СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 5)

• 40 908
  • 784
  •   1
Отговори
# 495
Аз все още си го усещам доста, 34+5 съм. На моменти е много, много буен, друг път движенията са по-леки. Но скоро цяло и виждам и усещам.😄 Даже тази нощ след поредното ми ставане до тоалетна към 6ч. се разбуди, разхълца, после разрита и мислих,че изобщо нвма и да заспя отново. 😁

# 496
Момичета от няколко дни ми посиняват устните, не през целия ден, а от време на време. Писах на моята Аг, дали не ми липсва кислород, тя не отговаря. Някоя имала ли е такъв случай?

# 497
Момичета от няколко дни ми посиняват устните, не през целия ден, а от време на време. Писах на моята Аг, дали не ми липсва кислород, тя не отговаря. Някоя имала ли е такъв случай?

Освен с пулсоксиметър да измериш?

# 498
Може да е от недостиг на желязо, но и липса на кислород. Цианоза се казва. По принцип ако е в легнало положение може да се случи заради натиска на бебето. Може за всеки случай да отидеш някъде на лекар. Аз веднага бих отишла.

# 499
Аз пък вчера голяма разходка му ударих, защото вече почва доста да ми писна-с 1см разкритие съм от 11дни и с паднала тапа и ВСЕ ОЩЕ НИЩО НЕ СЕ СЛУЧВА😞Вчера походих близо 8км с една приятелка, вечерта нямаше спане от болки в краката. Толкова обездвижена се чувствам, че имам чувството, че никога няма отново да стана пъргава и 50кила от преди бременноста….имам точно две седмици до термин и вече се предавам😂нямам сила ама абсолютно за нищо…само да пусна пералня, съдомиална, сушилня и една прахосмукачка и после мога да реанимирам цял ден. Вечер спя като заклана и нищо не може да ме събуди😂и само да вметна, че дори прохладата в София продължаваме вкъщи да сме на 18 градуса на климатик и това си е-няма спасение

# 500
Момичета преди малко си одрасках коремчето без да искам не ме заболя, ама веднага стана червена реска Sad опасно ли е за бебчето????
П.п червено е защото го розтърках малко

# 501
Момичета преди малко си одрасках коремчето без да искам не ме заболя, ама веднага стана червена реска Sad опасно ли е за бебчето????
Нищо му няма на бебчето , дори не е разбрало, че сте се одраскала 🙂 аз най- редовно се режа с ножовете ( докато домакинствам по ръцете) . Бъдете спокойна. Почистете драскотината с водичка и сапун , нещо хидратиращо и готово .
Дори веднъж на двора кучето ни в играта така ме одра по крака, че посиня мястото и кръв тече ( тогав доста си ме заболя) не съм имала проблеми .

# 502
Нищо му няма на бебчето , дори не е разбрало, че сте се одраскала 🙂 аз най- редовно се режа с ножовете ( докато домакинствам по ръцете) . Бъдете спокойна. Почистете драскотината с водичка и сапун , нещо хидратиращо и готово .
Дори веднъж на двора кучето ни в играта така ме одра по крака, че посиня мястото и кръв тече ( тогав доста си ме заболя) не съм имала проблеми .
Благодаря Penelope2233 олекна ми

# 503
  • София
Бебето е толкова защитено, че и удар с кола (не дай си боже) би могъл да не го засегне. Това е идеята на всички амниотични твчности, и работи, дето го заобикалят. Аз си удрям корема непрекъснато- в столове,маси, хора, вратите на колите и тн... и котката ме е драла.

# 504
Преди десетина дена зверчето на 1,4 г. ме ухапа със зъби по корема, че и кръв имаше Grinning
Всичко е наред Simple Smile

# 505
Понякога ми се случва 13 кг да ми скочат изненадващо върху корема докато си седя. Много му пука на малкия, че имало бебе вътре. Всичко е наред. Пък кво остава за една драскотина.

# 506
Аз мисля , че е така, защото ако се роди преди 37 завършена седмица се води недоносено, вероятно заради това искат да задържат бебчето Simple Smile реално трябва да сме в 37+
Силно се надявам да се развият добре нещата - интересното при мен е, че цяла бременност без проблеми и сега изведнъж изненада 🤷🏻♀😢
Момичета, днес в 35+6 ме приеха за задържане с 3 см разкритие даже не съм усетила как 🤷🏻♀
Моля ви за малко кураж - дали е възможно да задържим раждането възможно най-дълго и да не родя в началото на 9 месец 😐
Всичко ще бъде наред. Вие сте в безопасна седмица и бебчето е развито. Моя приятелка роди точно в 36 г.с живо и здраво бебче. Иначе знаете- лежане и без натоварване. Предполагам ви вливат и магнезий . Нещата ще сеъ сгопират щом сте в болнично заведение.
Късмет и щастлив финал ви желая ❤

Не разбирам защо са те приели за задържане като 35+6 си е 36 седмица демек начало на 9 месец? Все пак бебчето ако е достатъчно кг няма нужда май от задържане и то с 3 см🤔аз в 36+2 ме приеха с контракции и 1 см и ми казаха, че ако са поне 3-4 направо отивах да раждам, но нямах тоя късмет за малко повече разкритие.
Не се притеснявай дори и сега да родиш бебчето вече е достатъчно голямо! Желая успех!

# 507
Аз мисля , че е така, защото ако се роди преди 37 завършена седмица се води недоносено, вероятно заради това искат да задържат бебчето Simple Smile реално трябва да сме в 37+
Силно се надявам да се развият добре нещата - интересното при мен е, че цяла бременност без проблеми и сега изведнъж изненада 🤷🏻♀😢
Момичета, днес в 35+6 ме приеха за задържане с 3 см разкритие даже не съм усетила как 🤷🏻♀
Моля ви за малко кураж - дали е възможно да задържим раждането възможно най-дълго и да не родя в началото на 9 месец 😐
Всичко ще бъде наред. Вие сте в безопасна седмица и бебчето е развито. Моя приятелка роди точно в 36 г.с живо и здраво бебче. Иначе знаете- лежане и без натоварване. Предполагам ви вливат и магнезий . Нещата ще сеъ сгопират щом сте в болнично заведение.
Късмет и щастлив финал ви желая ❤

Не разбирам защо са те приели за задържане като 35+6 си е 36 седмица демек начало на 9 месец? Все пак бебчето ако е достатъчно кг няма нужда май от задържане и то с 3 см🤔аз в 36+2 ме приеха с контракции и 1 см и ми казаха, че ако са поне 3-4 направо отивах да раждам, но нямах тоя късмет за малко повече разкритие.
Не се притеснявай дори и сега да родиш бебчето вече е достатъчно голямо! Желая успех!

То реално 36 +1 ден се води 37 г. с.. Защото има напълнени 36 седмици и започвате да пълните 37 г. с. Така че се води доносено.

# 508
  • София
Да, аз родих близначките в 36+1- за 1 ден се размина да ги пишат недоносени и съм адски благодарна, защото си бяха абсолютно доносени и нямаше да има нужда да им тежи тоя етикет. Така че не е нужно да се завършена 37.
Femme,  на мен котката ми скача- не са 13 кг, ама ако нещо я подлаши, го ползва като трамплин. И така ми у остави белези от задни нокти. Иначе е мн добро същество, ама като види пиле или насекомо, откача.

# 509
Ахамм , ясно. Изглежда не съм разбрала или не са ми обяснили правилно ❤

Общи условия

Активация на акаунт