Априлски мами 2022 - тема 2

• 23 368
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Вие слагате ли бебчетата по люлки на площадките? Тази седмица го дават хубаво времето и се чудих дали да не я заведа в някой парк с люлки и да пробвам да я сложа. До сега не съм я люляла на такава люлка, защото нямам наблизко. У дома имаме хамак в хола и на него се радва като я люлея, но е голям и реално в него е седнала в мен.

# 556
Обикаля площадките от новородена😂 люлки, пързалки, всичко. Онзи ден я слагам к докато се обърна да залюлея баткото я гледам гризе люлката.. 🤷🏼♀

# 557
Започнах да го слагам Ники по люлките когато започна да седи стабилно. Иначе и ние сме като BMR, от както излизаме навън все сме си по площадките с племенниците. Даже и по земята го оставям да играе с другите деца, само ако е валяло или е по- студено му слагам едно одеало под него и играчките отгоре. И той е много щастлив, и децата му се радват и идват сами да  си играят с него.

# 558
И аз така правя. Тя вече не издържа много в количката и направо на земята я слагам 😄

# 559
Някой по-опитен да ме ориентира за първи обувки.

До сега карахме с ботушки за бебеносене, но днес в парка искаше да стои права на пейката и вече тези ботушки стават неподходящи (те са меки, само плат, без подметка). И сега искам да й взема обувки.

Ама какви? Вие какви сте взели? Бързо ли умаляват, месец-два или повече може да изкарват? 😀

Сега ми попадна реклама на Biomecanics и в амазон излизат една идея по-добре като цена, ама и други марки бих погледнала, ако кажете.

Ако мога да предвидя номера направо два чифта бих поръчала и за следващия сезон, ама ми се струва трудно за преценка.

# 560
Не взимай два чифта според мен. Трудно е да се предвиди колко ще порасне крачето на детето. Иначе биомеханикс, геокс . По-бюджетни варианти са Колев и Колев, някои маратонки тип адидас, найк. Боси обувки има не лоши на Зизу, също и на dd step. Горе-долу 3-4 месеца макс се носят

# 561
Ние сме взели адидас и найк, но за биомеханикс за първи път чувам. От къде се купуват? Тези боси обувки също се чудя къде да ги търся? Моята за сега се изправя, но не ходи все още и имам още малко време да се чудя с какво ще я обувам. Навън е в количката засега, а вкъщи по чорапи или боса. От Алито взехме нещо, което й мери крачето за да се ориентирам за номер, но ми се струва невъзможно да предвидиш и за следващ сезон? Аз не бих могла....

# 562
От миналия месец я люлея на бебешките люлки в парка и се кефи много и по пързалката я пускам ( в нас на борда от триъгълника на Пиклер също се кефи).
При нас положението не се очертава за обувки скоро тя все още си е кашкавалка🤪 но Фурлакис каза на Найк revolution, мисля беше модела. За Биомеханикс каза че са хубави, но за дете без проблем не са необходимост.

# 563
По пързалките съм го пускала, но на люлка все още не. Но те едни люлки на площадките около нас 🙄 Също го оставям да пълзи по земята.

Обувките ние взехме Найк revolution, 18 номер, не знам колко време ще ги носи.

Има ли бебета, които още се хранят през нощта? Искам вече да го махаме това нощно хранене, че ми омръзна. Споделете какви са хранителните ви режими…

# 564
Нашта госпожица си търси млякото все още между 4 -5 часа рано сутринта.Не е точно нощно хранене,но незнам докога ще е така

Какво давате да ядат сами? Каквото и да дам все големи парчета откъсва и ме е страх много

# 565
Ема няма нощно хранене от 2 месец, яде 5 пъти за денонощие, първото и последното са ѝ АМ. След първото хапва някаква залуска, обяд и СЗ, което често си е направо вечеря🤪🫣
Между тях ако покаже, че е гладна ѝ давам от малките плодови смутита.
Иначе и мен много ме беше страх, но лека полека се отпуснах. В началото и до днес единственото нещо което и давам да яде сама и не съм точно срещу нея е бебешко зрънчо. Много бях против всякакви такива, но в ДМ има едни изцяло от царевично брашно (със спанак) и с просо също. Не прекалявам с тях,  определено не са ми любимото нещо, което да ѝ давам, но с тях се научи че трябва да прави нещо в устата преди да глътне храната😂

# 566
Вашите бебета дават ли ви вечер да ги масажирате и мажете с лосион? При нас е абсолютен кеч, борба, не дава нищо, нито нос да се чисти, нито да е облека като хората, направо е страшно. Дали е период или си е такава просто станала? Напреди успявах да я залъжа, ама сега просто едвам успявам. Плюс, че вечерети съм сама, мм е на работа и сама ми е адски трудно да я оправям.
Моята е нямала никога нощно хранене, но се събужда всеки ден в 6.00 и яде 230мл мляко. После 8.30-9.00 попара или кус кус 11.00часа 50 грама плодово пюре, 12.30-13.00 часа обяд с месо или жълтък, 16.30 каша с плод 19.30 часа 200 мл мляко и сън. Увеличих й интервалите на будуване с 10-15 мин и сега й се събира 11 часа будуване за деня.
Някой мисли ли да слага незадължителната ваксина за варицела?
Имате ли напредък с предлагането на вода? Моята все още отказва. Не иска да пие вода. Да не говорим за чали с чофки и сламки.
Към опитните мами с повече деца - бебето как се научава да яде само? Трябва ли аз да го карам да хваща лъжицата или е естествен процес и става от само себе си според детето.
Записах я на държавна кухня, от 1.02 ще й взимам вече, а сега взимам чат пат частна кухня. Не й давам сама да яде парчета, защото много ме е страх все още. Иначе манджата с парченца вътре си я хапва добре, та се надявам д не е проблем, че не й давам парчета.

# 567
Аз всеки ден предлагам нещо на парче. Често правя кюфтенца някакви зеленчукови или смес зеленчуци и месо, мъфини сладки и солени, сандвичи, омлети, зрънчо е опитвала от на батко си, бебешки бисквити. Като цяло сега не се вторачвам много в нея. Пасирана храна яде само като е крем супа. С първото и мен ме беше страх и много по-бавно прояде такива неща. С приборите още не борави добре. Баткото не съм го учила да яде сам, но при нас е традиция да се храним заедно и те се учат, наблюдавайки нас.

За нощното хранене надали има по-зле от нас тук 😀 става си често, търси си гърдата. Работя с консултант в момента и се надявам скоро да има резултат. Консултантката каза, че за кърмени бебета е постижимо да се будят по веднъж на вечер на тази възраст. Адаптираното мляко нали е по-калорично, та аз може би бих пробвала съвсем да го премахна нощното, ако беше на АМ.

# 568
Нашето си се буди 2 пъти и си изяжда всичко, на АМ, спряхме с кърменето. През деня хапва достатъчно, но продължава да се буди и явно е навик вече, как ще го отказваме не знам. Като ви чета и нашият режим е така, сутрин мляко, закуска, обяд, СЗ, вечеря и мляко преди сън. Плюс 2 те нощни, вече много ми се вижда.

Всичко давам на парчета, но ние сме по ЗВБ. Като отхапе по-голямо парче го плюе. С лъжицата действаме от началото на 7 месец, пълня и му давам и той сам се храни. Вече му предлагам на малки парченца, защото пинсетния захват се разви. Обаче полудявам, всяка троха, косъм, каквото види на пода го слага в устата 🤢 омръзна ми да минавам с прахосмукачката. Не смея и навсякъде да го пускам, че имаме животни, а той нищо не пропуска на пода.

Гети и моят син е по същият начин, особено вечер, но той отдавна е така. Двамата с баща му се борим с него и едва го оправяме. Става все по-добър в измъкването , някой като го държи, вдига ръце, изхлузва се, върти се като пумпал.

Чудя се дали и аз да не увелича интервалите, защото нещо взе да се буди през нощта и не знам от какво може да е. Но се буди в 7:30 и заспива към 20-20:30, ако увелича ще стане 21, късно ми се вижда, пък нямам търпение да заспи и да свърша малко работа из вкъщи.

Ваксината за варицела мисля да я сложим.
С водата и ние сме зле, не иска и това е.

# 569
И аз му давам понякога зрънчо, защото като види батко си да хапва нещо направо полудява 😃Не може да си хапне нещо спокойничко никой вкъщи 🤣
Ще погледна и аз за тази бебешко зрънчо в ДМ-а..
Слагам и малки парченца хляб, тя сама взима от чинията и си хапва и така се разсейва малко, като хапва нещичко е весела😊

Общи условия

Активация на акаунт