Градинарство - моето хоби 31

• 46 646
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
Момичета, хибискус може ли да издържи в градината? Не знам объркала ли съм се, но посадих есента и сега като проверявах кои цветя е хубаво да се покриват, чета, че пише, че не издържа под 0, пък уж е градински. Да то вадя ли или с покривало ще издържи?

# 331
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
градинския хибискус = дървесна ружа, издържа навън без проблем.

# 332
Може ли да кажете как да съхраня грудки(клубени) от далии? След като ги извадих, ги оставих да опзасъхнат на сянка за 2дни. Дали е добре да са в кофа с пръст(в една група го четох) и в гаража или в неотоплен коридор, там е над 0 градуса, до към 8-9

# 333
Здравейте,
Моля за мнения кои иглолистни дървета ( без храсти и туи) достигат до височина 10-15 метра?
Благодаря!

# 334
  • Пловдив
Всички срещащи се в гората -обикновен и сръбски смърч ,сребрист смърч ,различни ели - конколор ,гръцка ,кавказка , кедри -атласки ,хималайски ,бор -бял ,черен ,веймутски .
 Ако търсете бързорастящо от тези видове    бих казала обикновен смърч (picea) и кедрите .Елите са по-бавни в растежа .
 Аризонският кипарис също става голям и расте бързо .

# 335
Малко от вчерашният ден

# 336
Прекрасни есенни картини, аз нямам какво да покажа за съжаление освен тези герои които оцеляват сами в неотопляемата къща…
и се скъсват да цъфтят лишени от грижите ми Joyза разлика от цветята, които си взех в София и изглеждат доста по-зле …

# 337
Всички срещащи се в гората -обикновен и сръбски смърч ,сребрист смърч ,различни ели - конколор ,гръцка ,кавказка , кедри -атласки ,хималайски ,бор -бял ,черен ,веймутски .
 Ако търсете бързорастящо от тези видове    бих казала обикновен смърч (picea) и кедрите .Елите са по-бавни в растежа .
 Аризонският кипарис също става голям и расте бързо .
Искате да кажете, че те достигат ДО 10-15 метра максимум височина?

# 338
  • Пловдив
Съседските ,които са на 50 г. са около 10 м.След 100г. не знам колко ще са .Зависи от почва ,климат ,завет .
Голяма част от сребристите смърчове не могат да подминат 15 м. .

Последна редакция: ср, 23 ное 2022, 19:31 от nelina_london

# 339
Съседските ,които са на 50 г. са около 10 м.След 100г. незнам колко ще са .Зависи от почва ,климат ,завет .
Голяма част от сребристите смърчове не могат да подминат 15 м. .
Благодаря!

# 340
Аризонските кипариси растат много бързо.

# 341
  • Пловдив
От доста време издирвам Аризонски кипарис в близките разсадници .Няма от обикновените .Имат топки ,спирали и какви ли не форми .Онлайн открих само едни объркани или съвсем малък посадъчен материал .

# 342
А такива дървета на какво разстояние от съседи могат да се садят?

# 343
  • Пловдив
Високите  на 3 м . от оградата .Средни по размер (3-4 м. по спомен) на 2 м. от оградата .

# 344
Дървета - 3 М мин от границата. И от къща също. Дори повече от къщата.
Големи храсти туи напр - може на метър.
Дребните храсти може и на 50.
Аризонските кипариси са си дървета. Утре ще ти снимам.

Тези туи са ми на 1 М от границата. Съседът обаче напляска едни смокини на 50 см от границата и им стана сянка отзад.

Общи условия

Активация на акаунт