Термин март 2023 ❤💙 - тема 2

• 42 655
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Оо, хайде, супер, стискам палци всичко да е наред. И на мен тази седмица ми даде часа за скрининга (за 30-ти).
Бях в 10-та седмица + 3 дни и се пада 13-та + 4 скрининга

Ох,пак три седмици,едва издържам аз,аз съм с тромбофилия и ми е много притеснено,макар че съм на терапия,но пак. Дано ми даде за началото на 13. 😀 И аз утре ще съм в 10+4.

Разбирам те, и аз съм с тромбофилия. Целият ми корем е син от фраксито, но трябва да се заредим с търпение.

# 76
Оо, хайде, супер, стискам палци всичко да е наред. И на мен тази седмица ми даде часа за скрининга (за 30-ти).
Бях в 10-та седмица + 3 дни и се пада 13-та + 4 скрининга

Ох,пак три седмици,едва издържам аз,аз съм с тромбофилия и ми е много притеснено,макар че съм на терапия,но пак. Дано ми даде за началото на 13. 😀 И аз утре ще съм в 10+4.

Разбирам те, и аз съм с тромбофилия. Целият ми корем е син от фраксито, но трябва да се заредим с търпение.

Аз съм в високорисков фактор В Лейден и един нискорисков,но съм само на натаспин и аспирин от 75 мг и затова ми е притеснено,лекарят каза,че моите мутации са хетерозиготни и следи кръвоотока, възможността да се проявят е 50 на 50. Имам и вече две здрави деца,които освен малко дребни нямаха никакви проблеми. Знам,че трябва да му се доверя изцяло,но като слушам как всички са на инжекции и ми е едно притеснено. Явно защото имам две деца с тези вродени мутации и не съм била на никаква терапия,няма как аз да му кажа искам инжекции,но утре мисля да си пусна за коагулация и да му ги нося. При теб какъв е случаят,щом е преценил веднага инжекции.При мен в пета седмица каза, че дава натаспин профилактично, кръвоотокът е в норма,в седма добави и аспирин от 75 мг, като попитах защо каза,че трябва да отговаря на нуждите на бременността,бебето си отговаряше,пак каза,че е в норма кръвоотокът,но аз понеже сега с тази бременност разбрах за тромбофилията и съм паника,но му се доверявам.

Последна редакция: чт, 11 авг 2022, 09:50 от Irnata_87

# 77
И аз я имам тази мутация, хетерозиготен носител съм и аз. Аз също разбрах за тромбофилията тази година, след спонтанен аборт. Аз бях на 75 мг аспирин известно време кръвопотокът беше добре, до 8-та г.с, когато като ме прегледа каза, че от едната страна на матката почти не минава кръв, имах и отлепяне на гестационния сак, веднага ми назначи фраксипарин от 0.3 и ме прати при др. Паскалева, тя ми вдигна дозата аспирин на 150 мг след като ми направи тестове и другата седмица пак съм при нея, за да видим как ще продължавам.
Според мен щом в преценил, че нямаш нужда от инжекции за момента, можеш само да се радваш, явно ти е нормален кръвопотокът и терапията е ок. А и щом вече имаш деца и не си знаела досега може би не се е отключила при теб изобщо.

# 78
Здравейте, бъдещи мами!!! Мога ли да се присъединя към вас? Аз съм още в началото.. Едва 5 седмица, термина ми е за началото на април, но някак си си мисля, че ще е март. Нз защо, предчувствие😀😀😀Минах първи преглед и видяхме ембрионче, но още беше рано да чуем сърчице. Аз съм след инвитро, първа бременност, с тромбофилия съм и слагам фраксипарин от деня на трансфера през ден за сега. ❤️❤️❤️

# 79
И аз я имам тази мутация, хетерозиготен носител съм и аз. Аз също разбрах за тромбофилията тази година, след спонтанен аборт. Аз бях на 75 мг аспирин известно време кръвопотокът беше добре, до 8-та г.с, когато като ме прегледа каза, че от едната страна на матката почти не минава кръв, имах и отлепяне на гестационния сак, веднага ми назначи фраксипарин от 0.3 и ме прати при др. Паскалева, тя ми вдигна дозата аспирин на 150 мг след като ми направи тестове и другата седмица пак съм при нея, за да видим как ще продължавам.
Според мен щом в преценил, че нямаш нужда от инжекции за момента, можеш само да се радваш, явно ти е нормален кръвопотокът и терапията е ок. А и щом вече имаш деца и не си знаела досега може би не се е отключила при теб изобщо.

Ами аз точно това се притеснявам,че последно при него бях в 7+3,даде ми час чак за утре ,22 дни,именно как да знам как е кръвоотокът.

# 80
То сега е много стресиращо , да си бременна. Преди 18 г нито тромбофилия изследвах, нито имах проблем със забременяването, нито с износването, чак и родих…
Сега излязох хетерозиготна на някой от факторите в основния пакет на Геника. Така или иначе, бях на фраксипарин от процедурата, спряха ми го след едно прокървяване и коментирахме, че ще го включим чак след серклажа.
Каквото и да си говорим, много се напрягам от тия постоянни изследвания .
Силно вярвам, че сле 3ти месец всичко ще се нареди.

# 81
Добро утро!
И аз тук отново! 🍀🍀🍀
Поздрави от морето. Тук е плъзнал някакъв вирус и много ме е страх да не ме хване. Гледам да внимавам с храна, вода и слънце.
Моят следващ преглед е на 18 август.
Хубав четвъртък! Бъдете здрави и се пазете!

# 82

Ами аз точно това се притеснявам,че последно при него бях в 7+3,даде ми час чак за утре ,22 дни,именно как да знам как е кръвоотокът.

Поне вече е минало времето, утре ще те прегледа.
И при мен бяха минали 3 седмици между прегледите.

# 83

Поне вече е минало времето, утре ще те прегледа.
И при мен бяха минали 3 седмици между прегледите.

Сега ми звънна и каза за събота пак същият час,че има ангажимент. Ами няма как, ще чакам, дано всичко е наред.

Последна редакция: чт, 11 авг 2022, 11:29 от Irnata_87

# 84
Момичета имам ужасно главоболие ... нямам си и на идея какво мога да пия
И на мен ми се случва. Аз пия парацетамол, малко ме облекчава. Може да се пие (не често )

Nadenceto007, как ти беше денят днес, имаше ли подобрение след съветите на ЛЛ?
Ами пих глюкоза и сега продължавам. Поне спах добре, което е напредък. Сега съм със сърцебиене, но знам, че е нормално. Дано ми помогне, глюкозата, благодаря:)

# 85
  • Видин
Здравейте момичета, някоя от вас да е правила обременяване с глюкоза? Ако има някоя, моля дайте малко повече информация. Благодаря

# 86
Лора, какво налага орбеменяването?
Фън, толкова се радвам да те видя тук ❤️❤️❤️

# 87
Здравейте момичета, някоя от вас да е правила обременяване с глюкоза? Ако има някоя, моля дайте малко повече информация. Благодаря

Здравей, на мъжа ми се наложи такова обременяване миналия месец. Отиваш сутринта на гладно, взимат ти кръв. След това изпиваш една чашка с глюкоза и стоиш там за да ти вземат още два пъти кръв на първия и втория час след изпиването на глюкозата. Важно е да не си приемала храна около 12 часа преди изследването и да си в пълен покой докато си там. Просто си сядаш на едно столче и си чакаш

# 88
Моят преглед мина,нарастнало е доста.На 26.08 ме вика отново за да ме регистрира и да излизам в болничен.Тогава ще пускаме изследването за Даун в Америка,където било по-достоверно,каза.

# 89
Момичета, някоя от вас да взема нещо за виене на свят? Хомеопатия или нещо друго разрешено? При мен понякога е много силно, чак имам чувството, че като стана, ще падна...

Общи условия

Активация на акаунт