НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 8

• 22 418
  • 722
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
При нас проблема е, че заспива сам в кошарката си, съответно четем книжки преди сън. Но вече като му кажа, че ще четем приказки и се почва бунта. Ако остана при него няма да заспи въобще и сега съм принудена да го слагам в кошарата насила и да излизам от стаята, като го оставям мрънкащ, което въобще не ми харесва. Иначе си спи 2 часа без проблем, като го будя на втория. Не искам да ми стои до късно вечер, 8:30 е в леглото. Grinning

Бързо оздравяване, Танче.

# 256
Jinx, за съжаление не мога да ти помогна със съвет, защото моят заспива само ако съм до него, държа го за ръка и му разказвам приказки или пея. При нас проблемът пък е, че иска да се включва в разказването и се разбужда така. След няколко приказки казвам, че е време да е тих, и още 2-3 приказки и е заспал. Обаче не дава да ги чета, трябва да ги измислям и той да зададе темата, което понякога ме поизпотява. Колкото по-заспала съм докато ги разказвам, толкова по-хубави се получават приказките. Smile

# 257
Здравейте момичета.
Днес малкото пак дигна 38.9.
Пуснах ме му изследвания.
Много ми е притеснено.
Какво е вашето мнение.

# 258
Нека лекар се изкаже. Това, което аз мога да коментирам, е по-ниския хемоглобин. С какво се храни детето? Месо яде ли?

# 259
При висока Т и CRP 27 в спешното ни изписаха антибиотик.
Има някаква инфекция явно, и хемоглобинът е нисък. Лекарят ви какво каза, какво лечение назначи?

# 260
Изписаха му Имунобор кидс сироп,Пробиотик Вая,Изопринозин,Силвертус и капки за ушите
Фуроталгин .
Попринцип е на детска кухня но отказва да се храни.
Направих му кашичка.
Филийка със лютеничка но хапва малко и отказва.

# 261
Щом е болно детето, губи апетит.
Моето момиче много обича супа и когато е болна само на това изкарва.
Течна храна. За болно гърло.

# 262
При този висок CRP определено тялото се бори с някакъв възпалителен или инфекциозен процес.
Изопринозинът си е силен, дано да помогне, за да го постабилизира поне. Бих препоръчала и коластра или продукт с коластра, за стимул на имунната система.
При нас работи кисело мляко с овесени ядки, когато не иска друго, хем е засищащо, хем съм спокойна, че не е и нещо вредно и все пак хапва.

Не знам дали вече е ок, но от време на време правя прясно изцеден сок от ябълка, круша, морков и мисля, че добре се отразява, пък и малко естествени витамини не са излишни. Не прекалявам все пак с количеството сок и честотата.

# 263

Здравейте мами.
Днес рано сутринта бяхме на преглед при нашия педиатър.
Назначи му тези изследвания.
Изписа му инхалации със физиологичен разтвор и Пулмикорт.
Купих ме Пулмикорт.
Аериус 0.5% 1 х2.5 мл
Силвертус спрей 3х1 впръскване във гърлото.
Изопринозин 3х5мл.
Калциев глюконат 2х5 мл.
Общо взето това трябва да приема.
Преди малко се събуди малкия със 38.2 температура

# 264
Танче, разбираме притесненията ти, но ние нито сме лекари, нито може да лекуваме от разстояние.
В организма има някъде възпалителен процес с тази висока утайка, т.е. СУЕ.
Щом имаш съмнение в компетентността на педиатъра, заведи детето при друг. Потърси още едно мнение.
Ние няма да го излекуваме.

# 265
Бих завела детето при друг педиатър.

# 266
Ние го заведох ме на второ мнение.
Мнението им е че е вирусна инфекция.

# 267

Бързо да се оправя.

# 268

Бързо да се оправя.
Много ви  благодаря.
Към 17.30 часа спиди ми достави инхалатора .
Дадох му лекарствата остава само инхалацията преди да заспи

# 269
Джинкс, и при нас приспиването стана трагедия. Покрай яслата сънят мина в интервала 13:00-15:00, а вечер заспиването се измести в 20:45-21:00. Осъзнава си вече, че му се прекъсва играта или времето с нас и почват пазарлъците. Или ще е вода, или ще е храна, или ще е още една книжка, ама каквото се сетиш. 😀 Отчитам една генерална грешка обаче - когато мъжът ми го приспива, той самият заспива покрай приспиването (после ходя да го будя) и сега ако няма някой с детето в стаята, докато заспива, настъпва апокалипсис. За сега не ми пречи де, ама все пак си заключваш едни 15 минути, докато заспи детето. Приемам всякакви идеи как да го махнем тоя навик.

Общи условия

Активация на акаунт