Априлски мами 2022 - тема 2

• 23 360
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
И моята яде по 220 и търси още, но тя е вече над 10кг и е нормално за нейните килограми. Затова и почваме държавна кухня от февруари и ние. Возенето в кола е лудост, грам не иска, реве първоначално, после спира, но се мята. Само ако е време за дрямка може, иначе е ужас.

# 586
  • Sofia
И моята яде по 220 и търси още, но тя е вече над 10кг и е нормално за нейните килограми.
10 кг... ох, какво пухкаво бебе 🤗 !
Моята е 7,5 кг и изяжда пюре/каша около 220-250 гр. За сметка на това от АМ изпива по около 100-150 мл със зор. Вода отказва да пие.

В колата по принцип кротува. Но като й писне, започва да мрънка и постепенно стига до истерия. За да избегна истерията й включвам детски песнички на телефона и настава мир и спокойствие. Да, екран е - не е добре, но предпочитам да зяпа в телефона, отколкото да я държа на ръце в движение.

waterviolet, и аз се родих откакто минахме на АМ. Спи много по-добре и по-дълго. Беше ми много мъчно в началото, защото исках и нея да я кърмя до годинката, но в крайна сметка, това беше правилното решение за нас и не съжалявам.

# 587
И аз я отбих  Sad На 8 месеца точно, но й беше останало само сутрешното кърмене, като след него дохранвах и нямаше смисъл. И на мен ми беше мъчно, но сега направо се радвам като я гледам какво е шило 🤣
За кухнята щях да ви питам за препоръки за частна, но вие сте се записали на държавна. И все пак ако някой може да препоръча хубава частна ще съм благодарна 🤗
Скрит текст:
И последно нещо се филмирах, защото бебка има едно топче над пъпа, което се появи скоро. Уж питахме Педито, но не обърна много внимание и не съм сигурна дали няма нищо. С първите деца ако ви се е случвало такова нещо моля за съвети. Страх ме е да не е херния Scream

# 588
Уинтърче, с баткото изпробвах различни кухни и честно казано държавната ми беше най-вкусна😀 повечето частни са малко или много нишестени менютата. Държавната я взимах всеки ден топла храната. Иначе от частните много хвалят Фуристо, но не съм я пробвала лично.

# 589
С каката първо пробвах частна на хер бебе, тя не искаше да я яде и като я пробвах ми прилоша. И трите имаха еднакъв вкус, после мина на държавна и много си я обичаше + че я приеха в яслата, от която идваше детската кухня и тя си беше свикнала с храната вече.

Уинтърче за топчето под пъпа я заведи на преглед в Пирогов ако се притесняваш. Нашата беба там ще я водя май месец, защото май ще я оперират ( така и не ѝ се прибра пъпчето).

# 590
  • Sofia
За кухнята щях да ви питам за препоръки за частна, но вие сте се записали на държавна. И все пак ако някой може да препоръча хубава частна ще съм благодарна 🤗
Скрит текст:
И последно нещо се филмирах, защото бебка има едно топче над пъпа, което се появи скоро. Уж питахме Педито, но не обърна много внимание и не съм сигурна дали няма нищо. С първите деца ако ви се е случвало такова нещо моля за съвети. Страх ме е да не е херния Scream
Аз и баткото и каката ги отгледах с Хер Бебе. Но сме пробвали и Вълшебник, Ян Бибиян и Юначе. Е ми... всичките нямаха кой знае какъв вкус. Държавна кухня не сме пробвали. Сега малката смятам евентуално да я запиша на държавна да я видим каква е, но още не съм сигурна. ДГ, от която трябва да я взимаме, ни е сравнително далече, а ако се запишем, ще трябва да ходя до там всеки ден в студ, дъжд и сняг. А Хер Бебе предлагат доставка до врата, което си е улеснение. Предпочитам да излизам на разходка в парка, вместо да бутам количката по тесни разбити тротоари до ДГ. Но ще видим. Още не съм решила. Тъй като не сме опитвали държавната кухня, засега единственият й Плюс е финансовата страна - по-евтина е, а отделно ние ще я взимаме с 50 % намаление, защото се водим многодетно семейство.

За пъпчето - баткото нали беше с пъпна херния. Заведох го на преглед при проф. Огнян Бранков. Той тогава работеше в Пирогов, сега е в Токуда. Ако имах пак такъв проблем, пак при него щях да заведа бебето.

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 09:44 от Brin de muguet

# 591
Топ най-мрънкащ момент е обличането на якето, много трудоемък процес. Лошо ми става. То са рев, писъци, хваща си ръкава отвътре, пръстите й са във всички посоки. Cold Sweat

До сега не съм взимала Pampers Harmonie, можете ли да ми кажете каква е разликата спрямо другите видове Pampers?

# 592
Аз ѝ взимам основно Хер Бебе и Юначе като не ми хареса менюто от тях взимам и от Вълшебник. Но само я чакам са стане на 10, за да я запиша на държавна.

# 593
Благодаря ви момичета 🤗 Златни сте ❤️ И на мен ми е далече държавната като на Брин и май ще пропусна да се разкарвам за нещо, което може и да не яде. Ще пробвам частните и дано да й хареса 🤞Аз трябва да й променям режима защото сутрин пие 170 млн мляко после яде попара с един сухар (все едно половин попара) после обяд обаче това е към 15 часа, което е късно и после следобедна закуска и вечеря АМ 210 мл.
Може би ще махна АМ сутринта и ще давам голяма порция попара или кус-кус, а после плод  за да може да обядва към 12:30 или 13 часа 🤔
Друг проблем са дневните дремки. Вече буквално изнемогвам. Приспивам по половин час и накрая не спи 😭😭😭😭 Останах без ръце, без кръст и без психика вече 😭 Решила съм да търся някаква люлка или нещо което да я приспива защото ще умра ако продължаваме така. Имахме люлка, но тя беше до 9 кг и до 6 месеца. Ще търся нещо за големи ревящо бебета 🤯🤯🤯 Как се приспива бебе на 1 г и половина например или на 2? Не ми казвайте че това носене продължава защото не е човешко 😭

# 594
  • Sofia
Баткото го приспивах в нашето легло. Лягам с него в леглото, махам играчки от полезрението и затварям щорите. Постепенно се правя на заспала. Той се върти, върти и накрая започва да се кротва и до час заспиваше. А бее, понякога си беше доста времеемко.

При каката метода с количката беше безотказен. Слагам я да легне в количката (завързана с коланите, за да не се вдига), тикам бибата в устата и започвам да я люлея. До половин час беше заспала.

Бебка... приспиваме се на ръце. Но това е мой избор. Тя може и сама да заспи, но проблемът е, че заспива само с палец в устата, а мен това ме влудява. Предпочитам да свикне на ръце и с биба в устата, отколкото да е толкова зависима от палеца. Опитвам се да я свикна да заспива и без палец. Пък после как ще се отказваме от палеца идея си нямам. Такъв проблем с другите деца не съм имала.

# 595
Офф моята е и на ръце и с палец в устата 😭 На спалнята се опитвам, но тя се разиграва и никога не заспива 🙁 Направо е ужас от всякъде....
Това с количката не го разбирам?! Заспива в количката, но я оставяш да спи там нали така? Защото няма как да я преместя в леглото...

# 596
  • Sofia
А да, за следобедния сън си спеше в количката. Не е идеално, но за два-три часа става. А и нали е вързана, няма да падне. С нея друго приспиване не вършеше работа.

Вечерно време обаче се опитвах да я приспивам като батко й - с мен в леглото на тъмно, но си беше тегаво. Нищо общо с количката.

Иначе преди и бебка я приспивах в количката и за нощния сън и после внимателно си я местих в леглото. Но впоследствие с нея се отказах, защото и в количката се приспива с палец.

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 13:15 от Brin de muguet

# 597
Баткото спеше с люлеене на крака до към 2 години, но бебка иска само на ръце, което е по-лошо за мен. Много ми тежи и ръцете си не усещам вече, тя е около 9,5кг
От скоро време успявам да я приспивам като легна до нея,100 пъти става аз 100 пъти я слагам да ляга и така докато се измори 😃
Но след половин час се събужда..

# 598
Уинтър, щом дава отпор за заспиване това означва, че интервалът на будуване й идва къс. Ако го увеличиш няма да даде отпор и ще заспи веднага.
Аз частна кухня взимам на Хер бебе предимно, защото във Вълшебник има сол и захар, но и от там взимах два пъти. За сега много се харесва Хер бебе, много е удобно и вкарвам много нови асортименти в менюто й с кухнята.
За държавната - записването беше сега до януари, за да започнат на 10 месеца да взимат. Т.е. който не се е записал сега, вече до средата на февруари ще трябва да се запише със започване от март. На мен ми е много близко пункта на държавната и частната и ще взимам и от двете.

# 599
  • Sofia
Уинтър, щом дава отпор за заспиване това означва, че интервалът на будуване й идва къс. Ако го увеличиш няма да даде отпор и ще заспи веднага.
Това е така. Аз никога не я приспивам под час. Примерно да речем, че трябва да заспи в 14ч, но е много активна и в добро настроение, тогава я оставям да си поиграе и да се измори. В момента, в който започне да се киселяви и най-вече щом си налапа палеца (ясен знак, че й се спи) я взимам на ръце и за отрицателно време е заспала. Иначе ако искам да я приспя само защото е 14ч и й е време, няма да се получи - ще я нося един час, тя ще се гърчи да разглежда и аз направо ще окапя. Затова и нашият режим не е точно режим - водя се по нея.

Мерси, Гети! Много полезна информация за държавната кухня. Не знаех. Аз поначало не бързам. Мислех да я запиша като навърши годинка, за да си я захраня на спокойствие. Но е добре да знам сроковете.

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 14:49 от Brin de muguet

Общи условия

Активация на акаунт