Априлски мами 2022 - тема 2

• 23 345
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
Като ви чета, всяка в във филма😂 Едни се притесняват, че е прекалено рано, други че “изостават”. Не знам дали ще има момент без да се съмняваме в нещо…не знам къде е ключът за спокойствието.
Мен емоционално ме мъчи, фактът, че на моменти не си сдържам емоциите към нея. Вчера ми стана много мъчно. Тъкмо я преоблякох за 3 път след като беше върнала ( а всички знаем, че си е цяла пехливанска борба) вдигам я и тя пак изкара. И казвам, явно с по-висок тон “Ееее пак ли”….така се разплака, после се чувствах ужасно. Това е само един от примерите, от дните. Аз съм си сприхава, търпението никак не мине силна страна. Много се старая, ноо като има от онези дни има моменти, в които просто не се усещам. А тя е бебе все още…та ми е много притеснено с течение на времето дано се съумея да се приспособя към нея.

# 631
Все едно мен описваш, с тази разлика, че на мен ми се случи доста по-често и бях по-груба Sad Случвало се е чак да се разхълца от рев. Това, когато бяхме в джаза с (не)спането. Сега като се сетя и ми е толкова гадно. Само изчаках да спра с кърменето и започнах противозачатъчни, много ме балансират и нямам такива амплитуди в емоциите. Това е моят ключ към спокойствието. При мен помагат, е да и това, че спи вече, но и аз съм избухлива, нетърпелива, а той е доста палав, но вече съм много по-често над нещата.

Момичета споделете кое ви вади извън релси и какви бели правят вашите мъници. Да сравня, защото все си мисля че нашето е страшно палаво, да се успокоя, че и други са така 😁

# 632
Аз веднъж съм пила противозъчатъчни и многооо зле ми се отразиха и на тялото, и на психиката.
Ами като е сама с мен в повечето случаи може да си се занимава сама за определено време. И после се започва едно мрънкане, тръшкане. Иска да я гушна и да я разнасям оз апартамента по “нейните” места. Всичко хубаво ама е над 9кг, изтръпва ми ръката. И нито да спи, нито да играем на пода…НИЩО! Решавам че ще я изведа и като е във фаза ми се иска да я смачкам, целият блок разбира, че излизаме. Спрях да давам биберон, освен за спане и сега единственото, което може да я успоко е да ѝ дам да ръфа нещо, а избягвам, за да не преяжда.
Освен тези неща любимо ѝ е да повдига и ближе килима отдолу или да ближе лайсните под вратите🤪😂
А като се прибере баща ѝ нещата излизат извън всякакъв контрол. Няма вариант…мята му се докато са на пода да я гушка, идва и започва да ни хапе по чорапите…въобщее както писах в предните постове, последният интервал си е много тегав.

# 633
Ох, ангелче смях се с глас с близането на лайсните Joy заведи обаче Ема на гастро, може да от преяждане, може да е рефлукс, нека я видят. Магда спря да връща, но аз имам съмнения за тих рефлукс Confused

Каката ни проходи на 10м., не съм се притеснявала и за миг дали е рано или късно, просто ѝ беше момента, отпусна се и готово. Тази още се държи за мебелите и крачи, изправя се, но сама не се пуска. До месец и тя ще проходи.
Мога да ви уверя, че няма страшно, всяко детенце е различно. Едни тръгват на 8 месеца, други на 1.3г. Същото е с яденето, едни са злояди, други си хапват.

# 634
waterviolet, аз напоследък се плаша и започвам да си мисля, че не е нормално толкова да е активно бебето ми, до сега като чуех майки да казват, че не могат да сменят памперс на бебето си ми ставаше смешно и мислех, че това е пресилено твърдение, е, вече знам, че не е така, на моята за да й сменя памперса не знам какво трябва да направя, дори мм да я държи двамата заедно не успяваме, какво е това чудо и мятане не знам.. мои приятелки като идват в нас казват,  е с такова хиперактивно бебе не биха се справили.. много се чудя характер ли е вече това постоянен, моментно състояние ли е някакво, зъбите ли допринасят, овенче ли е от сега с рогата напред, не знам, но само се моля да си е здрава.. Моята в момента е с киселинен рефлукс, който я мъчи, съответно от него хълца постоянно, но аз се консултирам на частно постоянно, за да съм спокойна, дано бързо го отрасне. Аз моята началото на януари я водих на ортопед, тъй че вече мисля на годинката. Имам час запазен при Фурлакис за февруари, някоя от вас, ако го иска, да ми пише на лично да й го преотстъпя.

# 635
Аз също контролирам трудно емоциите си. Някой път се усещам как стискам зъби, само и само да не повиша тон или направя забележка, точно защото те сега се учат.
Николай също е много палав, не го свърта на едно място, научи се да се тръшка (а ако кажа думичката “не” в нас става трета световна 😅). Все още при преобличане и смяна на памперс са що годе добре нещата- реве, но почти не мърда. При обличането на якето е същото и при нас, все едно го коля и ни чува не блока, а квартала.
А белите са най- разнообразни- яке връзките на обувките, тряска с дървено кубче по аквариума, бута всички шишета из нас върху себе си (2л пласмасови), бяга ми като е взел нещо, което не е за него, щеше да си размаже пръстите с един стопер за врата (тежък, преносим), научи се да отваря и затваря вратите и чекмеджетата, та все има някой ударен пръст.

# 636
Ааа, не си мислете, че щом сега са супер активни бебетата, така ще си останат. Като се сетя големия как ми спираше тока като бебе та до 3-4 годишна възраст и си мислех, че така ще си остане, после мина през спокойна фаза между 5 и 10 г., а сега вече е в другата крайност - абсолютен ленивец, ако може легнал и да яде, няма да си прави труда да стане от леглото с дни. Та променят се децата. Моите наблюдения сочат, че всяко дете минава през особено буйна фаза, но в различна възраст. При някои тази фаза е когато са бебета, при други когато са тодлъри, а при трети чак в пубертета. Както се казва не се губи.

# 637
Съгласна съм 😁 по наблюдения на децата на приятели и познати.
Иначе мен малката не ме ядосва още. Губя контрол, когато съм с двете деца болни и то главно баткото прави бели. Изпускам си нервите, на моменти съм отчаяна и плача сама в банята, докато се стегна. Малката тя прави бели, но нейните са безобидни още - дъвче чехли, отваря шкафове и събаря от тях, такива неща.

# 638
Ох да се “похваля” и аз с изкъртени лайсни, скъсани пердета (дърпа ги и всички са провиснали отгоре), счупен телевизор (нов на 5 месеца, голям и не му беше малка цената, за ремонт ни искат почти същите пари 🥴)
Иначе и редовните неща, също се тръшка като кажа не. За смяната на памперс да не говоря какво е мятане, как се омазваме и двамата понякога,  с храненето по ЗВБ какво е цапане и преобличане по сто пъти (и борба свободен стил)

Преди не му давах да рови в шкафовете, всичко с предпазители, но се справи и с тях и сега съм го заразяла, вади, прибира, аз съм Дзен 🤣 Има малък кашон с мокри кърпи, вади си го от гардероба и се качва на него, за да докопа дрехите на закачалките. Имаме малък диван в неговата детска, където играе (не му давам навсякъде да лази, заради животните, не пропуска косъм да си го сложи в устата 🤢), научи се да бутне някоя играчка, да се качи на нея и от там на дивана.

Упорит като магаре. Моят мъж все ме заплашва какво ще си видя, но и аз така мисля, не е задължително все да е буен и палав.

# 639
Ехо, вашите момиченца като им сменяте памперса или са голи, пипат ли се с ръка в интимната част? Моята още от 6-ти месец насам винаги ръката й като светкваица си янпоставя там и почва да се драпа. По тази причина й е все разранено, колкото и да я пазя, все успява. И само да я съблека и ръката й веднага там.

# 640
  • Sofia
Не. Но и аз не съм им оставяла тази възможност.
При смяна на памперса и с тримата се стига/ше до борба в свободен стил. За да го избегна и да я преобуя на спокойствие й давам някакъв предмет, който по принцип не бих й дала, за да й е интересен и да й задържи вниманието.
Скрит текст:
Например празна кутийка от лекарства - действа безотказно, когато е отворена, капачето е много интересно, но през цялото време я наблюдавам да не си я натика в устата; или здраво затворено (на винт) шишинце но пълно с хапченца (тип Валериан), защото дрънка много интерсно ; шарени поставки за чаши, по-големи капачки (не от шишета, а от разни кутии), които не може да погълне, а бе всичко, което ми попадне пред очите.
По този начин вниманието и остава приковано, а ръцете - винаги заети. Така спокойно й сменям памперса без да бързам. Опитай, може и на теб да ти помогне да я спреш да се драпа.

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 20:25 от Brin de muguet

# 641
Брин, какво ли давах, бочко, мустела крем, здраве кутийка, празни,пълни, всякакви. За сега няма ефект при моята. Благодаря  ще пробвам още някакви неща да измисля.

# 642
Ехо, вашите момиченца като им сменяте памперса или са голи, пипат ли се с ръка в интимната част? Моята още от 6-ти месец насам винаги ръката й като светкваица си янпоставя там и почва да се драпа. По тази причина й е все разранено, колкото и да я пазя, все успява. И само да я съблека и ръката й веднага там.
Моя нали е с обриви, та при смяна на памперс се дере по краката до кръв. Решението при нас е ръкавици/чорапи на ръцете или даваме шише с вода/чай или някоя по-голяма тубичка с крем от забранените предмети.

# 643
Моята също се драпа където не трябва 😀. Гледам да давам нещо да държи в ръцете. Понякога работи, понякога не. Откакто я слагам на гърне и има повече сухи памперси сякаш е по-добре.

Гети, ти ли даваше Камилия? По колко на ден даваш? При нас се подуха венците и май скоро ще излиза зъб, та е зор тези дни. Чудя се и за тези прахчета Teetha. Някой дава ли от тях?

# 644
  • Sofia
И при нас се "накъдриха" горните венци и виждам очертания на зъбки. Но засега не й се отразява на настроението. Все още нямаме нито един зъб в устата.
С предишните си спомням, че давах Дентокинд и Генгигел. Нямам спомени да сме имали проблеми с лош сън или с вкисване/рев.

Аз мислех да започнем Детската кухня на навършена годинка, но реших да се задействам от сега. Понеже караме само на купешки пюрета и вече менюто й ми се струва еднотипно, реших да пробваме държавната кухня. Ходихме до ДГ, където я раздават и съм много доволна, че са оправили тротоарите. Сега вече не са тесни и изпочупени и може спокойно да се минава с количка 😊. Поръчах бурканчетата и днес ги чакам. Според сайта трябва да взема бележка и от ЛЛ на детето, че няма алергии. Странно вече не искали удостоверение от Общината, че децата живеят в едно домакинство. Може би си правят проверка по служебен път. Поне ми спестиха едно ходене до Общината.

Исках да ви питам, как са при вас фонтанелите на бебетата? Преди време ми се стори, че фонтанелата й изведнъж доста бързо взе да се затваря и намалих вит. Д от две на една капка. Сега като я напипвам, ми се струва, че е колкото монета от 1 лв (преди беше доста по-голяма). И се почна с чуденката - малка ли е или е голяма фонтанелата за тази възраст. Нашата педиатърка пак е болничен заради операция и не мога да й заведа малката да я погледне.
Засега предпочитам да си продължавам само с една капка, въпреки че ми беше казала да й давам по две, но не уточни до кога.

Общи условия

Активация на акаунт