Априлски мами 2022 - тема 2

• 23 329
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
Все едно описваш моя син… алергии, обриви, вечно ходене по доктори, мазане на какви ли не неща.. четене на всякакви рецепти и идеи за хранене, готвене по сто години и накрая храната в лицето ми и нито хапка в устата😀 така до около годинката беше при нас. Като стана на година се отказах да го захранвам, да се опитвам. Вкарах го на семейното меню. Просто слагах каквото готвя за нас, защото нерви не ми останаха и той взе, че прояде. Минусът беше, че и мъжът ми трябваше да спазва диетата. Аз така или иначе си бях на същата, че кърмих.  Сега на 3 пак има регрес откъм хранене. Яде 5-6 неща и всичко отказва. Може да кара само на хляб и бисквити. За всяко друго нещо са уговорки и молби, но вече не се впрягам толкова. Та, мисълта ми е, че ще отмине! Все някога ще прояде. Според мен опитай да не се впрягаш и ядосваш и да не полагаш прекалено много усилия в кухнята, тъй като така или иначе не се харесва. Прави както ти е най-лесно. Ако може кухня, кухня да е. Ако не, готови пюрета или пък от вашата храна. Все някога ще отмине, но изхабените нерви няма да се върнат.

П.П. Кокосовото сирене по наш вкус е нещо отвратително 😀 за 2 години така и не се научихме да го харесваме, нито синът ми, нито ние.

# 661
Vaiza, частна кухня Вълшебник в София имат меню за деца с абкм. То е и без картофи и глутен, без целина и другите алергени. Много е добро. Може да го разгледаш, ако те устройват.

# 662
Ян Бибиян и Българче също, а и някои райони на държавната кухня. Всички готвят без глутен, яйца, млечни и телешко.

# 663
Здравейте мами.. днес за втори път ми изтича секрет от едната гърда. Спрях да кърмя преди 8 месеца и малко и направих курс с хапчета за жлезите. На някой случвало ли му се, четох опасни работи в интернет.. На преглед съм този месец след 20-ти.

# 664
Какви обувки сте взели за навън? Не става дума за прохождане, а само за стоене. Защото си мисля,  че ако ги взема отсега за прохождане ще умалеят за няколко месеца. У дома е боса обаче вече иска и навън да стои.

# 665
  • Sofia
Не слагам обувки. Не виждам смисъл, защото си я държа в количката. Засега не напира да слиза.

И да се похваля - на 10 месеца сме вече 8 кг, а от вчера се показва и първото зъбче 😋.

# 666
Преди няколко седмици взех буйки на Колев и Колев около 40лв бяха. С тях стъпва по земята, защото в хубавите дни прекарваме повече време навън и искам да я изморявам. Иначе имам и едни като терлички от пепко, но те не стават за земята според мен. Скоро мисля да й взема истински обувки. Иначе в началото обувките се износват за 2-3 месеца макс😬

# 667
+1 за буйки на Колев и Колев за навън, вътре е бос.

# 668
И аз взех К&К буйки, иначе си има домашни като ботушки от Какаду.

# 669
Тъкмо бях влезнала да попитам за обувки 😁
Като почне да проходи какви обувчици ще купувате??
За баткото бях взела на Колев, но на няколко места прочетох, че не било добре такиви с цип по средата, таа се чудя сега...

# 670
  • Sofia
За баткото бях взела на Колев, но на няколко места прочетох, че не било добре такиви с цип по средата, таа се чудя сега...
И аз така. На големите бях купила Колев и Колев. Сега мисля да търся нещо друго.
Предпочитам да си изчакам прегледа при Фурлакис в края на април преди да избирам обувки.

# 671
Буйките с цип по средата са докато проходи. Когато започне да ходи за една ръка вече е нужна стабилна обувка. Хубаво е да е с по-твърда пета и глезен, за да стои стабилно крачето. Също така е добре да са еластични подметките. Буйките са по-скоро докато още са “кашкавалени” само се упражняват.

# 672
Момичета, знаете ли някой бебешки парти център? Искам за първия рожден ден да сме в такъв център, а не на обикновен ресторант. Ако знаете такова място или ресторант с детски кът от 1 до 3 год, т.е да е разделен детския кът за по-малки и за по-големи. Засега съм намерила само едно такова място - The ring Драгалевци, но има доста стълби до детския кът за по-малките и ще ни е трудно да качим количката. За София ми е въпроса и се чудя къде още да проверя 🤔 Вие къде ще празнувате първата годинка? Вкъщи не ми е вариант защото не мога да оправям преди и след гостите, а никой не помага в организацията. Няма да сме много хора, защото вече правихме кръщене и не желая да повтарям цялата дандания 🤯 Затова обмислям да сме в ресторант с детски кът и да запазя само една голяма маса, а не да резервирам цяло помещение за 2 часа например. Отделно нямаме и 10 деца както е условието за резервиране на цяло помещение, а те на годинка трябва да са с родителите и въобще става сложно. Сигурно ще седи в детския кът не повече от 10 Мин 🤣

# 673
В манастирски ливади има един приятен - bebe garden. Има и външна част. Не е никак лошо. Иначе самостоятелен парти център препоръчвам Морско конче. Много е приятно, но там си се запазва цялото помещение. Отново има външна част.

Още един ресторант с детски кът, в който сме били е Perfetto в Бояна - пак е с вътрешна и външна част.

Още един - sweet bar&grill в Гео Милев - огромен детски кът има, но не си спомням има ли изолирана част за бебета.

В bebe garden в Манастирски има разделение по години на децата.

Нашият празник се пада на Великден точно. Ще ходим с бабите на вила и ще празнуваме само семейно, а след седмица ни предстои кръщене и на нас, но отново само семеен кръг

# 674
Ехоо, как сте?
Ние ще празнуваме с приятели в заведение с детски кът, отделно ще правим втори рожден ден с кръщене в провинцията със семействата.
Да сте забелязали пролетна умора при вашите бебчета? Моята едва я вдигам от дремки и трябва да я будя постоянно, та се чудя период ли е това 🥱
Аз взех обувки пума и пантофи на суперфит. Моята за сега само се движи по мебелите, но не прави крачки. Обаче е много бърза в пълзенето, едвам я стигам. Вършее навсякъде, държи се като пубертет ако нещо не бъде на нейната, тръшка се, абе чудо 😂

Общи условия

Активация на акаунт