НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 8

• 22 419
  • 722
  •   1
Отговори
# 270
Мизи, щом са 15 минути направо е супер.
И аз приемам идеи за моите две деца. 😉 Сами не заспиват. Синът ми усеща, когато е сам. Буди се нощем и иска някой да е с него. Нощ, след нощ без пропуск.

# 271
Хаха, тъкмо и аз минавах да кажа, че то 15 минути си е супер, нищо не са Grinning

При нас на обяд девойката силно ме напряга и докато не се развикам и не се скараме, не се кротва в леглото да заспи.
Вечер и тя ме играе, ам-ам, вода, като й ДМА чашата с водата, нарочно се полива, днес нещо мърмореше и за памперса, събува се, нз си какво, Абе 30-40 Мин не ми мърдат в последно време.
Правим ужасната грешка да не си лягат под един и същи час вечер, заради претенциите на таткото. Съответно като са на ясла (до сега са били само 3 дни) лягат 9.00-9.30, днес все още не е съвсем заспала в 22.42 Cry
Също и събота и неделя като иска да се наспи, спим всички до 9 и после на обяд дори и да ги сложим след 14ч, чак има разправии, панаири и става яко изнервено положението.

# 272
Краставичке, отчитай факта, че си с две деца.😀 Това никак, ама никак не е без значение.
Малката, ако не е брат й, ще е заспала рано, рано. Той влиза, излиза, тича, мрънка. Тя става, надига се. Разсънва се. Когато е сама си заспива тихо и кротко.
Аз я оставям да си спи, докато й се спи. Обикновено се буди сутрин към 8 ч. На обяд заспива към 13 ч., вечер около 21,30 ч.

# 273
  • София
Хаха, тъкмо и аз минавах да кажа, че то 15 минути си е супер, нищо не са Grinning

При нас на обяд девойката силно ме напряга и докато не се развикам и не се скараме, не се кротва в леглото да заспи.
Вечер и тя ме играе, ам-ам, вода, като й ДМА чашата с водата, нарочно се полива, днес нещо мърмореше и за памперса, събува се, нз си какво, Абе 30-40 Мин не ми мърдат в последно време.

+1, както се казва.
С единствената разлика, че у нас има точен час на лягане, ама днес заради кандърми се проточи отгоре.... Карина само усети ли, че отиваме към спалнята изпада в ужас. Такова тръшкане такова дране, никой и нищо не може да я успокои. Така е от 3-4 дни. Ама са страшни разправии и стигнах до там че и аз да крякам, оня ден се развиках от спалнята истерично мъжа ми да идва, метнах я в леглото и й казах да се оправя... Сещате се нервичките ми на каква пихтия са били станали, ама...
Дианката си ляга на леглото, чака си книжката. Четем, докато Карина реве, гуш, водичката, леглото... Само че тя пък започна да не иска да пишка в памперса нощем и съответно ставаме, някой път и по 8-10 пъти - една вечер явно се разбуди много докато седне на гърнето и около час играхме филма "Пиш-няма пиш".... Абе пълен цирк.

Иначе се кефя, че Каринка в яслата вече е без памперс, слагат й само за спането - престраши се и си казва и даже си ходела сама. Отваряла си вратата и отивала към тоалетната Simple Smile
Нещо обаче сме забили с "извънкласните" занимания, аз нали имам мания да правим много неща и последните дни даже се изяждам, че ги прибирам с колата... Но отивам към 17ч и нещо даже и е вече много тъмно и студено, иначе предните дни си ги взимах пеша и ни отнемаше около час и половина прибирането (иначе ми е 7 мин в посока). Та сега ще ги водя в неделя на театър, ще видим как ще е Simple Smile
Кака им на тяхната възраст беше изгледала вече всичко в кукления театър, но тези двечките са друга бира.

Танче, бързо да се оправя детенце!

# 274
Добър вечер.
Тази вечер бяхме на преглед във частната клиника Вела във Лозенец.
Прегледаха малкия оказа се че е пред пневмония.
Включиха Антибиотик .
Пулмикорт 2х2 мл Плюс физиологичен разтвор 2х2мл.Сутрин и вечер.
През деня 2 пъти х5 мл Физиологичен разтвор.
ВАЯ 1Х6 Капки.
Аериус 1х2.5мл.
Изопринозин 3х5мл до 5 ти Декември.
А Антибиотика е за 10 дни.
Инхалациите за 5 дни.
Дай боже всичко да е наред със малкия.
А нашия педиатър общо взето като не може да лекува деца да не се занимава.
Лека вечер

# 275
И аз да се включа с наболяла тема за мен напоследък. При някой вече започна ли периода със срамуването. При Георги  е от 4 м и е нещо страшно. Крие се зад мен, навежда глава или слага шапката на цялото лице, никой да не го гледа. В яслата стои сам на дивана и чакал да отида да го взема. Някой минал през това и как да реагирам за минаване по-бързо?

# 276
  • Варна
Misery, и Борко вече спи от 13 до 15ч, но аз пак си го слагам в 20:30, защото го будя в 7:00ч сутрин. Тоест първия интервал му е по-дългия. То даже това с интервалите вече май няма такова значение. Като цяло гледам сутрин и вечер да е на точен час, а на обяд варира, заради малкото. Но пък Фипко винаги е бил с по-кратък нощен сън, така че вашия график може да е съвсем друг. Hug

Mamsi11, и Борко е много срамежлив сега. Крие се зад мен и дори си слага ръчичките на очите. Понякога и от мен го е срам. Ако например му кажа "Еха, как успя да направиш това, много е хубаво!", той се усмихва засрамено и ми казва "не не", което значи да не го гледам и да не му се радвам. Grin Нормален период е, аз гледам да не казвам на глас "Срам го е" или "Много е срамежлив", защото това само задълбочава нещата. Другото, което правя е да не го карам насила да дава целувки, чао, здрасти, дай 5 и тем подобни, ако не желае. Там таткото малко прекалява,  въодушевява се и иска да покаже на хората целия му репертоар от номера. Grinning Но това е друга тема. Ще мине, ама и аз не знам кога.
Иначе за яслата не мога да дам съвет. Confused Когато сте заедно поне отпуска ли се в някакъв момент? На Борко например му трябват 10-15 мин и като види, че сме приятелски настроени с хората, става комуникативен и няма проблеми.

Децата ви хапват ли вече от малки маси със столчета? Борко вече не го свърта да е вързан на високия стол и мисля да купя масичката на ИКЕА. Чудя се обаче дали няма да се проточи много яденето така? Какъв е вашия опит?

# 277
Малкия вече стои на стола за големи.
Но от 28 ми Ноември не се храни.
Имаше температура няколко дни.
Беше на инхалации със пулмикорт и физиологичен разтвор.
От днес му включиха мултивитамини на др Тайс
1 х5 мл. И мукосолван натурал сироп 2х5 мл
Надявам се скоро да се излекува.

# 278
Мартин има малка маса със столче от началото на годината. От яслта ме помолиха да го слагам там да яде, за да е по аналогичен начин както при тях.
Понякога, за да ми е под по-голям контрол, го слагах на детското столче за хранене (имаме от Икеа).
В последните дни не иска да стои в него. Иска, или на стол за възрастни, или на дивана, където аз изпадам в ужас.
Не мога да кажа, че е супер срамежлив. Срамът му се изразява в това да е по-спокоен първите няколко минути пред нов човек (не е задължително да е непознат), за което аз съм супер благодарна в момента Grinning
На 21.12 е Коледното тържество в яслата.
Надявам се дотогава да преодолее страха от добрия старец Stuck Out Tongue Winking Eye , че в момента се вцепенява като го види дори и на картинка.

Последна редакция: пн, 05 дек 2022, 18:12 от m-angel

# 279
Джинкс, моята госпожица от около 20 дни проявява голям интерес да се храни директно на стол за възрастни. Проточва се яденето, става се в голяма част от случаите. Аз понакога директно си я слагам на малкия стол.
Та, на въпроса ти - да, по различен начин протича храненето поне от това, което съм видяла при моите деца.
Моят опит ме е научил на:
Колкото може по-дълго детето да остане да спи в кошарка с решетки.
Колкото може по-дълго да се храни на бебешки стол.
Колкото се може по-малко да има достъп до екрани. 🙂

# 280
Джинкс, още преди месеци разкарах столчето за хранене. Дали не беше даже пролетта, тогава купих на ИКЕА столчето, Антилопа. Помня се храни на него, но най-често яде на голямата маса в хола. Обикновено взимам книжка и я гледаме заедно, докато яде. Все още яде сам само неща, които може да държи и му в трудно да отхапва нещо голямо на малки парчета, с изключение на солети и ябълки.
Нямам намерение да купувам маса и столчета за него, смисъл виждам само, за да рисува на тях, но и холната маса върши работа. Минимлаист съм, а и не ми се иска да яде отделно.

Оф нещо обедния сън става супер тегава история. Болен е и вчера един час му отне да заспи, днес дори повече. Бърбори си в леглото пипа това и онова и още не е заспал.

# 281
  • София
И в нас е така със столчето. Бяхме взели икейското (бялото), но от месец не яде в него. Или на холната масичка (закуската), или на кухненската на нашите столове (обяд и вечеря). Закуската съответно се проточва, защото я яде сам и става и се разхожда по 200 пъти. На обяд и вечеря давам основното аз, пък той си взима сам каквото му се яде допълнително от масата - хляб, сирене, салата.
Заспиването е кошмар. Вярно спи все още по 1.5 - 2 следобяд, но ми скъсва нервите докато заспи. Вечер също.

# 282
Аз го преместих на такава маса още преди първия рожден ден. В началото даже не можеше да сяда сам. Сега си е харесал холната маса и си яде на нея. Високия стол го махнах още март месец, като забременях. Той беше 13-4 кг и беше абсурд да го вдигам по 10 пъти на ден.

При нас периода на срамуване е в пълна сила, даже от деца се крие. А преди беше толкова “нахален” - отиваше и хващаше за ръка, гушкаше и т.н. И аз мисля, че е период, ще мине. В яслата имаме обратния проблем - иска все да е пръв, все той да вземе нещо пръв, да седне… даже бутал децата 🤷🏼♀

# 283
Ние пък столчето отдавна сме го пенсионирали, беше на 1 г. и 2 м., когато спря да го ползва. Мрази да е ограничен и вързан, сяда си в мен или сам и дори не ми дава и да го храня, ама жив и здрав, улеснява ме поне.

За срамуването имаше такъв периода преди време, но сега не е на тази вълна. При непознати по-скоро се вкопчва в мен и наблюдава или пък ако някой го закача, не му обръща внимание Grinning

Някой по-назад беше питал дали правят нещо сами - обува си обувките, панталоните и се храни сам. Разбира се не винаги, но като цяло много обича да се справя сам. Тези дни ни изненада, че брои след 10, на което никой не го е учил, а в детската са до числото 5.

Приспиването вечер отнема различно време, за жалост с косата ми и почти няма други варианти, но ще работим и в тази насока. Понякога си изкарва и цяла нощ в леглото в стаята си, понякога ни посещава през нощта. Спрях да спазвам режими, просто наблюдавам когато започне да дава признаци на умора.

# 284
  • София
И ние отдавна пенсионирахме столчетата. Хич не ги свърташе, а Карина на няколко пъти почти успя да се извади и....
От тогава са или на големите столове, имаме една пейчица, която е малко по-висока и е удобна, или на масичката икейската със столчета. Те са ни още от Вики, но вършат супер работа. Само че, да - яденето се проточва брутално дълго.
Аз напоследък само да дойде времето за ядене и откачам, започнахме от известно време пак да се храним на порции като мъжа ми контролира децата (аз гледам да съм някъде другаде по това време), после той яде с Вики и аз някъде към 21ч замезвам нещо.

Колкото пъти сме седнали на голямата маса напоследък то е едно разменяне на чинии, на места, едната в мен, двете в мен, двете в мъжа ми, хапнат пет хапки и почнат да обикалят... На няколко пъти така ги оставих да си легнат гладни и после Диана става по нощите да търси ядене.
Ама не издържам.
Мислихме да сменим времето за хранене, да не им даваме плод между следобедната закуска и вечерята, ама... нищо. Засега "оцеляваме" и това е.

Иначе и девойките ги е хванал срама, особено в асансьора като тръгне да ги закача някой Simple Smile Много са смешни.

Общи условия

Активация на акаунт