Градинарство - моето хоби 31

• 46 619
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
Моите шибои са от едни стари растения на свекърва ми. Първи те цъфтят. Класически оранжеви. На двора са си. Да, леко вдървяват стеблото.
Купувах и други цветове , но умираха.

# 391
От коледната подготовка - коледна звезда и декорацията. Жалко че няма да издържи до следващата година… поне досега не ми се е получавало

Весело посрещане на празника !

# 392

Весело посрещане макар и без сняг!

# 393
Момичета, за много години ! Здрави , усмихнати и успешни през новата година!
Предвид обстоятелството, че започвам да планирам предстоящия сезон Simple Smile да ви попитам някой поръчвал ли от този сайт? Впечатления?
https://www.hrasti.com/bg/shop/iglo/thuja-occidentalis-teddy-p
Имат интересни неща и като цени ми се сториха прилични…

# 394
  • addicted
Впечатления - само положителни. Идват чудесни растения, винаги при поръчка са ми се обаждали да преговорим ако нещо не е налично дали не искам да го заменя, питала съм и за съвети ако имам нужда - чудесна комуникация.
Аз съм поръчвала само цветя, да уточня, никога нещо по-голямо, но се съмнявам да има разлика (казвам го ако има значение за теб, понеже виждам, че си се насочила към иглолистни).

# 395
  • Варна
Аз съм поръчвала иглолистни, храсти и цветя. Доволна съм и с чиста съвест бих ги препоръчала

# 396
Благодаря , искам пролетта са правя нисък жив бордюр, та затова оглеждам ниските туи.. и си го представям разноцветен, напр. Златиста туя, редувана с западна туя Теди, или сребристата сантолина… Дали ще стоят добре заедно?

# 397
Дриада, въпрос на вкус е това. Виждала съм висока стена от туи, редуват се тъмнозелена и жълтеникава. На мен не ми допада, твърде преднамерено шаренко ми стои, а и жълтите туи винаги ми изглеждат като болнави.
Но между нас и съседите имаме един сбирщайн ред от всякакви туи и други храсталаци, едно с едно няма еднакви, и на размер са различни. Така го заварихме. То не ме дразни, като горичка е Grinning

# 398
  • Пловдив
Phloxx ,все едно аз съм писала мнението .Не си падам по симетрично подредени редувани растения в градината .Сигурно ,защото си падам по английския небрежен стил .
  Златистите туи изглеждат точно като повехнали зимата .Пак ще спомена Лейланди Голд Райдър .Само то остава ярко жълто и в студения период .
 Рейнголд не ме дразни ,защото е ниска и става малко по-различно оранжева .

Само зелени сантолини ?Цъфтят доста приятно и май не се разчепатват като сребристите .

# 399
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
На път съм и докато си чакам фърчоплана ще се похваля.

Първо със софийското балконче, нови китки

саморасляци всякакви.

Копър и мама Мара

Бебета Марчета

Лидл на Сточна гара

И една много приятна изненада в Перник

Не си купих, няма как да го пренеса в Египет, но ми харесаха.

# 400
Driada,
Твой избор, но както са писали Флокс и Нели, аз също не съм за това редуване. Ако държиш на 2та вида, аз бих ги направила в “блокове”. Визуално е по-издържано, и мъжо по рекламата така казва. Иначе става малко роднина - милиционер.
Рискуваш и да растат различно, едното по- мощно от другото.
Близки направила редуване така 1 лавровишня, 1 фотиния - голяма шарения.

# 401
искам пролетта са правя нисък жив бордюр
Колко нисък? Пиши "нисък евонимус" в гугъла и разгледай картинките, храстче е, но има ниски разновидности до коляно.

# 402
Направо ми разубедихте Simple Smile да ги редувам, не съм решила как да ги подредя , но определено ми се иска да не е само един вид… преди години на тази пътека имаше плътен бордюр от чемшир, докато една година не изсъхна изведнъж от някаква болест. Изрязахме го и после опитах само със здравец като почвопокривно, но определено не изглежда добре, особено лятото. Писах преди време,  ето за това място става въпрос

Бордюр, който да е разположен точно до пътеката , т.е. Успоредно на нея
Слънчево е през голяма част от деня. И ще и хубаво растенията да са вечнозелени , тип ниски храстчета , които да се оформят и подрязват през годините..

# 403
Туите може би не са добър вариант, че хващат доста болести, а и същата пеперуда, както чемшира.

# 404
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
има едни ниски зелени почвопокривни, като клек.
 наскоро ги видях и вариегатни - жълто-зелени и бяло-зелени.
излизат ми като сабина юниперус, това май се превежда хвойна...

ето такова
https://www.hrasti.com/bg/shop/pochvopokrivni/%D1%81%D0%B0%D0%B1 … abina-variegata-p

тук има интересна комбинация

Общи условия

Активация на акаунт