Созопол 2022/2023 г.- мнения , впечатления и препоръки.

• 68 372
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
  • Sofia
Мисля, че в темата имаше хубав отзив за Olive Villas, което е на плаж Каваци. Дано не бъркам, че имаше доволни.
Точно на плажа, само имайте предвид, че Каваци е по-далечен плаж, спрямо централните плажове на Созопол. Ще има значение, ако искате да ходите до центъра често.

# 691
  • София
Хотел Селена и Вила Лист са точно такива - излизате от задния им двор и сте на централния плаж.

# 692
  • Пловдив
Единствените които са на пясъка са на плаж Хармани
Хотел Каса дел Сол
Хотел Лотос
Хотел Гая
Еди след друг са и трите хотела.Има и още един, но е в ремонт все още незнам дали ще го пуснат за този летен сезон

Синия е Каса Дел Сол следва Лотос и Гая

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 07:00 от samantinia

# 693
Samantinia, виждам, че си в Пловдив, а често и в Созопол. Ехеее, как ми се иска аз да съм ти. И аз съм в Пловдив. Но за съжаление не отскачам така често и до Созопол.

Изведнъж ми стана... лятно. Благодаря.

# 694
  • София
Здравейте, влизам и аз в темата!
Колебаем се между Green Life и Santa Marina, някой може ли да направи сравнение?
Може би клоним към Green life,зареди плажа , преди сме ходили на Каваци и много ни харесва там.

# 695
  • Пловдив
Samantinia, виждам, че си в Пловдив, а често и в Созопол. Ехеее, как ми се иска аз да съм ти. И аз съм в Пловдив. Но за съжаление не отскачам така често и до Созопол.

Изведнъж ми стана... лятно. Благодаря.
Обожавам Созопол и всеки един момент в който можем сме там,надявам се един ден да имам нещо свое там.
Изпращам ти малко пролетни снимки,специално за теб

# 696
  • Пловдив
Здравейте,хубави морски снимчици.Обмислям да отскочим за няколко дни до Созопол,в търсене съм на апартамен или хотелче в непосредствена близост до плажа,на самия плаж,да не е с изхранмане,ако може да ми препоръчате .Не ми е познат Созопол.Разглеждах в Букинг,но ми се иска да е препоръчано ,да е на плажа...Ще съм благодарна
Здравейте! Може да погледнете и тези апартаменти. https://www.facebook.com/share/1AtAsV5r7P/ 
Не съм била там , но изглеждат много добре и са на плажа. Нашето семейство все го тегли към Грийн Лайф.
Bubble, аз бих избрала Грийн лайф . Минавали сме покрай Марина и този баир, а и малкия плаж са ме отказвали винаги да го разглеждам като опция за моска почивка.

# 697
  • Sofia
От няколко години отсядаме в семеен апартамент в Грийн лайф (не се дава под наем). За нас е любимо място в комбинация с прекрасния плаж Каваци, но все пак ще опиша някои неща, които да имате предвид:
Комплексът е спокоен, чудесно озеленен, с много място за деца, без да се притеснявате от колите (същото важи и за Света Марина мисля). Ние много харесваме гръцкия ресторант на плажа, който е към комплекса, както и барбекю-ресторанта в самия комплекс.
Ако наемате апартамент от частен собственик, трябва да имате предвид, че няма да имате паркомясто в комплекса, тъй като влизат само автомобили на собственици, регистрирани в системата. Все пак доста собственици са осигурили паркоместа за наемателите си пред комплекса, но проверете дали има и за конкретния апартамент. Също имайте предвид, че тази година ще има нови правила за ползване на басейните в комплекса, които са безплатни за собствениците, но има някакви слухове, че наемателите ще трябва да ги заплащат (информацията ми не е потвърдена, ако сте харесали апартамент питайте собственика за това). Предимството да наемеш от частен собственик е, че може да си избереш апартамента и да знаеш точно какъв комфорт има в него.
Може да се наеме и от Грийн лайф, тъй като те управляват доста имоти, но не се знае къде ще ви настанят, ще има ли удобен басейн наблизо, хубав и удобен апартамент ли ще ви дадат и т.н. ако наемете през тях мисля, че осигуряват безплатно паркиране и шезлонги на плажа (информацията ми е от миналата година, за тази не знам).

# 698
  • София
А има ли в близост паркинг и имате ли идея какви са цените за 24 часа?
 Това с басейните е супер странно и дано не го въведат като практика, те как ще успяват да проследяват толкова голям поток от гости и наематели?

# 699
Не са слухове, 25 лв/комплект на басейните, влизащо в сила от 15.06. Официално писмо има от комплекса за съжаление.
Ще се проследява с едно приложение, което собствениците ще го показват.

Паркинги има много наоколо, миналата година варираха между 10 ( далечните) и 20 - най-близките.

Ако наемете от самите Гр.л. няма никаква гаранция, че снимките които сте гледали, ще съвпаднат с апартамента в който ще ви настанят. Голяма част от апартаментите, които те обслужват са нереновирани, докато на собствениците, които дават често са доста подновени.

# 700
  • Sofia
Точно така е, за съжаление имам приятели, които наеха от Грийн лайф и бяха в кофти апартамент, както и други, които се паднаха в хубав апартамент. На късмет е , ако се наема през комплекса.
Иначе за паркингите - имайте предвид, че доста собственици резервират места на пркингите пред комплекса за целия сезон, така че е много вероятно подобно паркомясто да е включено вече в цената, трябва да питате за конкретния апартамент.

# 701
  • София
25 лв/комплект на ден? Ако е така, не ми е ок изобщо.
Хотел Барекс също е на плажа, слиза се по стълби до плаж Бамбу бийч.

# 702
Това с басейните на Грийн Лайф е супер кофти. Какво значение има кой ги ползва - собственик или наемател, като наемателят има правата на собственика за определени дни.....

# 703
  • Sofia
Без да съм експерт, но от опит със софийски комолекс - съоръженията никога не покриват 100% от собствениците и разчети винаги се правят на база предположението колко % от собствениците ще ползват нещо в даден момент. Когато апартаменти се ползват за офиси/бизнес/отдаване, условията за тях са винаги различни по отношение на такси/плащания/поддръжка.

А иначе тук конкретно по-скоро измислят някакви неща, понеже миналата година масово седяха кърпи по шезлонгите за запазване. Доколкото чух, въвеждат и отстраняване на кърпи, ако са били повече от 30мин без ползване. Не съм сигурна, че ще решат проблема с плащане, предстои да видим. По-скоро няма спасение от това запазване на шезлонги навсякъдв.

# 704
А, това с кърпите е много досадно и съм съгласна да освобождават шезлонги принудително. Но да наемеш апартамент на морето и да ти искат пари за басейна, и още толкова на ден на плажа да оставяш - аз не бих приела такава опция. Подозирам, че има такса поддръжка и може би не всички собственици участват, това също е възможна причина. То зависи и каква е цената на апартамента който се предлага, но така или иначе тънки сметки и да ходиш с портмоне непрекъснато като си на почивка не ми харесва. Досега поне басейните където съм отсядала са с безпроблемно ползване.

Общи условия

Активация на акаунт