Градинарство - моето хоби 31

• 46 542
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Сигурно е соланин, Добре. То и по цвета им се вижда, а те така си и остават, зелени.

Имам си и слънчоглед, всъщност много слънчогледи.
До един са дело на птиченцата. Innocent

# 121
"доматчетата" на картофа не се ядат.
Simple Smile пиша го само за всеки случай.
май някаква отрова имаше в тях.

Да и аз затова ги махнах онези коментираните. Има и странен мирос около растението

# 122
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile понякога съм като свекърва...

# 123
Здравйте,
Прекрасна тема! Радост за окото и за душата Simple Smile
Аз имам един въпрос - тази пролет посадих цинии от пакетче семена. Станаха супер и цяло лято цъфтят в различни цветове. Сега си събрах няколко преминали цвята с идеята да имам много семена за догодина. Обаче имам чувството, че в сухите цветове няма семена, има само сухи листенца от цвета? Или аз не ги виждам или семена няма..И се чудя дали не са някакви хибриди. Вие събирате ли семена от циниите си?

# 124
Да, но трябва хубавото да са прецъфтелите.
Ето една от моите

и семенца

# 125
Здравйте,
Аз имам един въпрос - тази пролет посадих цинии от пакетче семена. Станаха супер и цяло лято цъфтят в различни цветове. Сега си събрах няколко преминали цвята с идеята да имам много семена за догодина. Обаче имам чувството, че в сухите цветове няма семена, има само сухи листенца от цвета? Или аз не ги виждам или семена няма..И се чудя дали не са някакви хибриди. Вие събирате ли семена от циниите си?
Въпрос за цинията, къде засади семената, директно в градината или първо на разсад. И аз опитах от разсад, но не ми се получиха.
Купих готови разсади и бяха страхотни .. Та ако може малко повече инфо.. Grinning

# 126
Скрит текст:
Здравйте,
Въпрос за цинията, къде засади семената, директно в градината или първо на разсад. И аз опитах от разсад, но не ми се получиха.
Купих готови разсади и бяха страхотни .. Та ако може малко повече инфо.. Grinning
Сях семената директно в почвата средата на април месец. Направих малка леха, сложих семената и покрих с пръст. Мисля, че трябва да са на слънчево място. Иначе никакви грижи не съм полагала, от време на време поливане, но не твърде често 😉

JMM, благодаря! И моите семена изглеждат по същия начин, просто като ги чопля и не виждам кръгли топченца 😃

# 127
Момичета, ММ днес е снимал това чудо, за да види дали е стършел. Наистина ни заприлича, но не на местен стършел, а някакъв друг. Съжалявам, че снимката не е добра.
Вие какво мислите?

# 128
Диорелка, за жалост, или май за моя радост Yum, не мога да помогна с чудовището.

По същия начин не мога да дам съвет и за по-рано зададения въпрос относно презимуване на Сурфиния.
Опитвала съм само два пъти, в различни къщи и условия, не ми се получи.

А това чудо е започнало да цъфти...хм...в началото на юли със сигурност, а може и няколко дни по-рано.
Така и не престава, и макар далече да не е обилно както по-рано, все още из двора се носи аромат. Sparkling Heart

Просто снимка към края на един летен ден.

# 129
стига, бе  , красота невероятна!
Моите маракуйки  )))

# 130
Наистина прекрасни снимки , качвайте дами, за тези които сме далеч, в големия град,  за  да им се радваме …

# 131
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Три цвята плумерии. Има и още, но трябва да наобиколя и да ги снимам на място. На дървото.

И малко големички стрелиции Алба. В темата май са николайчовци

А тези водни палми са около метър по-високи от мен.

Това а балкона не знам показвах ли го

# 132
Малко цветни красоти и от мен, съседката услужливо ми ги снима, но изглеждат добре

При по-хладното време бакопата, която беше умряла при жегата сега се възстанови. .. Направо незнам какво ще я правя зимата, жал ми е да я изхвърля Cry
Четох, че през есента се изрязва и може да презимува , не съм сигурна как точно се прави и дали цъфти през втората си година? Като му дойде времето ще помагате Hug
Зокумите , успешно вкоренени през това лято (втората снимка) също са ми малки и за тях съм в чуденка как да ти опазя през зимата ..?

# 133
Ах, Валета, магия някаква! Блазе ти Innocent А и снимката с надвисналите различни клонки - голяма красота!

Добре, престани поне с франджипанито! Така и никога не съм го виждала това ароматно нещо, освен на снимка. Sad

Я да покажа и аз картинка Laughing
Тази година три от клематисите се напудриха с брашнеста мана и предполагам, това е причината сега да си имам ей такива смешни цветенца. Направо като орхидеи са.  

# 134
Изобщо не съм рязала бакопите, цъфтяха тук-там и през зимата, на хладно и светло. Чак пролетта ги фризирах. Две растения имам от миналата година, и тази година си цъфтят, нямат разлика с новите. Миналата година едната саксия беше на терасата, и тази година скубах самозасяли се от фугите. Чак като цъфна едно стръкче, което бях пропуснала, се сетих какво съм скубала Grinning

Общи условия

Активация на акаунт