Априлски мами 2022 - тема 2

• 23 363
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
  • Sofia
При нас нощното хранене е около 2-3ч и аз го поддържам, защото отказва да пие вода/чай, а шишетата АМ през деня не ги изпива целите и се притеснявам да не се обезводни. Пие АМ само в просъница, иначе всичко друго й е по-интересно, разсейва се и впоследствие го отказва.

"Режимът" ни е нещо от сорта - към 10ч - АМ, към 13ч - обяд зеленчуково/месно-зеленчуково пюре, към 17ч30 - АМ, към 20ч30 - каша с плод. Към 22ч заспива нощен сън и към 2-3ч я "будя" за нощното АМ, което си изпива до капка. След това продължава да си спи до към 10ч.

Засега я храня само с купешки пюрета - по-спокойно ми е, отделно го нямам това време, което имах с по-големите да се занимавам с домашно приготвени. Парченца има в пюретата за 8+ месеца - зрънца ориз, ситно нарязани морковчета, нудели и т.н. Вярвам, че са съобразени с възрастта. Когато има парченца яде доста по-бавно, иначе гълта като патица.

Имаме точно 0 зъба в устата. При големите зъбите се появиха късно към 10-11 месец, предполагам, че й при нея ще е така. За сметка на това вече се изправя много ловко в леглото и прави обиколки като се държи за ръба на кошарата. Понякога се държи само с една ръка и иска да се пусне, за да се хване за отсрещната страна, но засега не й се получава. Но е голям ентусиаст да ходи. Батко й проходи на първия си рожден ден пред всички роднини. Но Малечка май ще проходи по-рано. Не се свърта на едно място.

Вие продължавате ли да давате по 2 капки Вигантол? Мен все ме е страх да не й е много и да й се затвори фонтанелата по-рано. При вас как са фонтанелите? На Малечка доста й се е смалила.

Няма да я ваксинирам срещу Варицела, освен ако не си променя мнението по някое време. Ще го мисля през лятото. Всъщност има ли възраст, на коята трябва да се постави?

За масаж с лосион - абсурд. Отдавна спрях, защото се превръща в някаква борба. Едва успявам да й сменя памперса и да я преоблека много набързо.

Аз още не я водя по детските площадки - никакви пързалки или люлки. Страх ме е. Откакто е почнала учебната година, големите мъкнат постоянно разни вирусчета и тримата боледуват вкупом всеки месец. Декември бебка беше болна даже два пъти (бронхиолит и след две седмици май беше грип А). Така че, ако я оставя да опипа хубаво пързалките и да гризе люлките, само ще треперя за поредната болест.

Последна редакция: пн, 23 яну 2023, 13:51 от Brin de muguet

# 571
Вит Д давам по капка на ден, голяма ѝ е още дупката на тиквата, но и на каката късно се затвори.
Масажът е мираж, като сурикат е и няма задържане на едно място.

От скоро започнах да давам солети, в Зоя има едно с лимец и квас, справя се с тях, въпреки страховете ми. Парченца само в попарата и с кус-кус, останалото приготвям на уреда на Авент и там си пасирам всичко. От м. Март ще започва детска кухня и там има парчета. Само трябва да дам жълтък и мляко до тогава.

Детски площадки-никакви. Само на двора и в къщи с кучетата, тях ги ближе, хапе, бият се за играчки, чудо е. Даже женската ръселка  носи топка на бебето да ѝ я хвърля, ама пустото бебе не зацепва Joy

Режим с храненето е чудо-закуска, обяд, сз и вечеря, но с кърменето е майко моя, няма днес, няма нощес… когато реши идва и започва да ми тегли блузата, да крещи, да се навира в гърдите ми, ужас е Confused не знам как ще се отказваме Grin

# 572
Водна виолета, според мен трабва да ги увеличиш интервалите. Сумарно да будува между 10.45-11.00 часа. Дори сега на тези интереали да ти се чувства добре, с увеличаването всеки месец на интервалите помагаш са по-лесното съзряване на нервната система за преминаване на 1 дрямка. Ако не се вдигат интервалите после на 1 г като започне подготовка на организма за минаване към 1 дрямка ще има проблем. Най-голямото предизвикатество е тогава, затова от сега лека полека да се помага на бебето е най-доброто решение.

# 573
Ох, аз и друго се чудя. Сутрешната дрямка е час и половина, втората един час. Как ще се отказва тази първата не знам. По-добре втората да е по-дълга, но откакто е на 2 дремки така си кара.
Чудя се да взема да скъсявам по малко едната и да увелича другата, но засега всичко е добре и не ми се иска да ги пипам. Снощи пак си спа добре, може и зъби да са. Но е като швейцарски часовник със събуждане, заспиване и така ме устройва, защото ми е предвидимо.
Ще пробвам по малко да увелича интервалите и освен да ставаме по-рано.

# 574
На Ема ѝ се вижда фонтанелата ясно, а както и няма много коса съвесем😂 давам ѝ от капките вит Д на Colief.
Режима за сън ми е тъмна Индия…понякога спи 2 пъти, понякога 3. Вечер едва я удържам до 19.00-19.30. До миналата седмица си ставаше в 7 и беше супер, но тази и миналата седмица става в 6-6.30🤪 сутрин абсурд да е будна повече от 2.30, следобяд ми е будивала от 13.30 до 19.00 веднъж. Според мен целия хаос се дължи на факта, че спи различно дълго по време на дневните дремки, а това няма как да контролирам и не знам как ще я караме.

# 575
  • Sofia
DareAngel, искрено ме разсмя с вашия режим 😊.
Ние не спазваме много точни часове, винаги е 1 час плюс/минус. Но горе долу спазваме някакви интервали. По принцип кара само на една дрямка от 3 часа следобед, но понякога й се доспива преди обед и подремва за около час. Съответно на следващата дрямка следобед спи 2 часа.

А по колко капки вит. Д даваш от Сolief?

Последна редакция: пн, 23 яну 2023, 21:15 от Brin de muguet

# 576
По 2.
Просто наистина нямам идея какво да направя, за да е будна повече в сутрешния интервал🤷🏻♀

DareAngel, искрено ме разсмя с вашия режим 😊.
Ние не спазваме много точни часове, винаги е 1 час плюс/минус. Но горе долу спазваме някакви интервали. По принцип кара само на една дрямка от 3 часа. следобед, но понякога й се доспива преди обед и подремва за около час. Съответно на следващата дрямка следобед спи 2 часа.

А по колко капки вит. Д даваш от Сolief?

# 577
Воднавиолета, и при нас е така с продължителността на дремките. Мисля, че за сега не е проблем. Към 11-12 месец чак можем да преминем към съкращаване на първата дрямка, за да се увеличи втората.

# 578
От миналата седмица вдигнахме дозата АМ на 210мл. И от няколко дни става около 6.30, изпива го и след час е видимо гладна🤪 След колко време давате закуска след млякото?

# 579
От миналата седмица вдигнахме дозата АМ на 210мл. И от няколко дни става около 6.30, изпива го и след час е видимо гладна🤪 След колко време давате закуска след млякото?

Моята сутрин в 6.00 пие 235мл мляко и закуската е след 2.30 часа, някъде към 8.30. И понеже е рано, а ми трабва обяда да е към 12.30, затова към 11.00 давам 60гр плодово пюре като междинна.

# 580
Как сте с возенето в колата 😁За първи път виждам бебе, което да не иска да стои в колата ..Пътуването с една дума е  АД,на половин час път трудно отиваме, не ми се мисли за по дълго как ще е 😔През целия път плаче, мрънка иска да стана.Понякога я вдигам, но и така не млъква и хем е опасно...Не ми се отива вече никъде с нея

# 581
  • Пловдив
Бахар, и ние сме така Sad Какво е това бебе не знам. Едно време се чудех на тези, които казваха, че тяхното не се вози в столче. Казвах си "Да бе, да. Сигурно не са го свикнали от начало и за това не иска". А сега ... Ние от както се е родила е почти всеки ден в кола, от Коледа насам е малък АД. Като октопод е, изпъва се на дъга, реве и най любимото ми, това бебе повръща от завои!? Ама как, ама защо! Нямам отговор! Уж толкова малки нямало как, е казвам ви, има!
Ние имаме вила в Родопите и често ходим, ама сега чак не смея. То става жълто, пребледнява, повръща. Взимам я в мен, но ме е страх, все пак е бебе.

Отделно с кърменето сме като Жоржи, през ноща яде през час. Онзи ден ставаше на всеки 10 минути, не яде от глад, а защото се успокоява. Но аз съм на ръба.
Иначе с яденето кърмя в 7, давам в 9 попара, но не цяла порция, после в 10 заспива и може да цокне малко, после в 13 пюре зеленчуци или местно, е 14:30 заспива, в 17 каша с плод и в 20:30 кърмя и по леглата. Вие колко грама пюре давате на ядене? Аз гледам към 180 да е. Още сме 7.5 кг, педиатъра казва, че е малко за 9 месец, ама как да я направя повече. С водата и ние сме до никъде.

За зъбите искам да се застрелям! Сега излезе горния 4-ти зъб. То е рев, то е дране, сополи, температура Sad Пробвах всички гелчета, прахчета и хомеопатия, нищо не помага. Сега поръчах кехлибарено герданче и го чакам като спасение. Дано подейства някак, защото не съм спала нормално не помня от кога.

# 582
Ох, колко ревах преди месец и половина като отказа гърдата, обаче като ви чета, май е било по-добре. И моето синче беше изградило силна асоциация с гърдата и се будеше по хиляда пъти да цокне и да се приспи. Толкова нервна и недоспала не съм била никога през живота си. Но АМ пооправи нещата, плюс режим и премахване на асоциацията. Друг човек се чувствам, то чак бебето е по друг начин, много по-спокойно. Голям кошмар си е.

С колата и ние сме така, само че моят син е така почти от новороден. Септември едва сме отишли и сме се прибрали от морето. Сега му взехме по-голямо столче, имаше Maxi Cozi Titan намалени в немския Амазон и взехме, малко по-добре. Пак реве и се извива някой път, но много по-рядко.

Аз вит Д не давам, но мисля да започна с по 1 капка.

# 583
От това кехлибарено герданче винаги много ме е било страх да не се скъса и да глътнат нещо. Зъбите иначе са същия ужас Stuck Out Tongue Winking Eye

Относно возенето в кола и двете ми момичета не могат да се возят дълго. Каката от бебе не желаеше да се вози в столчето, като поотрасна започна да се откопчава и да се мята като блъскаща количка по седалките. Що викове е отнесла и караници… ужас беше. Вече е голяма и казва, че ѝ става лошо, повръща, кошмар е…

Като количество пюре яде 170-190гр. на моменти е. Днес я записах на държавна кухня и от 15/02 започвам да взимам Blush

# 584
Мойто явно е малко прасе😳😂 минимално яде по 200гр като понякога след обяда не иска да стане от стола докато не дам още нещо🤪😬
С колата е 50/50 понякога мълчи, друг път се гъне като червей.
Отделно махнах гърнето и купих седалка и сега там си върши нещата в повечето случаи, дано на лято лесно махнем памперса.
Браво Жоржи, успех с кухнята🤗

Общи условия

Активация на акаунт