Априлски мами 2022 - тема 2

• 23 372
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
Аз мисля , че няма връзка между зъбчето и ваксина, защото както казваш ти кога ще биеш ваксина докато излезнат всички зъбки 😁
Моята се изправя като й подам ръце и се хваща за решетките на леглото и се изправя. Но не лази много, само ако иска да вземе нещо. Обаче аз не я оставям да лази из цялата къща, някакси не мога да го възприема това 🤷 Тясно ни е и има много мебели и не разбирам какво ще прави. Тя и без това няма интерес. Май направо ще проходи ще видим...
Нищо не пишете за "мама" ? Казват ли не казват ли? Само Янева ми написа Hug

Winter-че, аз това го забравих да го спомена, хем гледах. Извинявай. Ники не казва нищо смислено, но на бебешки много си говори.
Все пак се е научил да ми се кара, като го ядосам и ме гледа намръщено и ми вика “еее”, ама с по дрезгав глас.

# 541
Моят е с 5 зъба и всеки момент чакаме шестия.
За Коледа му взехме бънджи за скачане. Голямо скачане пада, направо озверява, но скача 5-10 минути и иска да излиза. Иначе се изправя, но само стои, не се придвижва още, също и пълзи, но не го оставям на земята.
Мама скоро не очаквам да каже, казва ам-ам и ко-ко, второто го докарва като същинска кокошка, каквато не е виждал.
Официално вече е с диагноза АБКМ и АД. И тъкмо си мислех, че сега като мине на хидролизирано мляко обривите ще отшумят, и алерголожката ми попари надеждите с информацията, че едното било имунологичен проблем, другото генетичен и нямало да се случи по този начин. Горкия ще си седи хем гладен, хем обринат.

# 542
Ееее Вайза, много лошо с тези обриви 🙁 Прегръщам ви и дано да е по-добре с млякото и на мен ми се струва, че като даваш специално мляко би трябвало да отшумят обривите 🤞Стискам палци все пак 🤞🤞🤞
И аз обяснявам ко-ко за кокошката, но въобще не ме отразява 😁 Така че се радвай, че знае как прави кокошката 😁
Беболини, развесели ме, чак да ти се кара 🤣 Много са смешни като сбръчкат вежди и се чудят или сърдят 🤣🤣🤣
Нашата пък ръмжеше или нещо подобно и ММ се бъзикаше, че си имаме драконче 🤣🤣🤣

# 543
Моята каза първо баба и само баба повтаряше, после 3 дена аз повтарях само мама и сега тя пична да казяа мама. Вече бръщолеви всякакви де, но предимно мама и баба останаха.

# 544
Нашето момиче е страшна скандалджийка😂🫣 много се кара като ѝ кажа “недей” или нещо от сорта в доста от случаите се обръща рязко и изръмжава. Иначе сега е на бррррррр като  истинско трабантче е😂 иначе по-често казва баба отколкото мама. И други срички използва, но тези са най-добре изразени и със сигурност не са осъзнати обаче.
Дава пет и боц и като я питаш (но не винаги) показва колко голяма ще порасне. Прави опити да пляска с ръце, но не е 100% в целта.
А другото което забравих да спомена е гърнето, мисля в най-скоро време да ѝ взема директно дъска за тоалетната, много ми е гнусно това гърне🤢 за момента в 80% от случаите си ходи по-голяма нужда в гърнето, защото ходи горе долу по едно и също време и нацелвам момента. Иначе я слагам основно след сън.

Последна редакция: сб, 14 яну 2023, 12:36 от DareAngel

# 545
Нашата казва мама, баба, тата, папа, но не мисля, че са осъзнати. С двигателните умения сякаш малко изостава. Преди седмица-две се научи да се изправя от легнало в седнало положение. Изправя се на крака само аз като я вдигна. Опити за крачки не прави никакви. Не лази, само пълзи на лакти. За сметка на това умственото развитие й е по-добро от това на батко й на същата възраст. На книжките например я научих да посочва къде е патето, прасенцето, кокошката, котето. Дава боц, дава “пет”, показва колко голяма ще стане 😆 баткото например беше напред с лазене и прохождане, но такива неща не правеше дълго време. Всяко със собствения си темп. Все ще проходят, проговорят и тн.

Проходилка паяк имаме от баткото не сме я извадили още. Имаме и уокър. С него си играе, но не го ползва по предназначение.

Зъби имаме 2. Тези дни гледам, че са се подули горните венци, та до месец сигурно ще има още.

Сънят продължава да е покъртително зле. Свързах се с консултант, даде ми да попълвам таблици и анкети за седмица. Сега чакам обратна връзка от нея да се запишем вече за консултация. Много бавно и мудно ми се струва, че се случват нещата на фона на зверското ми недоспиване, но нямам друг вариант вече.

За гърнето баткото като беше бебе го беше страх от седалката на тоалетната😄 аз от няколко дни я слагам на гърне и имаме “успех”. Наясно съм, че на тази възраст не е съзнателно това изхождане, но пък моята има дефект на бъбреците и е предразположена към инфекции и искам максимално малко да стои с тия памперси. Та, поне да са сухи като е с тях. Засега я слагам след сън и след хранене за по 10мин. Поради тази причина сме и с гърне, а не седалка. С двете деца нямам време са стоя в тоалетната да я държа толкова. Слагам я на гърнето в хола с книжка и върша нещо друго.

Днес става на 9 месеца. Колко бързо минава времето….

# 546
И Ема откъм умствено развитие показва “заложби”😂 още от 3 месечна посяга и си хваща играчките. А сега книжките са ѝ любими, особено тези с капачетата, отваря-затваря и тези които са touch and feel постоянно ги човърка.
Нашата казва мама, баба, тата, папа, но не мисля, че са осъзнати. С двигателните умения сякаш малко изостава. Преди седмица-две се научи да се изправя от легнало в седнало положение. Изправя се на крака само аз като я вдигна. Опити за крачки не прави никакви. Не лази, само пълзи на лакти. За сметка на това умственото развитие й е по-добро от това на батко й на същата възраст. На книжките например я научих да посочва къде е патето, прасенцето, кокошката, котето. Дава боц, дава “пет”, показва колко голяма ще стане 😆 баткото например беше напред с лазене и прохождане, но такива неща не правеше дълго време. Всяко със собствения си темп. Все ще проходят, проговорят и тн.

Проходилка паяк имаме от баткото не сме я извадили още. Имаме и уокър. С него си играе, но не го ползва по предназначение.

Зъби имаме 2. Тези дни гледам, че са се подули горните венци, та до месец сигурно ще има още.

Сънят продължава да е покъртително зле. Свързах се с консултант, даде ми да попълвам таблици и анкети за седмица. Сега чакам обратна връзка от нея да се запишем вече за консултация. Много бавно и мудно ми се струва, че се случват нещата на фона на зверското ми недоспиване, но нямам друг вариант вече.

За гърнето баткото като беше бебе го беше страх от седалката на тоалетната😄 аз от няколко дни я слагам на гърне и имаме “успех”. Наясно съм, че на тази възраст не е съзнателно това изхождане, но пък моята има дефект на бъбреците и е предразположена към инфекции и искам максимално малко да стои с тия памперси. Та, поне да са сухи като е с тях. Засега я слагам след сън и след хранене за по 10мин. Поради тази причина сме и с гърне, а не седалка. С двете деца нямам време са стоя в тоалетната да я държа толкова. Слагам я на гърнето в хола с книжка и върша нещо друго.

Днес става на 9 месеца. Колко бързо минава времето….

# 547
Бебка казва та-та, ма-ма, да-да най-често. Рядко казва и ка-ка, ба-ба. Когато нещо иска от мен започва ма-ма-ма, та-та не е целенасочено, просто си го казва.  Не-не и ня-ня са когато е сърдита.

Пълзи много, започна и да се изправя по мебели, но не прави крачки, аз не я насилвам, още много се клатушка, когато е права, за да я насилвам.

Дава боц, опитвала съм се да я науча да пляска и дава пет, но не хваща нещо.

Сега се е научила, когато нещо иска от мен (внимание, ядене, спане) да идва и да ме дърпа за крачола. 😅

С гърнето сме имали успехи, винаги й пляскам, когато свърши нещо вътре, но аз не съм постоянна, просто последно време по много време не сме вкъщи и няма как.

Иначе любимите й занимания са - да гони котката, много й се радва, с глас, а също и да стои пред огледалото, там може да си изкара по половин час, говори си нещо, ръкомаха си. За сметка на количката, все по-малко иска в нея. 😀

# 548
Подсетихте ме да я науча колко голяма ще стане 😀 Иначе пляска, дава боц и пет. Просто това с колко е голяма не съм го казвала и не знае милата как ще порасне Joy И друго съм се сетила да я уча да показва едно за едната годинка, защото предполагам че ще отнеме време и затова май трябва да започвам от сега. Така де като стана въпрос колко ще са големи - на цяла една годинка 🤣
На гърне я слагам, но не казва пиш и аки и се ядосвам, че все едно нищо не правим. Тоест тя прави каквото трябва в гърнето, но като не казва нищо как ще стане 🤔 Знам че е рано, но просто да ги каже тези неща, като думи и после да разбере кога да ги казва....

# 549
Уинтърче, много е рано те са си бебенца. От толкова информация май май имаме твърде много изисквания към малките душици🥴
За мен е важно да свикне със самото действие, което си е 50% от цялата работа. Ако сега се научи да си седи без да се сърди, после остава само да си каже/покаже ( моята също много държи да си види “произведението”😂). Има един знак, който съм виждала за “ако”
И ѝ го показвам с надеждата че дори и да не може да си каже, да се усети да го показва.

b
Подсетихте ме да я науча колко голяма ще стане 😀 Иначе пляска, дава боц и пет. Просто това с колко е голяма не съм го казвала и не знае милата как ще порасне Joy И друго съм се сетила да я уча да показва едно за едната годинка, защото предполагам че ще отнеме време и затова май трябва да започвам от сега. Така де като стана въпрос колко ще са големи - на цяла една годинка 🤣
На гърне я слагам, но не казва пиш и аки и се ядосвам, че все едно нищо не правим. Тоест тя прави каквото трябва в гърнето, но като не казва нищо как ще стане 🤔 Знам че е рано, но просто да ги каже тези неща, като думи и после да разбере кога да ги казва....

# 550
Момичета, като ви чета с тези гърнета, браво на вас. Моето диваче не стои и секунда мирен, никакъв шанс да седи на гърне, тук нещата ще са сложни при нас 🤦♀ Преставям си как ще е на 3 години и още с памперс 🙈  И памперса едва му сменявам, все едно с мечка гризли се боря, лошо ми става като му е време. Преобличането също, а вечер е във вихъра си, двамата с баща му едва успяваме да му облечем пижамата.

По същия начин и с книжки, няма как да седне да му чета и да му показвам. А имам такова желание. Иначе сам разглежда, но не и някой да му чете нещо. Но се кротва като му пусна песнички на телевизора, и клипчета с животни често му пускам и като види крава вика “му”, ама е много смешен, един ококорен, също понеже едната ни котка му обръща внимание и той много я харесва, сочи я и казва “я” (защото  се казва Лея 🤣) и като види котка на улицата или телевизора  също казва “я” 

Като огладне и казва “ам” ама ядосано, не му ли сервираш до 5 минути и почва да вика “ам, ам, ам, ам”, докато не му сложиш. Аз съм такава нетърпелива, ама той е друго ниво. Иначе ба-ба, ма-ма, да-да, та-та казва постоянно, но то не е осъзнато. Дава боц, пет и маха за здрасти и чао, прави наченки да пляска с ръце. Иначе като му се скарам аз, ми се кара и той, казва ядосано “еее” и почва да ръмжи, чак ръцете си изпъва напред.

# 551
Waterviolet,
Все едно описваш сина ми преди 2 години 😆 аз също си мислих, че никога няма да го науча на гърне. Той не искаше да сяда изобщо, но на година и 7м махнахме памперса от раз без никакви проблеми. Тъй че не го мисли от сега. Време има. Така или иначе те все още не могат да казват, а и като цяло си мисля, че нервната им система не е до толкова развита, за да осъзнаят тези нужди. Слагането на гърне сега е по-скоро за свикване с него и изграждане на рутина, отколкото наистина да се научат.

# 552
Момичета, имам нужда от препоръка.
Напоследък виждам, че Ники има бебешка кал тук-таме по главичката. Ако не ме лъже паметта, по едно време обсъждахте тази тема- с какво ги мажехте, за да падне. Ще съм благодарна, ако споделите какво сте ползвали и сте доволни!

# 553
Аз използвах това

# 554

Общи условия

Активация на акаунт