Още лято, бански и пясък, но и малко училище в 235-та НЕМСКА тема

• 20 259
  • 730
  •   1
Отговори
# 345
Е не и пред мен са колели прасета, агнета, пилета, кози и всичко съм яла, но така с крака и глави абсурд. Едвам измивам пилешко и филе от риба. Всичко друго мъжът ми чисти и реже, замразява. Скампи, шримпс и подобни също той прави.
Нашата супа беше чиста без такива екстри, но баба слагаше дреболии които аз не обичах.
След толкова традиционни манджи ще си намажа филия с лютеница и сирене.
Докторе да вдигаш наздравица за бг мамите тази вечер.

# 346
Другарчета, привет! Кацнах след един месец във Варна и насам-натам Simple Smile
Какво ме чака, не ми се говори, за това се включвам към оплакванята и поливането на немското ни ежедневие Laughing

# 347
Аз се прибрах от морето днес в София и полях пътуването с бира.

# 348
  • В страната на мечтите
Аз бях на УЖАСЕН Flohmarkt днес и само чакам да заспят децата, че да си сипя... Бяло вино ще е, че друго няма.

# 349
Ние се шляем още у френско. Детето яде хамбургер и умира от кеф. Joy Кой знае кога ще се приберем.

И у нас като у Бибитови, само дето моят мъж козлета е клал. Сега той разфасова меса и филетира риби. И аз мога при нужда, но това е мъжка работа. Grin

# 350
Аз съм от дебелите и щастливите.
И с месата и разфасоването им се оправям в къщи аз, ако и половинката да е расъл на село.  Мога да кормя, да дера , да махам пера и люспи. Хич не ме впечатлява.

# 351
Откакто живеем в Германия, вече няколко сърни обработваме  в гаража. Бащата на гаджето на щерката е горски и носи, когато има улов. Такава беше и първата среща на двамата татковци - трябваше да се обработи сърната с все кожа и въртешности. Ще оцеелем в гората, няма да е проблем.

# 352
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Джей, не ме отчайвай 🤯
И ние имаме гараж 🤣

Мъжът ми само риби може да разфасова, но много ме е яд, че докато се пънка да си филетира рибата, аз моята съм си я изяла...
Синът и насекомо не може да убие.

# 353
Наздраве от Пловдив! Яка тема сте захванали Joy. Аз животни не съм клала и чистила, ама няма да забравя като щяхме да садиме райграс за пръв път и си мислех че се прави дупка и се слага семенце и се затрупва с пръст. Колежката отраснала на село щеше да умре от смях. Joy

Днес купих от кварталния магазин 3 вида наденица - луканкова, бабекова и селска. Продавачката щеше да ме убие с поглед, че й го причинявам, а синът ми и трите ги изплю и реши че няма да вечеря. Joy

Последна редакция: сб, 20 авг 2022, 21:28 от мама-ени

# 354
  • Немция
Днес купих от кварталния магазин 3 вида наденица - луканкова, бабекова и селска. Продавачката щеше да ме убие с поглед, че й го причинявам, а синът ми и трите ги изплю и реши че няма да вечеря. Joy
Това е то днешната младеж.
Satisfied
Наздраве към Пловдив и на другите в темата с една бира!

Мъжът ми не е клал козлета. Joy
Като пълнолетен е бил изправен пред дилемата да заколи агне и сърцето не му е дало, станало му е жал, викнали са друг да я свърши тази работа.

Лайф, защо е бил ужАсен този Фломаркт?

# 355
Аз щях да колабирам като опитах за първи път да разфасовам пиле, което беше купено от супермаркет в замразено състояние. Вече бях омъжена. Какво колене, какви глави и копита?!😱 По-скоро веднага бих станала веган.

Имам три страхотни татуировки и съм страшно хепи. Чак не искам да ги показвам, за да не гепи някой дизайна. 😂 Отивам да ги поливам. Още два дни и свърши кефът.

# 356
Свърши отпуската. От вторник съм пак на тръстиката. Обаче беше хубаво! Починах си истински.
Пътуването на връщане мина безпроблемно, с висене час и половина на Дунав мост. На влизане в Унгария - половин час.
 Днешния ден беше посветен на любимата ми Виена. Не мога да се наситя на тоя град! Няколкото часа, които изкарахме там хич не ми бяха достатъчни, но ме заредиха с толкова хубави емоции!
Купихме си по една тениска от Хард рок кафе, ядохме кайзершмарн, пихме кафета и бири и се скитахме из центъра.
Сега допивам тъмното баварско и припадам в леглото, щото съм скапана.

# 357
Няколко пъти са ме питали дали седим с пижама по цял ден вкъщи.🤣Сега като знам за любовта към хляба и никаква работа в неделя,всичко се връзва.😆
Аз бих отговорила @да. и на излизане само си обличаме един шлифер до земята и един шал на главата ... че ако се решем изразходваме енергия и после трябва да режем хляб... @ Но тази зима всички се налагало да процедират така. Нотфалс според зеления бв дядка можело да се изтирем с кисета. Затова тази зима ще имаме една екстра украшение щипки за нос ... да не ни мирише от околните.
За макароните със сирене и масло - домочадието ги яде. Аз на 5 години веднъж ако се реша да опитам слагам захар. Но само аз. МАлкото като беше в градината закъсняваме веднъж и пропускаме закуската и аз им обяснявам - споко, той е закусул, пълнозърнести макарони с масло и сирене . Как се ужасиха само. Това било за обяд.
Синьо вие друг къмпинг сигурно си намерихте– нали предния на дюната изгорял ? Къде си избрахте? Вали ли ви? Гледам новините на Корсика какви урагани имало.
tan_nia според един виц мъжете , които си гълтат коремите и се щавят не са с големите портфейли.

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 07:05 от bella-ciao

# 358
bella-ciao, още сме си тук. Вчера до близката Франция (Страсбург) ходихме. Иначе резервирахме на друго място, да. Една седмица на Средиземно море (Hyeres; ще има изгреви и залези Grin) и една на езеро в планината (Annecy; тук дано изобщо видим слънцето).

Pipi_, добре завърнала се!

ДжейДжей, супер! Ние купуваме разфасовки от ловец в съседното село, но до дроб не мога да се доредя, а ми се иска да опитам.

Аз си мисля, че ако детето ми гладува съм способна да убия животно, но може и само така да си мисля. Първо ще изпасем всичко диво в гората. Надявам се да не ни се налага, де.

# 359
Всичко съм колил, и без село. Леля ми реши да напусне столицата и да отиде в близко село, да си живее мечтите с градина и животни. Първите 200 кокошки умъртвих на 12. Без проблем. Цак-цак. То е за ядене купено, да не е купено за домашен любимец. И съм ги скубал, и разфасовал... После минахме на по-едри животни. Братята ми ги е гнус, братовчедите изпадаха в някакви състояния - все меки Марии.

Общи условия

Активация на акаунт