да видим до какво ще доведе това

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 22:57 от Tsveti1003

# 526
  • София
Точно това е микробиологията- клечка в епрувветка. Аз също не знам дали ще дочакам следв. Си преглед. Макар че нямам контракции или други индикации. А този за взимане на документите също е следв. Сряда и се чудех- ако дотогава стане нещо и не съм ги взела, ко праим...

# 527
  • Варна
Обезателно се обади утре във фирмата, където работиш. Те ще знаят какво да правят.
Аз не знам да има по ЗК в МД. Плащаш един пакет на два пъти (така го искат) и това е. Поне при мен. Предполагам и при теб. Клечката ми я дадоха, за да си взема сама проба ама не за влагалищен секрет, ами от входа на д-то. Но клечките са едни и същи. Абе, не знам вече. Да минава още един месец и бебето да изчака до датата, която искам. И да се свършва…
Скрит текст:
Благодаря, момичета, още утре ще се свържа с работодателя, пък да видим какво ще стане. Аз не съм пускала малкия на ясла, затова мислих, че майчинството се прекъсва чак, когато дойде време за 45-дневния. Thinking Дано не съм се прецакала.

Femme, не знам дали за същото говорим, но днес лекаря ми каза, че ще взима влагалищен секрет и беше точно с някаква клечка в епруветка. Thinking
Иначе и аз съм с пълен пакет пренатест.
Не знам дали има значение, но не се следя по каса, ами платена ЖК. Д-р Цонев вече не приема пациентки по каса, а аз много държах да съм при него заради вбак-а.
Иначе и моето следене не е кой знае какво, доктора даже не ме помни, защото ходя доста рядко и всичко ми е наред, а и не съм от тези бъбривите пациентки. Та общо взето всеки път преговаряме. Sad Освен това до раждането ми записа само 1 час, след един месец. Демек може и да родя и това да е бил последния ми преглед. Отделно имам още едни тонове. Тоест 2 прегледа до раждането, като само единия при АГ...

Има има по ЗК, но зависи при кой лекар. Аз буквално съм изтървала последния влак за Цонев. Като се записвах ми казаха, че от месец не приема пациентки по ЗК и реших, че ще си платя. Иначе д-р Ступина е по каса (приятелка се следи при нея), а на мен ми беше на предишната бременност. Сега малко съжалявам, че не се записах пак при нея. Pensive

Иначе на мен пък не са ми давали да си взимам такава проба. Thinking Странна работа. Уж една болница, а всеки се следи по различен начин Grinning

# 528
Аз до края на 8ми се следях по каса и на частно през 2 седмици. Обаче откакто влязох в 9тия останах само при този по каса, при него ще разждам, но той следи отгоре отгоре...
Секрет не ми е вземал, слагам на своя глава Гинофит с млечна киселина, ако има нещо, то да си подобрявам средата...
Вика ме в 38+6 на тонове и за тоя серклаж нищо не казва. Много се разстроих днес. Страх ме е да не стане нещо, ако тръгне раждане с този конец. Направо си поплаках....

Иначе и аз тичах с каката в 38г.с.. щеше да се претрепе с баланс колелото...

# 529
Аз до края на 8ми се следях по каса и на частно през 2 седмици. Обаче откакто влязох в 9тия останах само при този по каса, при него ще разждам, но той следи отгоре отгоре...
Секрет не ми е вземал, слагам на своя глава Гинофит с млечна киселина, ако има нещо, то да си подобрявам средата...
Вика ме в 38+6 на тонове и за тоя серклаж нищо не казва. Много се разстроих днес. Страх ме е да не стане нещо, ако тръгне раждане с този конец. Направо си поплаках....

и имаше ли нещо след тичането

# 530

Хоуп , не се безпокой. Майка ми е била със серклаж когато аз съм тръгнала да се раждам…. Е не и се е наложило да го махат заклщото аз много бързо съм прорязала с главичка и той сам е изпуснал . Всичко е минало благополучно и ето ме на. Дори нищо не е усетила заради контракцийте, нито е имала усложнения повреме на раждането и след това. И да тръгне раждане в това положение със сигурност няма да си първата на която и се случва раждане без премахнат конец ( те знаят какво да правят).Само запази спокойствие. Знам , че в момента на всички хормоните ни са във въздуха , но се надявам да издържа психически и аз още малко. Лошото е, че непрекъснато ми се връткат някакви лоши сценарий в главата и съв непрекъснато в напрежение и кофти настроение и не знам

# 531
Цвети, нищо не ми стана. Просто импулсивно тръгнах да бягам, за да я хвана по едно стръмно. Чак като и хванах рамото се усетих...
Случвало ми се е и да я вдигам.. 2 или 3 пъти през тези 2 седмици, тя е 12кг.
Пенелопе, благодаря за успокоението. Попринцип и АГ на частно каза да не го мисля, но просто точно на финала.. кълбо от емоции.
Не ми се говори с никого от близките/приятелите. Днес му звъннах за тонове и преглед, чак на 28.08, последно бях на 18.08.Имах очакване да са утре или в петък,че ги прави в отделението като е на смяна. Стана ми криво и се разревах, депресирах се...

# 532
Цвети, нищо не ми стана. Просто импулсивно тръгнах да бягам, за да я хвана по едно стръмно. Чак като и хванах рамото се усетих...
Случвало ми се е и да я вдигам.. 2 или 3 пъти през тези 2 седмици, тя е 12кг.
Пенелопе, благодаря за успокоението. Попринцип и АГ на частно каза да не го мисля, но просто точно на финала.. кълбо от емоции.
Не ми се говори с никого от близките/приятелите. Днес му звъннах за тонове и преглед, чак на 28.08, последно бях на 18.08.Имах очакване да са утре или в петък,че ги прави в отделението като е на смяна. Стана ми криво и се разревах, депресирах се...

Няма проблем, доста време е отложил тоновете. Аз започнах много често да ходя дори моят АГ предложи и събота и неделя да отваря кабинета за преглед, но ще разчитам основно на неговата преценка. Другото което е не знам дали само при мен е така също супер изнервено и постоянно ми се кара със вкъщноте много ми е криво, краката ми са балони, лицето питка , а тези негативни мисли ме съсипват .А и онзи ден влезнах да си направя тоалет и обръсна отдолу съв като тигрица вече- нарязана 🤣 и ноктите не мога да са изрежа ( последно дори татко ми ги изряза)  Другото е че АГ ми каза че са намалели водите което също ме притеснява, но според него това означава готовност за излизане и напълно зряло бебче. Ще се гръмна сигурно вече, няма да се успокоя докато не видя че е до мен живо и здраво бебче.

# 533
+ мен с тези мисли и депресивни състояния,тревога, плач и не общуване със никой около мен.( 34 г.с.)Даже и вкъщи все си мълча добре че е дъщеря ми на 2години и 7 месеца, че да си говоря с нея да пея и чета приказки, но с голям зор стават нещата. Цяла бременност бях толкова щастлива и се наслаждавах сега рязко се промениха нещата. Аз все още не съм ходила на тонове след 8.09 ще е, вчера на прегледа АГ каза, че малкото бубче отговаря на 33+1г.с , но ако го измерила по прецизно всичко излизало наред... Добре че ми спомена, че всичко е наред с плацента, води, шийка и т.н, че да не влизам толкова във филма и заради това... преди две седмици ми каза, че пък върви напред и аз вече не знам в какво да вярвам.. От самото начало все ми казва, че я назад със седмица на феталната пък ми казаха, че даже е със седмица и половина напред, но тъй де зависи си от техниката.
Как се справяте с киселените? На мен много ми помагаше прясно мляко, но уви вече не ми и мисля, че и заради тези киселини изобщо не съм в настроение... *Мрън*

# 534
+ мен с тези мисли и депресивни състояния,тревога, плач и не общуване със никой около мен. Даже и вкъщи все си мълча добре че е дъщеря ми на 2години и 7 месеца, че да си говоря с нея да пея и чета приказки, но с голям зор стават нещата. Цяла бременност бях толкова щастлива и се наслаждавах сега рязко се промениха нещата. Аз все още не съм ходила на тонове след 8.09 ще е, вчера на прегледа АГ каза, че малкото бубче отговаря на 33+1г.с , но ако го измерила по прецизно всичко излизало наред... Добре че ми спомена, че всичко е наред с плацента, води, шийка и т.н, че да не влизам толкова във филма и заради това... преди две седмици ми каза, че пък върви напред и аз вече не знам в какво да вярвам.. От самото начало все ми казва, че я назад със седмица на феталната пък ми казаха, че даже е със седмица и половина напред, но тъй де зависи си от техниката.
Как се справяте с киселените? На мен много ми помагаше прясно мляко, но уви вече не ми и мисля, че и заради тези киселини изобщо не съм в настроение... *Мрън*

Напълно ви разбирам, аз също съм в такава емоционална падина , че наистина не ми се общува с никой . Дори на приятелките си спрях да звъня и пиша имам нужда от самота, а сякаш целият свят ми е крив . По стечение на обстоятелствата сега в най- прекрасният и вълнуващ момент в живота ни ще трябва да посрещна сама тъй като татщото е ангажиран с много сериозни проблеми ( това също много ме разстройва) . Нищо вярвам , че няма да бъде все така и нещата ще се подредят и двамата ще се радваме на бебчето .
Относно кг миналата седмица др претегли около 3 кг на апарата в единият кабинет. А сега на другият апарат претегли 2.700 и това ми обясни, че всъщност тези апарати имат вариабилност и но голяма и всичко е ориентировъчно . Важното е даф се роди над 2 .500 и кръвотока, товвете да са ОК. Щом няма проблем значи всичко е топ ♥

# 535
+ мен с тези мисли и депресивни състояния,тревога, плач и не общуване със никой около мен.( 34 г.с.)Даже и вкъщи все си мълча добре че е дъщеря ми на 2години и 7 месеца, че да си говоря с нея да пея и чета приказки, но с голям зор стават нещата. Цяла бременност бях толкова щастлива и се наслаждавах сега рязко се промениха нещата. Аз все още не съм ходила на тонове след 8.09 ще е, вчера на прегледа АГ каза, че малкото бубче отговаря на 33+1г.с , но ако го измерила по прецизно всичко излизало наред... Добре че ми спомена, че всичко е наред с плацента, води, шийка и т.н, че да не влизам толкова във филма и заради това... преди две седмици ми каза, че пък върви напред и аз вече не знам в какво да вярвам.. От самото начало все ми казва, че я назад със седмица на феталната пък ми казаха, че даже е със седмица и половина напред, но тъй де зависи си от техниката.

За сега против киселини страхотно ми действа газираната вода, но да е държана в хладилник. Аз я разреждам с половин чаша вода на стайна температура, защото иначе ми е много газирана и студена. За момента ми действа безотказно! Веднага ми ги стопира. Дано все така да ми помага 😀

# 536
  • София
За киселините безотказен е Гавискона- преди пиех по 1 шише за 2 дни, сега са ми по- малко и едно шише ми стига за месец. Без него бях загубена.
За тичането- не знам какво очаквате да стане- нак-,много да родите. Има жени, тренират си цяла бременност и нищо им няма, едигат тебести, вдигат си децата. Жалко, че не съм от тях...това сърашно щеше да подпомогне мускулите за раждането...
Аз пък гледам да се виждам с макс хора,защото после няма...

# 537
Момичета, предния път на тоновете попитах колко време трябва да се стои и акушерката ми каза, че зависи от бебето. Ако е заспало реално те държат повече, а ако си е будно по-малко. Важно било да се проследи разликата е тоновете му между спокоен момент и момент, в който рита или се обръща. Така че не се притеснявайте ако ви държат само по 10 минути.

За киселините и аз съм на газирана вода. Скоро започнаха да стават много гаднинтия киселини чак ми се гади от тях. На мен ми остава около седмица и нещо до термин и започнах да се вълнувам. Blush
Само помпа още не съм купила. Имате ли мнение за марка и модел? И дали да е двойна или единична? Също така никъде в сайтовете не пише дали двойната може да се ползва само за едната гърда Thinking

# 538
Последния път няколко минути бенето неше спокойно и накрая като се размърда акушерката каза “еее, най-после, това исках да чуя”.  И малко след това приключихме. Може би е точно това, което казваш.
Относно помпите аз за втори път си вземам на Авент, единична. Отмпрвдната бях много доволна. Да не говорим, че беше якото ползване - първото ми дете, второто, една позната я поиска. Върна ми я и друга я взе. Аз съм от хората, които не обичат да кърмят на вън. Т.е. цедя и в шишенце. + Винагиимам изцедена кърма в изобилие в камерата на хладилнила за онези моменти, в които бебето остава с някой друг. Чувам, че тези, които са ползвали Меделамсъщо са доволни.
Момичета, предния път на тоновете попитах колко време трябва да се стои и акушерката ми каза, че зависи от бебето. Ако е заспало реално те държат повече, а ако си е будно по-малко. Важно било да се проследи разликата е тоновете му между спокоен момент и момент, в който рита или се обръща. Така че не се притеснявайте ако ви държат само по 10 минути.

За киселините и аз съм на газирана вода. Скоро започнаха да стават много гаднинтия киселини чак ми се гади от тях. На мен ми остава около седмица и нещо до термин и започнах да се вълнувам. Blush
Само помпа още не съм купила. Имате ли мнение за марка и модел? И дали да е двойна или единична? Също така никъде в сайтовете не пише дали двойната може да се ползва само за едната гърда Thinking

# 539
  • София
Медела са най- добрите и скъпите , но съветвам да изчакаш да родиш и да видиш каква ще е нуждата, ако караш само на цедене, няма да минеш с единична, още по- малко с ръчна. Ако ползваш само понякога за пълно цедене, то единична електрическа е ок, ако само понякога доизпомпваш, ръчната си е ок. Няма смисъл отсега да вземеш нещо и после да не ти свърши работа. Ако пък сте добре с финансите, просто си вземи най- доброто двойно електрическо, пък после ще продаваш.

Общи условия

Активация на акаунт