Априлски мами 2022 - тема 2

• 23 352
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
Регламентът с държавната кухня зависи от общината към която е, за София. В някои има меню за алергични, в други няма. За някои всичко е направено онлайн, за други ходиш на място да подаваш документи и т.н. В нашата, която е към община Витоша се подават документи на място и се чака да се освободи място. С баткото чаках 6 месеца да ни дойде ред, което е направо абсурдно.
Оф, с тези интервали на будуване и спане вече започвам да се дразня. При моя за вечерния сън нищо не работи. Нито следене на интервали, нито дебнене за първи признаци на умора, нито тихи игри преди сън. Дране и тръшкане всяка вечер по минимум половин час независимо от часа и интервала. Единствено къпането го омаломощава трайно, но е с АД и не мога да го къпя често. Та ще чакам да отмине и този период.

# 601
Ема заспива лесно, пие млякото, слагам биберона и заспива. Обачеее последния буден интервал, особено 1 час преди да заспи е ад. Нито иска да играе, нито книжки…нищо и лато е на ръце пак се дразни. Постоянно гледам часовника и времето не минава🤪🤪🤪

# 602
Ние се приспиваме на българска музика и люлеещ стол. Само понякога иска да потънцуваме и да пеем прави и после като се успокои си пеем на люлеещия стол и кротко и мирно заспива. И не се умалява почти изобщо ама само ако на тях им харесва 😁

# 603
  • Sofia
Порових се из сайта на Столична община да разгледам как става записването за детската кухня. И какво беше моето учудване като прочетох, че искат 30 бурканчета от 190гр и 60 капачки за тях 😳! Става все по-интересно...
Тъп въпрос, ама някой знае ли откъде могат да се купят малки бурканчета?
Май накрая държавната кухня може и да ни се размине 😆.

# 604
Брин, във всяко квартално левче се продават. Струват към 30 и няколко лева. Носят се еднократно при записването само.Продават ги и онлайн, ако напишеш в гугъл ще ти излезнат обявите.

# 605
Ние с баткото бяхме в друг район на София. Сега където сме има опашка с чакащи и преди месец бяха 300 човека 😆 та при нас като с детските градини. Сигурно няма да е. Иначе наистина с баткото в другия район много вкусно готвиха.

# 606
Ние с баткото бяхме в друг район на София. Сега където сме има опашка с чакащи и преди месец бяха 300 човека 😆 та при нас като с детските градини. Сигурно няма да е. Иначе наистина с баткото в другия район много вкусно готвиха.

Как разбираш, че има опашка? Питаш в пункта или? Аз никак не се ориентирам как точно трябва да го запиша. Една приятелка даже ми изпрати и сайт, в който се регистрираш и си купуваш купоните. Ама беше нещо регистрираш се и до 1-2 часа/дни трябва да занесеш всички документи в пункта.
Та накрая ще ходя до пункта да питам…

# 607
  • Sofia

Как разбираш, че има опашка? Питаш в пункта или? Аз никак не се ориентирам как точно трябва да го запиша. Една приятелка даже ми изпрати и сайт, в който се регистрираш и си купуваш купоните. Ама беше нещо регистрираш се и до 1-2 часа/дни трябва да занесеш всички документи в пункта.
Да, това са условията в нашия район. Тоест аз вече трябва да имам бурканчетата налични, преди да си направя регистрацията.
И аз се чудих как се разбира дали има опашка.

Мерси, Гети, намерих онлайн. С количката не ми е много удобно да обикалям по малки магазинчета. Ще ги поръчам и да видим.

# 608

Да, това са условията в нашия район. Тоест аз вече трябва да имам бурканчетата налични, преди да си направя регистрацията.
И аз се чудих как се разбира дали има опашка.

В София ли сте? И в кой район?

# 609
https://www.sofia.bg/childrens-kitchens - тук има телефони за различните райони. Може да звъннете и да видите как е положението.

Вайза, възможно ли е да се уморява пък прекалено? При моята така се оказа. Аз все си мисля да увеличавам още и още. Нали за нейната възраст будуването е между 3 и 4 часа и вечерния го правих 4, но скоро го съкратих с 15мин и нещата се подобриха значително. Оказва се, че при нас понеже вечерите е много шумно и бурно, тя се превъзбужда. Баткото допринася значително за купона. То не са песни, танци, бели, караници, въобще от всичко има и сега на нея най-добре й е втори интервал най-дълъг и третия съкратен.

# 610
Някой по запознат може ли да ми каже какви са предимствата на частната кухня, по-хубава и качествена е храната ли? Контролът ли е различен? Все пак частната излиза 200 лева на месец, държавната 30.

Например в tastylab освен меню подходящо за ЗВБ готвят и с екзотични продукти Grinning (киноа, елда, сьомга и т.н). Това необходимо ли е според вас за едни бебе?

Изключвам предимството за носене до дома, възможност за поръчваме в почивните дни.

# 611
Киноа, сьомга и елда ние консумираме често вкъщи и не са екзотични за нас. Днес закуси елда със сирене и масло, а за обяд ще яде броколи с киноа и сьомга 🤣🤣🤣 буквално това е менюто днес. Иначе трябва да ги пробваш кухните. Плюсовете са, че порциите са по-големи и да има една идея по-разнообразна храна. В държавната не съм виждала аспержи например 😆 минуси - масово готвят с нишесте и има вкус на брашно просто. Но това си е индивидуално до кухня, така че трябва да се опита.

# 612
  • Пловдив
Лелеее, 30 бурканчета и 300 човека на опашка, въх. За какво са тези бурканчета, ние тук си ги носим. А там ви ги дават ли? И после ги връщате?
Както и да е, за мен първо, че държавната беше по евтина и не беше лоша като качество. Някои предпочитат частна за това, че часът на държавата не им е удобен и нямат възможност да се редят на опашка. Аз още не съм решила, но сигурно на държавна ще я запиша.

Относно съня, вчера ви чета и мислено си викам, ех, поне моето заспива лесно. Лягаме, давам цица и след 5 минути спи като пор! И само като си го помислих и снощи вече беше друго!!!! Заспа в 23 часа! А по принцип 20:30-21:00 е заспала. Друсах на ръце, пях, разхождах, е, не и не!
Вече ме е страх да си го помисля дори 🤪
Вчера дойде кехлибарения гердан и ММ вика, той вместо да я успокои, я превъзбуди 😁
Толкова съм уморена, изнервена и не на себе си, че не знам как преживявам През деня. Снощи засичах, тя се събужда на всеки час и мрънка и реве Sad не знам какво е това чудо. Тя като беше новородено имаше по добър режим. Сега и с тази ваКанция едва успявам да обърна внимание на каката. Главата нон стоп ме боли. Но ще мине, нали Wink

# 613
А тези 30 бурканче каква е гаранцията, че няма да се въртят между родителите и ще се изпозлват само за моето бебе?

Те храните сами по себе си не са екзотични, просто за държавните са.Grinning Аз там храната си я представям основно кисел, боб, леща, грах. Все народни манджички.

# 614
BMR каква сьомга взимаш и откъде? Само с риба ми остана да захраня, мисля да е сьомга и много се чудя. Иначе посочените храни и аз често ги готвя.

За спането, всяко дете има индивидуални нужди за сън и бодърстване. Моето е като по учебник, 10:30 часа будуване (3-3:30-4) и 2:30 сън (разпределени в 2 дремки), всичко с макс +/- 10/15 минути . И колкото съм по-стриктна, все по лесно става. През деня слагам в кошарата с биберон и сам заспива за 5 минути. Вечер имахме много дълго време проблеми, голяма превъзбуда, то мятане, то тръшкане, то рев. Какво ли не пробвах, къпане, тихи игри, ритуали, да го изморявам, по-дълъг, по-къс интервал. Откакто станах по-стриктна със ставането в един и същи час, интервалите и продължителността на дремките, вечер започна сам да му се приспива, пея 10 минути песнички, биберон, понякога мляко и е отнесъл плувката. Защото всичко се случва в определени часове, свикна и си го търси сам. Възрастните сме също така, като си свикнал да закусваш в 8 си търсиш закуската, като си свикнал да заспиваш в 22 часа, по това време също ти се приспива.

Soulmate разбирам те напълно, при нас положението беше същото, кошмарно всичко, никога не съм била по-изнервена и изтощена. Освен че през нощта се будеше по сто пъти, през деня трудно се приспивахме, правеше кратки дремки и нямах време нито да свърша нещо, нито да си почина/изключа за малко. Друсане, люляне, бях полудяла.
Не се мъчи, а търси начини да спите. При нас продължи 2 месеца, но едва кретах, аз не бих се примирила, че ще мине. За мен нито майката, нито детето заслужават такива мъки, неспане и изтощение. Сега и аз, и той сме много по-спокойни.  Пу пу. За бебетата дето нямаха проблеми със спането си мислех, че са еднорози и е невъзможно в нашия случай. Да, отне време, но си заслужава.

Общи условия

Активация на акаунт