Градинарство - моето хоби 31

• 46 531
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Diorela, в Пловдив съм.Съседските рози са без стойка ,но понеже са почти 3м .в горния си край са се подпрели леко на оградата .И съседът каза ,че трябва само леко да се поприберат само в началото ,за да не растат разчекнати .Цветът им не е траен ,а може и да е защото винаги когато цъфнат се изсипват едни порои .Иначе ,това им е четвъртата вълна на цъфтеж .Ще снимам съседските  в неделя.

# 106
Нелина, в такъв случай просто бих им боднала по едно колче и ще ги връзвам около него, докато им придам желаната форма. Ползвам мекичка връзка от трикотажен плат, например нарязана стара тениска,за да не се нараняват клонките. От металните стойки и от купешките връзки се нараняват.

# 107
Аз ползвам за привързване канап. Дето го продават в градинарските принадлежности .

Понеже говорехте за оформяне на Глицинията, аз подведох под формата на дърво Текома преди 2 години, горе завой клоните като дърво. Като направи нови ластари те падат надолу и цветовете стават като оранжев водопад. Отдолу подведох клоните през една метал а стойка на Лидъл.
Мисля, че съм качвала снимка тук.

# 108
Мариета, не си спомням снимките, но си го представих много красиво. Ноооо понеже каза, че ползваш канап, явно при теб не е толкова ветровито. При нас е ужасен ветрилник, бута огради и дървета.
Аз ако вържа нещо с канап, после стъблото е като прерязано. От вятъра и търкането е. Затова си мисля, че нито глициния, нито текома ще ми се получи като при вас, ще има да ги събирам от земята Grinning но много се радвам  на вашите.

# 109
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
по улиците съм ги виждала укрепени така

когато укрепнат им махат "оградката и разпонките.

ако се притесняваш от ожулване може, на мястото на връзване да се използват кълчища, рогозка, зебло или такава лента
http://gardenstore.bg/product/2781/lenta-za-ukrepvane-na-darveta-kam-kolove.html

# 110
Тези колове също се продават специално. Те са от парен бук, ако не се лъжа. За целта са специално, поне 50см влизат в земята. С такива укрепвахме дърветата като бяха млади.
Ха, ето за какво била тази лента. Сз си я купих от Лидъл, за да я ползвам за декорации, опаковки, превързваме на кокосовите платна около саксиите зимата навън.
Може и парче цепнат маркуч/гума, тръбна изолация също да се ползва.

# 111
Също, за да не се прежулват, се привързват кръстосано, като осмица.

# 112
  • Бургас
Чета тази тема, но съм много начинаещ градинар. Двора все още тук там е строителна площадка. Засега това лято съм със саксии и по верандата. На 10 май си купих от мосю Бриколаж 2 висящи саксии с петунии. Освен да ги поливам и чистя сухи цветове нищо не съм правила. За близо 4 месеца много пораснаха. Четох,че са едногодишни и другото лято трябва пак да си купя. Мога ли да си ги съхраня вътре или това е мисия невъзможна. Благодаря предварително за всяка препоръка.

# 113
нищо не губиш ако опиташ.
чела съм в темата, че има такива успешни случаи.

# 114
Аз презимувак калибрахое. Но неговите клонки са по-твърди, даже се вдървиха. Беше на хладно и светло.
Петуниите лесно въшлясват, ако решиш да ги презимуваш ги проверявай редовно.

# 115
  • Карлово
Аз не успях миналата година да съхраня петуния. А калибрахлое съм успявала преди 2-3 зими.

# 116
При мен една петуния от семка си се развива цяла зима на кухненския прозорец, още си е там. Пролетта я подрязах, сега пак са едни много дълги клони, иска отдавна рязане.

# 117
BBQ, много хубава веранда, пак да показваш 🌸

Сдобих се с нова хортензия, предишната я изгризаха плужеци, въобще не съм чувала че ядат такова Open Mouth Може би заради сушата не ходят надлъж и шир и гризат каквото им е подръка Rolling Eyes ММ най-изненадващо си я хареса, любоФ от пръв поглед. Иначе като донесох предишната то беше едно вдигане на вежди, бръчене на чело, въртене на очи, че няма да пасне  хортензия там в лехата дето е нарочена само и единствено за диви цветя, бля бля. А тази само я мярна и веднага я награби. Моята беше по-интересна разцветка, ама айде, да видим дали въобще ще оцелее, ако потръгне може да си потърся и друга пак ¯\_(ツ)_/¯ Между другото, той старата я е изкоренил и рече че ще я мести, няма да я хвърля, но не съм оптимист, само клечки са.
Около новата наръсих вчера с гранули и тази сутрин имаше няколко заловени на местопрестъплението. ММ е решил да им слага и капани с бира, но пък аз се опасявам да не се прочуем като кварталната кръчма и да се събират от околните дворове в нашия Weary Градинарстването напоследък се състои в събиране на сено и клечки Scream

За цвят, слънчо и астри. Казват че летата занапред щели да са все такива, жежки и сухи, та мисля вече да садя само от такива оцеляващи, сухолюбиви цветя Triumph

# 118
Пфффф....Rolling Eyes още ги помня как през 2001 се надприказваха колко много щяло да вали оттук нататък, въобщеее, щяло да бъде много мокро. А на мен почти ми пресъхна реката под нас (не съм в България).

И си имам доматчета на картофа Laughing
Не че е нещо специално, но май за пръв път виждам растението да се представя добре и в двата края.

„Кварталната кръчма“  Animal Snail  Satisfied

# 119
"доматчетата" на картофа не се ядат.
Simple Smile пиша го само за всеки случай.
май някаква отрова имаше в тях.

Общи условия

Активация на акаунт