Градинарство - моето хоби 31

• 46 653
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
Нали сега се засаждат Хризантемите? Има ли значение дали са разцъфнаши или не?

# 316
  • Gorni Bogrov
Нали сега се засаждат Хризантемите? Има ли значение дали са разцъфнаши или не?

Със същият въпрос влизам и аз ,днес ми подариха тази красота и ми се иска да и се радвам по дълго време.Как да я гледам в саксията или да я насадя в двора?

# 317
  • Карлово
Аз ги гледам в саксията, докато прцъфтят и след това ги засаждам на двора.

# 318
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
дама трефа е права. това е принципно положение - не пресаждай, докато цъфти.
пресаждането е допълнителен и излишен стрес за растението.

Simple Smile има и изключение, но за тях друг път. Simple Smile

# 319
  • Бургас
Едрите хризантеми само навън ли ги гледате? Помня, някога баба ми ги гледаше в големи кофи и ги прибираше през зимата с мазето. Такава "едра " красота си иска майсторлък. Браво, дами!

# 320
"Едрите хризантеми в кофите" са били най -вероятно далии. Те мръзнат много.
Хризантемите не мръзнат. Разсаждам ги на Цветница. Т.е. разделям туфите им, много лесно се вкореняват.

# 321
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
по планините прибират хризантемите в коридори и мазета за да не ги ударят ранните слани. Simple Smile не за да не измръзнат коренищата, а за да успеят да цъфнат и да задържат цвета. Simple Smile
и при нашата баба има едри хризантеми в тенекия от сирене.

цецко, остави я на балкона, но на завет. Simple Smile ако падне слана да не я удари. ако имаш/имаме късмет след застудяването ще порозовее. Simple Smile да не забравиш да покажеш.

# 322
Моите са вън, дори и в саксии.

# 323
  • На морето!
А режете ли ги, след като прецъфтят или чак през пролетта?

# 324
  • София
Да, наистина си променят цвета хризантемите. Бях купила миналата година различни цветове, 6 различни, сред които бяло и жълто, а сега в градината цъфтят само керемидено червени и розови. Бялата. която беше най - едър цвят и сега е най - едра, но тъмно розова.

# 325
Режа ги есента

# 326
Режа ги есента
И аз мислех да ги изрежа, но се чудя колко? Дали да е почти до корен? Или по-високо?

# 327
Моите ги режа на 4-5 пръста от земята, да виждам къде са и да не засадя нещо друго там.

# 328
Моите ги режа на 4-5 пръста от земята, да виждам къде са и да не засадя нещо друго там.
И сз така. Те дори си пискат и листа до пролетта.

# 329
Благодаря за отговорите, и аз ще ги изрежа както писахте. Аз вече изрязах бакопата , че беше започнала да изсъхва от към корена и я изнесох на по-хладно. Незнам дали й беше рано, но определено я видях, че не се чувстваше добре, дано пролетта да се съживи и да дръпне…

Общи условия

Активация на акаунт