СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 5)

• 40 749
  • 784
  •   1
Отговори
# 630
Защо отхвърлихте Надежда? 😬
Аз съм с термин началото на октомври. Не само че усещам бебето ниско долу, но и АГ потвърди, че е много ниско с главата застанало. Ама и предният път беше така отрано пък родих доста след термин.
И аз много се колебая къде да раждам, но в крайна сметка категорично отхвърлих Надежда и засега съм се спряла на Шейново.

# 631
Здравейте, мами.
Разписвам се 38+6, утре постъпвам. Все така нямам признаци да тръгне нормално раждане. Само не знам за какво съм им почти 24ч. преди часа за операцията. И не знам дали да закуся преди постъпването, че май правят изследвания. Grinning Ама ми става все по-притеснено, както бях супер спокойна цяла бременност и си чаках без напрежение, сега вече съм на нокти. Дано не откача утре от чакането Grin Grinning

# 632
Аз съм с термин началото на октомври. Не само че усещам бебето ниско долу, но и АГ потвърди, че е много ниско с главата застанало. Ама и предният път беше така отрано пък родих доста след термин.
И аз много се колебая къде да раждам, но в крайна сметка категорично отхвърлих Надежда и засега съм се спряла на Шейново.
В темата за раждане в Надежда доста момичета споделиха, че в общи линии всички естествено родили са индуцирани. Дават забраненото хапче цитотек за предизвикване на раждане, което обикновено се дава за аборт в ранните седмици. Употребата му може да е фатална за майката и бебето. В общи линии индуцирането на раждане е една от причините за тежко протичащо раждане и често завършва със спешно секцио или неконтролирани разкъсвания. Нямам гаранция че и в Шейново няма да е така, но поне няма да дам 3 хиляди.

# 633
В темата за раждане в Надежда доста момичета споделиха, че в общи линии всички естествено родили са индуцирани. Дават забраненото хапче цитотек за предизвикване на раждане, което обикновено се дава за аборт в ранните седмици. Употребата му може да е фатална за майката и бебето. В общи линии индуцирането на раждане е една от причините за тежко протичащо раждане и често завършва със спешно секцио или неконтролирани разкъсвания. Нямам гаранция че и в Шейново няма да е така, но поне няма да дам 3 хиляди.

И моите притеснения са същите за Надежда 😔

# 634
  • Варна
Оле, minmin, стискаме палци всичко да е ОК! Heart Ще чакаме да ни ъпдейтнеш, когато имаш възможност. Blush

Аз ще пускам малкия на ясла за първи път на 5-ти септември. Тепърва ни предстои адаптация и доста се притеснявам как ще мине. С раздялата вярвам, че ще се справи, но досега никога не е бил сред толкова деца наведнъж за дълго време. Лесно се напряга в динамична среда и често се налага да се усамотим, за да се успокои малко. Там няма да има тази възможност и не знам дали госпожите ще се справят като се накриви и дали няма да се стресира прекалено много.
За разболяването - естествено и на мен не ми се иска да носи вируси на бебето, но чисто физически и психически не бих могла да ги гледам сама двамата. Той още не е самостоятелен в нищо, на практика ми е като още едно по-голямо бебе, на което няма да мога да обръщам нужното внимание.

На вас излязоха ли ви стрии вече? Аз се нацепих вчера. Grinning Буквално единия ден нямах почти нищо, а на следващия вече целия корем в черти. Мажа се с крем, като не съм се заблуждавала, че ще предотврати появата им, но доста помага да не ме сърби постоянно.

Никол, не знам дали съм права, но аз на този етап не бих се притеснявала толкова за неонатологията, бих се притеснявала няколко месеца по-рано. Вече минахме периода, когато би се родило много недоносено бебенце, което трябва да се бори и му трябва специална техника. Във Варна имаме същата дилема, но аз предпочетох болницата, където вярвам, че ще получа по-добри грижи по време на раждането и след. Но все пак това си е моето лично предпочитание на база проценти Grinning Тоест до неонатология шанса да се стигне е много малък (дай Боже никакъв), докато грижите покрай раждането са задължителни (за мен).

# 635
И аз щях да питам за стриите. Аз нямам никакви и стискам палци да ми се размине. Grinning
Имаше ли някакви признаци преди да ви се появят - да ви сърби кожата, да е опъната и по принцип с мазна или суха кожа сте?

# 636
  • Варна
Аз съм със смесена кожа - на места на лицето е много мазна, на други е суха. На корема е суха и я мажа с крем против стрии, който е хидратиращ и ми помага за сърбежа. Мен лично ме сърби от няколко месеца, но чак сега се появиха реално видими стрии. Grinning И миналата бременност беше същото - появиха се седмици преди да родя.
Дано ти се размине, не е невъзможно. Blush

# 637
  • София
Мен пък мн ме кефи,че не знам кога ще дойде. Искам пак да имам хубави изненадващи спомени Simple Smile даже си представям как се случва на 15 септември в училищния двор. Или на родителска среща. Или в колата. И въобще много ме кефи това незнание. Не съм на зорю тежко ми е,ама пък си почивам добре сега. Излезе ли- всичко приклюва. За дълго.
Моето мнение е- никакво забавяне на другите деца с градини и училища,на бебето няма да му се разминат настинките и ковида, колкото и да го държите вкъщи,но всичко минава. Аз след 2 крайно болнави деца вече съм така претърпнала, че даже не го и мисля. А да си причиня да ми се мотат вкъщи, това никога не бих го направила, даже се ужасявам от онлайн обучение и тази зима, но ще го преживеем някак.
Другият ми съвет за болница е- да има добра неонатология. Преди 9 г имаше само 2 в софия- майчин дом и надвжда, като майчин дом винаги е номер 1. Та за,себе си бях решила- тръгнат ли преди 37 гс-,майчин дом, не тръгнат ли-надежда. Е,те тръгнаха в 37+1,та си родих в надежда. Аз хлебарките,истериите и общите тоалетни и кожените легла предпочитам да ги избягвам, тогава лежах много в шейново и ми се драйфаше, затова и сега изобщо не съм обмисляла варианти. Не знам за какви картони говориш, но можеш да отидеш да раждаш, където решиш, никой не може да те задължи да си в неговата болница. Аз,за,да си спестя тая драма си казах- пак надежда и това си е. И само св.софия замалко заради жк ме заблуди, но няма да съм там.
Minmin, преди операция, каквато и да е, задължително се постъпва ден преди това. Отиваш гладна- ще ти взимат кръв и пълни изследвания, ще говориш с анестезиолог  и тн. Ще те подготвят.
Стрии- нови, имам още от 4 мес. Явно възрастта,си,казва думата,а и мажех само веднъж на,ден. Предо 10 г мажех по три без пропуск и имах само 4 брутално дълбоки на пъпа.
Не съм чувала за,това хапче,но чри мен ще са,забранени медикаменти заради старото секцио, така че... отделно- няма как,да ви накарат на сила, ако не искате да,пиете. Но ако преносвате или има,други здравни съображения, предполагам се налага.

Последна редакция: нд, 28 авг 2022, 18:52 от Kanari

# 638
Аз също нямам стрии. Не се мажа със нищо , но за сметка на това едно 4 л вода пия.
Момичета препоръчайте приложение за проследяване на контракции да има готовност за ползване

# 639
За мен неонатологията е ключова. Родих абсолютно доносено бебе в св.лазар и след 2 часа изведнъж получило кръвоизлив в стомаха. Най-вероятно не са профилактирали с витамин К. Нямам обяснение. То не беше преливане на плазма, сърфъктанти нз си какво. Наш познат лекар от педиатрията се свърза с тяхната неонаталогия да ги инструктира какво да дават. Така че, не благодаря, 8 хиляди ни одраха накрая за 2 дена. Лъгаха ни най-безскрупулно. Един ден цената щеше да е една, на другия ден казваха друго. Та накрая 8. После обявиха, че бебето имало гърчове. Накрая не издържахме и уредихме да пренесат бебето в педиатрията. Там я държаха 19 дена за да наблюдават за гърчове. Какви ли не изследвания правиха и накрая я изписаха и казаха, че не намират никакъв проблем с бебето и не виждат да има гърчове.
Абе вече не се хващам на въдицата на бутикови болници с "чудесно отношение" към майката. Неонатоложките бяха киселяк, че са станали през нощта и мъжът ми ги чул да ме нареждат пред родилната стая - напъвай ма, какво си се развикала. Айде няма нужда вече. Ако ще е едно и също отношение поне няма да дам цяла торба с пари.

# 640
Аз от два дни съм в 9 месец и честно след последният преглед и това че ми казаха, че водите са силно намалели. Бих искала да се случат нещата по скоро. Защото така или иначе до 1 - 2 седмици трябва да се роди иначе ще го индуцират,а вообще не ми се иска този вариант.

# 641
С малкия сме добре, не че си е мой,  ама е голям сладур Heart Eyes
За сега само спи,  яде и ака,  спокоен е!  Има вече колики,  но не плаче от тях,  а само се свива и издава  леки звуци.... Не обича водата Joy като го къпя се сцепва да реве Blush
Мисля,  че скоро ще си приберем и момата,  днес е 1940 грама,  а трябва  да стане около 2050 грама.  А ако знаете колко е малка и крехка само 41 см е дълга и е слабичка..   Hug

Аз скоро се бях похвалила на кой ли не как си спя като пич и нямам драма. Да ама от 3 дни спейки настрани започва да ме боли гърба / между плешките/ и не мога да си обясня защо. Пробвах какви ли не пози, ставам да се раздвижа, разтягам се и пак се случва, което ми докарва 3ч. на нощ будуване и много много накъсан сън. Та съм и страшен киселяк по този повод. Болките в кръста ги оправих с възглавница между краката, но с това нещо не се справям. Отделно бебето е много буйно и му идря бясна игра по 40-50минути през нощта, които ме държат будна.
Аз чакам да вляза в 37г.с да се успокоя и спирам да се "пазя", ако иска да излиза. Grinning Искам да си го видя, да си го гушна и да ми олекне! Само за това мисля...
Поне емоционално съм що-годе добре и ен съм ревала от 2 седмици някъде. Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning
Вчера изпрах всичко бебешко, тези дни ще ги изгладя и подредя. Избрах Ариел бейби и ми мирише много хубаво и нежно. Simple Smile

Лизи, как сте с малкия вкъщи вече?

# 642
  • София
Аз не разбирам защо мислите,че ще има индуциране, повечето ми приятелки родиха с предизвикване,но никога не е било с хапче, а с окситоцин. Просто помолете да е по този начин. И в крайна сметка, ако се наложи просто да режат.
И на мен не ми обръщаха кой знае колко внимание в надежда и освен това ме нахраниха много за кърменето и мастита. Ма тогава бях зле. Сега съм готова да им отвръщам- знам доста повече и не се давам като тогава. Даже разпознах някои от сестрите като ходих на отворени врати. Иначе обмислях св.софия,защото всички бяха просто страхотни като лежах за задържане- от чистачките до лекарките и акушерките. Но базата...ами не, мерси. Предпочитам поне леглото ми да се вдига, особено ако съм секцио и ако мога да си го позволя в момента, както и тоалетната да ми е в стаята.
Супер, Лизи!

# 643
Има ли още болници където тоалетната не е в стаята и е обща на етаж примерно? 😳

# 644
  • Варна
Alegra03, много съжалявам, че си минала през такъв ужас. Pensive При такова положение е напълно разбираемо да държиш на неонатологията. Но дано не се стига до там пак!

Lizi, супер звучи положението при вас! Hug Дано скоро си се приберете. И спокойно, това въобще не са колики, всички новородени се свиват и издават звуци, то реално сега се учи да функционира извън утробата. Grinning Колики се нарича, когато здраво бебе плаче над 3 часа на ден, над 3 пъти в седмицата, без видима причина.

Общи условия

Активация на акаунт