Градинарство - моето хоби 31

• 46 674
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
Мариета, прекрасно е при теб Simple Smile и ти завиждам най-вече за времето , което можеш да прекарваш там.. Домашния офис си има много предимства.
Какво е каскадното растение, висящо отпред на каменния бордюр?

# 271
За салвията до колкото знам само Salvia officinalis се нарича градински чай и се пие, другите видове са декоративни. Тази пролет посях от семена направо в големи саксийки и прищипах над шестия лист, за да си пуснат странични клочета. Станаха като малки храстчета, с грапави, леко мъхести листа. Септември ги пресях в градината.

# 272
Моя градински чай често мръзне зимата, не знам защо. Виждала съм по градини огромни храсталаци от него, у нас му е студено, няколко години и се катурне Thinking

# 273
Дали измръзва или просто му идва време да загине, защото съм чела че на 3-4 години трябва да се подновява. Не знам, за сега имам опит само в пиенето на чая 😀 Ще видим моя дали ще изкара зимата, че към края на септември го преместих, дано да се укорени добре.

# 274
Driada, ето това. Вечнозелено е. На пипане е направо като изкуствено.

# 275
Мариета, благодаря за отговора, изглежда чуденето над камъка.
За, салвията - декоративния вариант ще опитам, салвия splendens е видът. Ярко червено и дококлкото чета цъфтящо по-дълго. Незнам обаче дали с директно засяване, т.е. без разсад ще се получи?
Миналогодишният ми опит с разсади на цвета, отгледани в апартамент беше на 100 % неуспешен Simple Smile

Последна редакция: пт, 14 окт 2022, 08:03 от driada

# 276
Имам два индийски люляка. Всяка година есента ги режа. Пролетта се развиват и имат цвят. Тази година само толкова се развиха и само на единия люляк имам цвят. Общо взето седят така мършави към днешна дата. Идеи защо са в такива състояние? Да ги режа ли тази есен? Или да ги оставя така?

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 08:10 от Реа

# 277
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
на моят махах само изсъхналото и клонките, които ми пречеха.
аз бих ги подхранила ги с нещо комбинирано и не бих рязала.

# 278
Не знам конкретно за индийския люляк, но тази година беше ужасна за всички цветя и растения изобщо. Нито едно не беше, каквото си го помня от минали години. И всичките ми познати градинари се оплакват от същото. Не знам дали жегата и сушата, дали нещо друго е причината...

# 279
Driada, ето това. Вечнозелено е. На пипане е направо като изкуствено.

Как се казва това цвете от снимката

# 280
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
името му е над снимката Simple Smile

https://hobbykafe.com/forum/viewtopic.php?t=6483

# 281
  • Пловдив
Ох ,Мариета и денем и нощем при теб е разкош .
За пореден път не устоях на изкушенията в местния разсадник .И нали все ме влече към иглолистни ,си закупих сребрист смърч Глаука и Кавказка ела  .Обаче ,цял ден им търся място .Огромен двор ,затова все още купувам растения , но като започна да се съобразявам с поливната система ,възможните места изобщо не ми харесват .
Вие всичко ли си планирате предварително в двора ? Имам чувството ,че аз  подходих много несериозно отначало и трябваше да прочета повече и да си избистря всичко .

# 282
Нелина,
Аз първо направих проект с ландшафтен архитект. В последствие станахме приятелки. След това и аз добавях, слагах, местих …
Трябва да имаш план за двора, или отдели част, която е в определена близост и прави нея.
От снимките ти зная че е наистина голям…

Аз снощи започнах да подготвям зимни декорации. Съжалявам. Не мога ДС ги въртя на 90 градуса

# 283
  • Пловдив
И аз в момента местя  и вече осъзвавам колко важно е предварителното планиране .Дори не толкова за вида на растението ,естествено големината е важна , а къде ще са разположени ,за да може напояването  на тревата да е безпроблемно .Вече и пръскачки местим. Най ме притеснява ,когато искам да сложа две растения в група ,но с разстояние между тях ,защото точно този участък ще остане неполят .Явно ще си сея гигантите само по периферията ,където се срещат две пръскачки и така ...

# 284
Райските ябълки кога трябва да се берат?

Общи условия

Активация на акаунт