Априлски мами 2022 - тема 2

• 23 375
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
И ние имаме съмнения за никнене на горните зъби.. или е болничка пак 🥲 трети ден е хремава с течащи сополи и течащи очи. Не е вдигала температура, обаче от днес започна и една мокра кашлица, може и от сополите да е ама знам ли 🤷🏼♀ Имаме солен рязствор ама по никакъв начин не мога да й пръсна или да й ги издърпам с аспиратор, едвам ми дава да й бърша сополите дори. Не че не си излизат сами, ном стоп е омазана 😆 На някой случвало ли му се е това от зъби?

# 526
Баткото все така ставаше при поникване на зъби, сополи и кашлица..

А възможно ли е според вас от зъбките да го боли коремчето на бебка?? Цяла нощ не сме спали, събуждаше се с плач, очевидно имаше болки.Мисля, че е коремчето, защото къркореше и много често пръцкаше.
Бяхме при педиатър, прегледа го гърлото е ок, гърдите чисти.Изписа само пробиотик и нурофен.И Суметролим (от рода на антибиотиците), но каза да изчакаме с него.Ако не се подобри тогава вече ще го даваме.
Имахте ли такиви оплаквания при зъбоникнене? Засега няма разтройство и повръщане.

# 527
И ние имаме съмнения за никнене на горните зъби.. или е болничка пак 🥲 трети ден е хремава с течащи сополи и течащи очи. Не е вдигала температура, обаче от днес започна и една мокра кашлица, може и от сополите да е ама знам ли 🤷🏼♀ Имаме солен рязствор ама по никакъв начин не мога да й пръсна или да й ги издърпам с аспиратор, едвам ми дава да й бърша сополите дори. Не че не си излизат сами, ном стоп е омазана 😆 На някой случвало ли му се е това от зъби?
На баткото всеки един зъб е излизал със сополи, дори постоянните. Бистър сопол със седмици, неповлияващ се от  лечение.
Бахар, е за какво изписват суметролим като детето няма възпалено гърло, температура и гърдите са чисти? Иначе не пречи да плаче от зъбките и отделно да е имала дискомфорт в коремчето.

# 528
Температура има, но не много висока и засега се влияе от панадол.Ако продължава да вдига Т,тогава каза да почваме Суметролима.
Но от какво е това Т и дискомфорта нищо не каза. Дали е някакъв вирус или просто зъби незнам 😔😐

# 529
Много често боледуването се комбинира с излизането и на зъбите, при нас беше така- една седмица болна и след това оздравя, но остана много крива и след няколко дни усетихме, че и двата зъба са пробили.

Иначе се чух с педиатъра и ни изписа промивки и капки за хремата, сироп за кашлицата.. ама май от утре ще ги даваме (ако изобщо можем да й пробутаме нещо). Не знам, ако е от зъбите и няма Т трябва ли да я даваме лекарства 🤷🏼♀ След няколко дни сме и на преглед, ако всичко е наред до  тогава.

# 530
При всеки зъб сополи, и то по седмица-две, аман вече, едва му слагаме спрей и едва ги дърпаме с Ноското. Вой до небесата. Сега 2 зъба пробиха, появи се и лека кашлица, от днес и с температура, този път май е вирус, защото и таткото беше болен.

# 531
Като стана въпрос за зъби, колко зъбки имат вече вашите бебчета? Нашата бебка е с три и четвъртия пробива 😁 Чакам с нетърпение и останалите, въпреки че е зор всяко избиване на зъбче....
Купили ли сте вече проходилки или бънджита? Ние нямаме нито едно от двете защото уж ортопедите не ги препоръчват, но май всички ги ползват 🤭 И се чудя да взимаме ли, но сме купили walker на fisher price и май не искам да взимаме още подобни неща. Обаче в проходилката можеш да го оставиш и да оправяш къщата например, а в walker-a не и трябва да вървя с нея....
И последен въпрос вашите бебчета казват ли мама? Моята не казва и много я чакам, а иначе доста бърбори на бебешки Thinking

# 532
2 зъбчета имаме ние. Имаме и проходилка за бутане и паяк, бънджи-не, няма нужда да се учи да скача 😁 Да прохожда направо, че вече ни боли всичко от придържане и ходене..
Казва мама, когато е на зор и иска нещо 🤣 Иначе баба й е любимо.

# 533
4 зъба има моят син. Има проходилка тип паяк и да супер удобна е, като се събуди по обяд го оставям в нея и му правя обяда, мия си чиниите и т.н. Той също много се забавлява и гони кучето и котките из вкъщи. Имаме и проходилка за бутане и с нея доста се забавлява. Триъгълникът на Пиклер го катери отвсякъде, на дивана прави опити да се покатери и общо взето постоянно е целия в синини 🥴
Вече почти не се залисва с играчките к не знам какво да го правя.

# 534
Ние сме с 8 зъбчета вече 😁 Имам проходилка от баткото но не съм я слагала ,защото ортопеда изрично ме предупреди да не я слагам. А.изправят ли се вече вашите сами, или стоят ли като се хванат на леглото например?Моята не ги прави още 😐

Между другото бебка направи алергия от нурофена, обрина се цялата.Имаше Т няколко дни, два дена и дадох Нурофен, досега само на Панадол бяхме.И тъкмо се радвах, че температурата мина и се появи обрива..
Порових малко в нета, симптомите са същите като на розеола (бебешка.шарка).Често го бъркали с алергия лекарите, та незнам моое да е и това

# 535
Здравейте!
Николай има 4 зъби и избива още 1.
Имаме проходилка, но я ползвам само, за да вляза до банята или ако той изяви желание за макс 5 мин и то не всеки ден. Като си върша домакинската работа си го оставям на пода и той си обикаля, катери се по дивана, спалнята и всичко на което може да се набере (за това е целия и в синини). Той започна да се изправя и след това седна и пролази. Напоследък даже ни бута ръцете и се пуска, иска  сам, ама успява 2-3 секунди само да се задържи и тупва на дупе.

# 536
На моята бебка преди седмица й проби първото зъбче. Simple Smile

Нямаме проходилка, бънджи и всякакви бутащи неща, не мисля да купувам. Simple Smile

# 537
Имаме от всичко😂 купихме ѝ проходилка, а бънджито ни го даде една приятелка. Слагам я не всеки ден и то за малко. На бънджито по-скоро си играе с играчките отколкото да скача. В началото не мислех да взимам никое от нещата, но Фурлакис каза че не вредят, но и не помагат. Просто е улеснение да я сложиш някъде, за да можеш да свършиш нещо.
От седящо положение като ѝ дам ръце се изправя, но сама не. Като цяло изправянето никак не ѝ се отдава и не знам дали да се притеснявам за момента. Иначе си седи самостоятелно и лази, но като пехотинец на лакти. От скоро се изправя от легнало в седнало положение.
Има 2 зъба отдолу не съм усетила да има други излизащи засега.1

# 538
Моята няма зъби, сега излиза първият, подал се е над венеца. Камилия давам 8 дни и 8 дни правя пауза. Чудя се в тези 8 дни какво да даваю, дали може Денто? Че само с Бочко не става. Калгела съм го оставила за много тежки случаи.
Също така да попитам - другата седмица сме на ваксина? Има ли връзка никнене на зъб и поставане на ваксина? Според мен не, но една приятелка ме наспами, че трабвало да отложа. Е, че аз тогава ако чакам всички зъби къде ще му излезе края..?
Моята бебка се изправи, катери се по мен и се изправя, на табуретка също, на пиклера все още не иска, явно й трябва време още за там.
Проходилки и т.н. няма да взимам, категорично ортопедът забрани.

# 539
Аз мисля , че няма връзка между зъбчето и ваксина, защото както казваш ти кога ще биеш ваксина докато излезнат всички зъбки 😁
Моята се изправя като й подам ръце и се хваща за решетките на леглото и се изправя. Но не лази много, само ако иска да вземе нещо. Обаче аз не я оставям да лази из цялата къща, някакси не мога да го възприема това 🤷 Тясно ни е и има много мебели и не разбирам какво ще прави. Тя и без това няма интерес. Май направо ще проходи ще видим...
Нищо не пишете за "мама" ? Казват ли не казват ли? Само Янева ми написа Hug

Общи условия

Активация на акаунт