Априлски мами 2022 - тема 2

• 23 339
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
Аз записах бебето на кухня (държавна) и взех 2 от 4 пъти, но за мен е много гнусна кухня и ниско качество, за следващия месец няма да взема купони.

Не мога да различа кое е супа, в супата трябва да бръкна няколко пъти, за да уловя нещо различно от чорба, т.е е само вода, а десертите са само нишесте, което е като желе, като ги изхвърлям бурканите остават абсолютно чисто. 😀 Да, плащам 1 лев за ден, ама заслужава ли си заради ниската цена да нямам претеннци и да си храня детето с това… Не. Дано вашите държавни кухни са с по-добро качество, защото е незаменимо улеснение само да стоплиш яденето и да не мислиш всеки ден меню.

Иначе и при нас фонтанелата е толкова голяма, не мисля, че е проблем, дечицата вече са около 10 месечна възраст. Simple Smile

# 646
  • Sofia
Fiffy, благодаря за мнението.
И мен това ме притеснява за кухнята. ММ е категорично против държавната кухня, именно защото мисли, че няма да е качествена. Ще видим. Другия месец ще я пробваме и аз ще дам отзиви.

Успокои ме за фонтанелата 🤗

# 647
Фифи, това кой район е? От къде идва ДК?

# 648
В нашия град са частни кухните и то само 2. Знам какво е менюто, пробвала съм нещата покрай моите племенници….ииии това не мога да го причиня на детето. Да, разправия е аз да му приготвям, още повече че с мъжа ми не ядем месо и понякога готвя 2 отделни ястия. Но като го гледам как вкусно си хапва, аз му слагам и най-различни подправки, кухнята няма дори да я помирише. Иначе е голямо улеснение.

Нашата фонтанела е дори по-малка на размер от 1 лв.
Между другото моето синче проходи. Тези дни мисля да запазя и час за cake smash за рожденния му ден, на шега на майтап наближава Simple Smile

# 649
  • Sofia
Между другото моето синче проходи. Тези дни мисля да запазя и час за cake smash за рожденния му ден, на шега на майтап наближава Simple Smile
😆, хайдее, започна се с прохождането!
waterviolet, на колко е малкия? Навърши ли 10м?

# 650
БМР, и на моята й давам уж нещо в ртцете, ама пак се дръгне, голям мерак й е все там да се драпа с ръка. И не минава рази фаза. Отделно сменяне на памперс при нас е равно вече на трета световна война. Не дава по никакъв начин, не съм вярвала майки като го разправят това нещо, ама ето, дойде ми до главата. Камилия спрях да давам. Нали се дава 8 дни тя, после 8 дни се прави пауза. Е, точно в тези 8 дни за пауза при нас беше кулминацията и затова минах на Дентоникд. Вече около 20 дена го давам, но май няма кой знае какъв ефект. То кое ли има...
Аз вече втора седмица взимам държавна кухня, уникално вкусна е, давам основното за обяд на бебка, а супата и десерта ги хвърлям на кучето, защото супата е само 150гр и няма да й стигне на моята, а десерта е ужасен, наистина. От трите само той не става. Мои приятелки гонпреправят с АМ и плодово пюре, ама аз няма смисъл да го правя. Тя моята едвам с 220 каша мирясва два чса, какво остава ако й дам такъв десерт. Според мен той се дава на деца, които имат заместена вечеря. Така давайки го него спокойно след два часа може да се даде вечеря супа. Вие кога мислите да замествате вечеря? При нас няма още такива изгледи, защото не ни пасва времево. Предполагам като минат на 1 дрямка и тогава се наюестват часовете и за вечеря.
Частна кухня взимам вече само за събота и неделя. На Хер бебе и Вълшебник.

# 651
Държавната кухня е в Пловдив, слънчеви усмивки се казва. Не знам, аз съм много гнуслива, като влязох и ме лъхна миризма на столова още първия ден се разочаровах, а после и самите манджи. Частна сигурно също няма да взема, в някои слагат сол и захар, а аз за момента не искам да давам. Та, ще си готвя. Аз готвя отделно за детето, отделно за нас и ми идва досадно понякога, ама такова е. Аз не се справям добре с варенето на месо и баба й вари, слага ми го в буркани топло и го ползвам 2-3 дена, за колкото стигне, само зеленчуци приготвям на деня. Единствено това улеснение съм намерила.

Ехе, много бързо сте се справили с прохождането, скоро ще правите прощапулник. Joy

Какви планове имате за първия рожден ден на децата?

# 652
Аз поради тази причина пък не харесвам частните😀 буквално желета взимам все. Иначе държавната в район Лозенец за баткото беше много вкусна. Все едно аз съм я готвила и идваше топла. Ще видим сега как е от Март евентуално, че сме вече в друг район. Досадна работа това готвене. Мултикукърът с налягане ме спасява. Днес сготвих 2 неща х3 бурканчета и отделно за нас. Нейното мн лесно. Слагам всичко, 5мин под налягане и е готово, после разливам по бурканите. Месото го варя под налягане също. Пуешко домашно имаме сега. Като го сваря го пасирам с малко от бульончето и замразявам на порции. Като е ред за месо отварям и стоплям.

Иначе аз вече давам вечеря. Нашата мадама е от ящните и ние като седнем вечер на масата заедно, тя иска да е при нас и ни крещи за храна, та някак естествено си дойде и тя да вечеря с нас. Баткото като се върне от градина е прегладнял вълк и вечерята е в 18:30-19 😀 после към 20, 20:30 я кърмя.

При нас проблемът е следобедната закуска. Докато стане, да я нахраня, да излезем и баткото останал последен в градината в 17:30 😞 много ми е мъчно като го взимам последен все. Та последно време все се опитвам нещо съвсем леко + кърма да давам. Вчера един домашен чийзкейк без захар и брашно. Днес мисля само от тия паучове/смутита и кърма, че да може бързо да се оправим.

Фонтанелата и при нас е около 1лв голяма 😀 давам по 2 капки, но забравям от време на време.

# 653
Brin от началото на 9 месец се пробва да се пуска, от една мебел до друга за 2-3 крачки и към 9+++ започна малко повече крачки да прави, без да се подпира и да пази добър баланс. Точно на 10 вече взе да си обикаля, на 5-ти направи 10.  Бърза да ходи, че всички бели него чакат. Вчера от паяка се измъкна,  с надолу главата, по-лека лека, придържаше се отстрани на паяка, накрая опря ръце на земята и дим да го няма. Мигах 5 минути на парцали. Тоя паяк ми беше единственото спасение, да го оставя за кратко без надзор и да знам, че няма да стане беля. Пиклерът лоша шега ни изигра, от там се научи да се катери и от другата страна да слиза по рампата с главата надолу.

Вечеря давам и аз, към 18-18:30. Следобедно е нещо плод, домашни бисквитки, смути, някоя изостанала бананова палачинка.

# 654
Браво на проходилия беладжия! 🍀
Аз също мога да давам вечеря на моята, но после ще трябва да пие мляко преди сън, по този начин от 5 хранения ще станат 6. Проблемът при нас е, че моята става сутрин в 6.30 часа и съответно й давам мляко, няма как да издържи примерно до 9.00 часа за попарата. Та това ми е драмата и затова казвам, че при нас чисто времево не се получава добре да въвеждам вечеря все още, а толкова искам.
И аз взимам държавната кухня топла. Много е удобно. Иначе за следобед аз давам каши с плод все още. Най-често Holle 3 зърна - ориз+царевица+просо.
Моята вече също се мести по мебелите. Обаче на пиклера не се катери. Даже не го отразява.

# 655
  • Пловдив
За зъби при нас тийта, Камелия, дентинокс, дентокинд и каквото друго се сетите, не ни помогна. Взех кехлибарена огърлица, ми, те излязоха 4-та зъба и тогава я сложих. За сега кротува. Но си мисля, че нищо не действа. С каката не съм усетила какво е зъб.
За кухня още не съм мислила, правя пюрета. Месото ми е домашно, направила съм го на кубчета във фризера и само зеленчуци приготвям на деня. Вие от къде взимате идеи за рецепти?
И нашата фонтанела е колкото левче, давам 2 капки вит.Д, ако не забравя. ЛЛ каза до годината.
Рождения ден си мислих да е голямо парти с кръщенка, но се отказах. Тя е много малка, ще го направим догодина
 Сега мисля да запазя фотосесия с торта и да се мажем всички дружно  и после да си празнуваме само ние.

# 656
Към мамите, които сте заместили вечеря - каква супа давате за вечеря? Продължавате ли да редувате ден месо-ден жълтък? Понеже ако ползвам супата от държавната кухня, в нея има жълтък, пък примерно на обяд ще съм дала месо. Знам, че повечето спират след 10-ти месец да редуват, та се чудя вие как процедирате?

# 657
Фонтанелата ѝ е голяма колкото 1 лев, давам 2 капки вит Д.
Няма как да ѝ включа вечеря за момента, защото едва издържа до 19.30 и като е яла СЗ лъм 4-5 ще ѝ стане много с млякото преди лягане.
Евала на всички, които смогват да готвят. Нямам почти нищо домашно и от самото начало си е на купешки пюрета, а от Януари е на частна кухня, от март ще е на държавна. Харесва почти всичко и съм доволна. Поръчвам Хер Бебе и Юначе, зависи какво е менюто. Досега поръчвах пасирано, но нали има проблем и връща почти след всяко хранене. Педиатърката предписа Рефалгин, нямаше ефект. Днес за закуска ѝ направих палачинки, за обяд половината от пасираното от кухнята и броколи на пара, СЗ бисквити и отделно малко от крема. Върна веднъж, съвсем малко и според мен беше хапнала повече. Та си дадох сметка, че пасираното го яде много по-бързо и се натъпква. Така че ще пробвам с не пасирана храна, яде доста по-бавно, а и има много голямо желание да се храни сама.
Днес бяхме на консултация и се разбрахме да пробваме с по-твърдата храна и да видим какъв ще е ефекта. Иначе е 9.300 и 75см.
Вече прави сериозни опити да се изправя ѝ и се получава от време на време, но си е кашкавалка.
Свикна да пълзи на лакти като пехотинец и не знам дали ще се сети и научи да лази. Което не ми е чного Ок, защото е като истински парцал😂🤪 а и си натиска корема, но щом така си е решила няма как да го боря този овенски инат.
2 зъба отгоре пробиха и от 3 вечери насам се събужда и ѝ давам мляко по нощите, но съм се зарекла ако има следващ път да не го правя, никак не искам да ѝ става навик.
За РД  не смятам да правя нищо грандиозно, обяд със семейството и задължително smash cake.

# 658
Dare, ще вдигне дупето, когато се почувства стабилна. Още малко й трябва явно.

Гети, добре е на всяко хранене да има протеин, въглехидрати и мазнини. Ако е само зеленчукова супа добавям нещо -месо, яйце, сиренце, адаптирано мляко понякога 😀 Ако е леща например - в нея има протеин и съм давала само така, пък после нали я кърмя за преди сън.
Често се случва да яде едно и също за обяд и вечеря като, ако е така следващите ден-два караме без месо. Месата гледам да ги редувам та така…

# 659
Ееех, направо деца мечта гледате. Как ми се иска и моето поне малко от малко да хапваше, но не - не стига, че менюто му ограничено до безобразие ами не желае и уста да отвори, но пък за гадното диетично мляко е готов по всяко време. За какво ли се хабя да купувам и приготвям кус-кус от нахут и леща, мъфини с тапиока, кокосово сирене, бисквити без мляко, глутен и яйце и всякакви диетични измишльотини, а нашия едва опитва и ми бута ръката, стиска устни и започва да се кара. 7-ми зъб избива и ми идва вече да се метна от балкона. Капризен, кисел, не яде, не спи, обринат целия - чуден просто. Оплаках се, дано пък чудо стане и прояде поне.
За рождения ден нищо специално няма да правим. Празненство в тесен семеен кръг и евентуално фотосесия.

Общи условия

Активация на акаунт