Спретват си предколедни купони малките Априлчета-бонбони

• 9 874
  • 325
  •   1
Отговори
# 180
хайде да се отчетем - мерки и теглилки - 11 кг и 77 см  Crazy
ще ви спестя ядовете с личната лекарка, не пожела дададе направление за кожен, за нов хемогглобин (трябвало да  е под 100) и на мен за цитонамазка (била съм под 31 години) Twisted Evil #Cussing out
ходихме на дерматолог (благодарности на мама79, че ми препоръча специалист  bouquet), било или от претопляне (което не е), или от смяна на козметика или прах за пране (което също не е), или от често миене със сапун (което е Tired), важното е, че не е нищо сериозно Praynig Peace

татянче, давай мацка, ще развъртим една търговийка  Whistling
енви, нацелувай бонбонката за успехите Heart Eyes
Мецанкееее, де си? newsm78

# 181
Моето сине, нит` зъби, нит` стабилно седене, нит` изправяне  Crossing Arms Ще ходя да пиша при май-ките  Crossing Arms

Mr. Green

Веднага си сложи "Лоша майка" в аватара! Naughty Mr. Green

Ми лоши сме ми  Mr. Green ,глей какво правят другите деца-кой от легнало сяда,кой не знам си какво прави  Rolling Eyes

Данче,явно нашите са "бавноразвиващи се" Wink както беше писала една от мамите тук за дъщеря ми  Wink  Скоро се очаква и проходили на по 8 месеца и спретващи цели изречения  Mr. Green и то правилни
Аз не бързам,когато-тогава,хич не я и насилвам с упражнения и учене,трябва сама  Peace

И какъв е проблема,че съм си сложила надпис на аватара???

За гърнето-абсолютно съгласна съм със Вени! Не насилвам нещата,ще започна да уча чак когато мога да и обесня и тя поне малко да разбира-тоест към годинка и половина,че и две  Peace  

Последна редакция: вт, 12 дек 2006, 18:27 от Дея

# 182
  • София
Снощи свекървата дойде в 21:00, когато Емо беше заспал и с много услия успя да го събуди, за да го погушка преди да си хване влака за Варна. Имаше малко сръдни от Емова страна, но като му мина дрямката се заигра и до полунощ не успях да го приспя. Най-накрая заспя преуморен, но само след 3 часа се събуди и не поиска да яде, но с голям рев си изпроси носенето. Опитах се да го оставя в кошарата, но пое старата песен и пак го гушнах. Накрая се принудих да го оставя да спи при нас. От известно време Емо отказва нощното хранене, а  в ранни зори ще се спукат гърдите ми. Тази сутрин като се събуди в 7:00 го пое баща му. Смени му памперса и си поиграха 30-тина минути, когато Емо взе да хленчи. Мъжът ми го остави до мен на леглото и Емо избухна в луда радост. Крещеше  и ме дърпаше докато не му дадох така желаната манджа. След като видимо попреяде се отпусна блаженно и спа до 10:45ч.  Вече се опасявам, че сме обърнали деня в нощ и че е редно да променя режима на спане на малкия.
Чувалче за спане не ползвам, завивам го с дебело одеялце или пухена завивка. В нас без да пускам отопление е около 19-20 градуса.

Цвети, от извесно време Емо спи с малка бебешка възглавничка.
На болните ни априлчета  Hug Hug Hug Бързо да се излекуват и да не плашат повече мама и татко.

Честито на месечковчетата, на озъбилите се и на плъзналите из къщи палавници!  smile3501

==========================================
И тъй като съм доста разсеяна се оказа, че съм пропуснала да пусна постинга, който писах сутринта  smile3511
И оттогава досега 44 нови мнения - много пишете бре, не ходихте ли на разходка в това хубаво време?
Следобедната разходка се оказа дълга. Започна от кабинета на доки, където ходихме на мерки и теглилки. Резултата е 13кг (+800гр) и 77см. Емо е добре, а мен кръста ми все повече ме боли.
След това направихме разходка в парка заедно с Вени* и Матейчо. Възползвахме се максимално от хубавия следобед. Прибрахме се със страшен рев. Емо го храних прди да излезем по обед и до 16:30 беше преритал от глад. Умрях от срам пред съседите - така пищеше, че дори на няколко пъти се наложи да обяснявам, че човечето е просто гладно, а не болно.
Сега се търкаля по земята и си гони играчките. Нещо меракът му за пълзене изчезна и сега се търкаля на ляво и надясно с въртене по часовниковата стрелка. Така обикаля из цялата стая.

# 183
Мале Раче да ти е жив и здрав юнака Grinningние както вървим сигурно до втората годинка ще сме на тези килограми ThinkingЦвети такава къщичка не съм виждала никъде,видях във Вис Виталис от тези големите,които са по-подходящи за двора и могат да влезнат няколко дечица.

# 184
  • София

Моето сине, нит` зъби, нит` стабилно седене, нит` изправяне  Crossing Arms Ще ходя да пиша при май-ките  Crossing Arms
 Mr. Green

Веднага си сложи "Лоша майка" в аватара! Naughty Mr. Green

hahaha

Аааа, молим, молим  Naughty Аз не съм детето е лошо  Crossing Arms

Mr. Green

Деич, проблема е, че НЕ СИ лоша майка  Heart Eyes Тук поне нас не мож` ни заблуди  Hug

Рени, точно така натисни под ушето, ако го боли там ще реагира бурно.

# 185
Скоро се очаква и проходили и спретващи цели изречения  Mr. Green и то правилни

даже ще смятат и пишат Laughing Wink

Раче, де го това хубаво време, тук вали и духа #2gunfire явно варненските свекъви снощи са имали мисия "разсъни внучето" Close

Татянче, все забравям да питам - колко време е тая криза "прикачени към мама" newsm78

# 186
За гърнето-абсолютно съгласна съм със Вени! Не насилвам нещата,ще започна да уча чак когато мога да и обесня и тя поне малко да разбира-тоест към годинка и половина,че и две  Peace  [/color][/b]

И аз така мисля. Това в момента е по-скоро издебване на точния момент и дресировка на майката, не на детето. Когато почне да разбира, че пикае, тогава е времето и за гърнето. В края на краищата всички ползваме кенеф, няма някой да не се е научил.

Данче, до май месец и зъби ще има, и ще седи стабилно, и ще се е изправил. Може даже и да е проходил. Ама глей да не съжаляваш тогава  Mr. Green че аз сега не мога да си отърва прахосмукачката и компютъра, много бързо ги стига, сяда до тях и ги гризе.

# 187

hahaha

Аааа, молим, молим  Naughty Аз не съм детето е лошо  Crossing Arms

Хахаха,верно-децата са ни лоши не ние  Mr. Green Не бързай Данич,ама хич ,всяко дете е индивидуално,кое по колко прави дадените неща,само майките си знаят  Wink

А вчера за зъбите ми се случи следното :
Изкача една майка,чиято дъщеря е с два месеца по голяма от Дея-Мария хваща ме за ръка ,спира ме и вика:
"Ние вече имаме 8 зъбчета"
При което аз-  Shocked
"Ами ччестито"  Grinning
Тя- "А вие имате ли вече събчета"
Аз "Ами аз не помня вече от кога имам зъби,пък и не очаквам нови скоро " Mr. Green А малката няма"
Тя-"Ами айде какво чакате"  Shocked
Аз "Ми с клещи ли да ги дърпам да излязат"?  Rolling Eyes

Скоро се очаква и проходили и спретващи цели изречения  Mr. Green и то правилни

даже ще смятат и пишат Laughing Wink

Боже,боже не се излагай,че те това ще им е най лесното,някой вече и висша математика ще започват да изучават  Mr. Green

За гърнето-абсолютно съгласна съм със Вени! Не насилвам нещата,ще започна да уча чак когато мога да и обесня и тя поне малко да разбира-тоест към годинка и половина,че и две  Peace  

И аз така мисля. Това в момента е по-скоро издебване на точния момент и дресировка на майката, не на детето. Когато почне да разбира, че пикае, тогава е времето и за гърнето. В края на краищата всички ползваме кенеф, няма някой да не се е научил.

Ами да права си,то сега не е учене,защото според мен те изобщо не усещат какво става  Rolling Eyes ,а нали трябва да се обеснява на тези деца и така да се учат,а също така в по голяма възраст се учат точно за една седмица при постояннство  Peace

Ааа чакай да те питам аз-вие нали сте с преносима кошара като нас,сега от второто ниво малкият седнал може ли да се изправя сам в кошарата?Дея-Мария прави опити,но не умее  Rolling Eyes

# 188
  • София
Деич, имай в предвид, че съвсем скоро ще трябва да я свалиш на първото ниво. След оплакването ми днес, моето сине почна нещо да се набира, та утре май ще ходи на долното ниво. Т.е. ние нямаме второ ниво, а под матрака имаме дюшек, който държи нависоко матрака.

Мацки, а как се справяте с дезинфекцирането на пода? Незнам, у нас все ми се струва, че не е достатъчно чисто, за да пусна детето  Rolling Eyes

# 189
Мацки, а как се справяте с дезинфекцирането на пода? Незнам, у нас все ми се струва, че не е достатъчно чисто, за да пусна детето  Rolling Eyes[/color]
всеки ден с прахосмукачаката и стирката с вода  Peace

Данче, ади бе душа, налей по нещо Grinning

# 190
Ми пускам прахосмукачка от време на време. На мокета друго какво да му правя? Не е първа чистотта, все пак и ние минаваме оттам с чехли, ама тъкмо да свиква. Така се придобива имунитет. Проснала съм му един китеник само за него да е, ама той хич не ще да седи върху него и щъка наоколо. Играчките гледам да са само върху китеника. Време за повече чистене просто нямам, че Младен сутрин като излезе и ако се върне към осем май е късмет, а Сънчо спохожда Иво сумарно за около 2 часа през деня  Rolling Eyes 

Дея, Иво застава в пълзящо положение странично или челно към дългата стена на кошарата (късата му е висока) и полека се набира с длани по мрежата, докато застане на коленца. На коленца има добра опора, пуска ръце и ги слага горе на рамката. След това протяга крак настрани, подпира го в оградата, другия крак подпира после и така се изправя. Въобще не минава през сядане. При него е важно ръцете да са хванати за рамката, щото се дърпа нагоре на мускули. А след като е прав, ако се чувства несигурен, си помага и със зъби за захващането и задържането (затова още не съм махнала надписа на снимките в подписа ми  Mr. Green ). Предполагам, че под второ ниво имаш предвид ниското ниво. Аз върху матрачето на кошарата съм сложила и сгъваемо матраче, та е достатъчно високо.

# 191
  • Русе
Честито на месечковците, озъбените и изправили се бебчета!  bouquet
Малко телеграфно по темите...
Възглавничка - ползваме за гушкане и игра, всъщност заспива прегърнала възгавничката.
Чувалче не ползвам - тя рядко се отвива.
Спането при мен на спалнята се случва мноооого рядко - 2-3 пъти досега.
Не може сама да застане седнала, иначе е стабилна.
Ръчички подава за вземане, че ги и върти в китките - ала "5 часа на въртележката". Mr. Green
Дезинфекция? - какво е това? Wink Ужасна домакиня съм  Embarassed- постилам от пъзелите за под, които мия от дъжд на вятър. В тая връзка, аз мисля, че вторите деца са по-здрави, точно защото рано се срещат с всички бацили и си изграждат имунитет, ама да видим... newsm78

# 192
Деич, имай в предвид, че съвсем скоро ще трябва да я свалиш на първото ниво. След оплакването ми днес, моето сине почна нещо да се набира, та утре май ще ходи на долното ниво. Т.е. ние нямаме второ ниво, а под матрака имаме дюшек, който държи нависоко матрака.

Мацки, а как се справяте с дезинфекцирането на пода? Незнам, у нас все ми се струва, че не е достатъчно чисто, за да пусна детето  Rolling Eyes

Aaaa тя отдавана е на второто ниво ,по причина,че счупи горното  Mr. Green
Аз със прахосмукачката и преди да излезем минавам със доместос и вода пода

Дея, Иво застава в пълзящо положение странично или челно към дългата стена на кошарата (късата му е висока) и полека се набира с длани по мрежата, докато застане на коленца. На коленца има добра опора, пуска ръце и ги слага горе на рамката. След това протяга крак настрани, подпира го в оградата, другия крак подпира после и така се изправя. Въобще не минава през сядане. При него е важно ръцете да са хванати за рамката, щото се дърпа нагоре на мускули. А след като е прав, ако се чувства несигурен, си помага и със зъби за захващането и задържането (затова още не съм махнала надписа на снимките в подписа ми  Mr. Green ). Предполагам, че под второ ниво имаш предвид ниското ниво. Аз върху матрачето на кошарата съм сложила и сгъваемо матраче, та е достатъчно високо.

От кога го прави това?Не мрънка ли като го оставиш сам в кошарата?
Ох явно Дея-Мария е много мързелива,хич не иде на патето на ума да прави такива неа,тя от седнало положение се опитва да се докопа до горе да се хване и да прави опити да се изправи  Rolling Eyes

# 193
  • София
Юлче, направо се зарадвах, че Емо не е плъзнал из къщи. Ще видя голям зор как да обезопасявам. За сега като го оставя в кошара се заиграва за известно време, а след това го хвърлям на едно одеало на пода и започва голямото търкаляне из къщи.

Гърне мисля след Нова година да купя и евентуално да ползваме. Моя приятелка, живяла доскоро в Англия ме убеждава, че децата трябва да се слагат на гърне след като станат на 2 години -  тогава започвали да разбират. Аз обаче няма да дочакам и годинката.
Иначе и Емо не може да сяда сам - тежи му дупарата Embarassed .
Кошарата от 3 дни е на долно ниво, но на Емо не му идва на ум, че може да се изправи newsm78. Дали да му помогам да се изправя?
Иленка, сякаш си описала Емо как подава ръчичките. И  при нас е същата картинка.
Относно дезинфекцията не мисля да се престаравам. Пускам прахосмукачка и минавам с моп-а след това. Днес Емо опита крака на масата докато се търкаляше по земята, но не мисля да залягам с препарати да трия всички мебели в дома. Детето трябва да си изгради имунитет все пак.

# 194
Ние в 4 часа бяхме с температура 38,2,но за няма и 2 часа спадна.
Така се шашнах,но педито каза ,че е от зъби вероятно

Общи условия

Активация на акаунт