Градинарство - моето хоби 31

• 46 549
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Ефибуш, лавролистната калина приблизително колко годишна е ?
Последното ми прилича на Ерика .Кога точно се реже ? Пише като прецъфти .

# 526
Здравейте,
Можете ли да ми кажете какво е това растение, нисък храст? Цъфти в момента в София, днес го харесах пред една сграда.

# 527
Това е ерика. Simple Smile И аз си я харесах преди няколко седмици и си купих два броя от разсадника. Simple Smile

Здравейте,
Можете ли да ми кажете какво е това растение, нисък храст? Цъфти в момента в София, днес го харесах пред една сграда.

# 528
  • Пловдив
И аз я имам  .Харесва ми ,че е непретенциозна ,вечнозелена и цъфти зимата .
Всеки ден минавам покрай една производствена сграда ,която отпред има бордюр от ерики .Подрязваха  ги и за 1г.станаха много гъсти .

Моите са само 3 ,виждат се след евонимуса .

Изкорених изсъхнала фотиния и сега се чудя какво до засея на нейно място .Влече ме към калината ,защото ми трябва просто зеленина ,без цвят ,че и така си е доста шарения.

Последна редакция: чт, 09 мар 2023, 21:58 от nelina_london

# 529
Страхотна градинка си имаш. Simple Smile Аз много искам да си засадя сибирски дрян за цвят през зимата. През лятото не е много интерес, та може да ти свърши работа и на теб. Simple Smile

И аз я имам  .Харесва ми ,че е непретенциозна ,вечнозелена и цъфти зимата .
Всеки ден минавам покрай една производствена сграда ,която отпред има бордюр от ерики .Подрязваха  ги и за 1г.станаха много гъсти .

Моите са само 3 ,виждат се след евонимуса .

Изкорених изсъхнала фотиния и сега се чудя какво до засея на нейно място .Влече ме към калината ,защото ми трябва просто зеленина ,без цвят ,че и така си е доста шарения.

# 530
  • Пловдив
И аз съм се замислила за него ,искам го , но на друго място .Това е само страничната градинка към верандата ,останалото е 1 дка трева с иглолистни и широколистни ,които ще пораснат и придобият вид след 10тина години сигурно ...Confused
Обещах и на сина ми ,че  ще засеем Явор ,защото се казва така и май се спрях на Acer platanoides crimson centry ,защото има сравнително тясна корона .

На мястото на фотинията  ,ми трябва вечнозелено ,защото не харесвам съседската ограда отзад .Има тъмен гнайс на основата и нещо не ми изглежда добре като фон .

# 531
Ефибуш, лавролистната калина приблизително колко годишна е ?
Последното ми прилича на Ерика .Кога точно се реже ? Пише като прецъфти .
Калината е на 7-8г някъде, но в този ъгъл беше доста сгъчкано и миналото лято ММ разчисти, сега е оставена да запълва мястото, бързо дръпва, но май още не смее да се шири 😁 Ериката отдавна не я пипам въобще, стигнала си е максимума иначе да, след цъфтеж ако искаш да оформиш, ама полека.

# 532
Пролетна красота и от мен. Вчера подметнах двора с вертикулирането.

# 533
Здравейте, относно розите и аз имам в двора 5 бр. рози които така и не разбрах какъв вид са. Като закупих имота розите не бяха рязани около 10години беше май месец и нещо уникално красиво гора от цветове. Започнах грижи за тях торене, поливане, прекопаване, подрязване е няма и няма тая красота, не че нямам цвят но не е това което очаквах. Явно има видове които сами като се гледат им е по добре Joy

# 534
Здравейте, влизам в темата с един въпрос. Имам засадени в сандъчета кокичета и минзухари. Засадих ги декември /  а не наесен,защото бях забравила за луковиците/. Поникнаха, големи са им листата, но никакви наченки на цвят. Чудя се дали въобще ще цъфнат?

# 535
Здравейте, влизам в темата с един въпрос. Имам засадени в сандъчета кокичета и минзухари. Засадих ги декември /  а не наесен,защото бях забравила за луковиците/. Поникнаха, големи са им листата, но никакви наченки на цвят. Чудя се дали въобще ще цъфнат?
Ще цъфнат спокойно

# 536
Вкъщи ли ги държите или на терасата ? Има време да цъфнат по принцип нашите в градината за около 6 7 см . Още нямаме цъфнали . И купени имам пъпките се виждат, но им е рано.

# 537
  • Майнатаун
Мариета, вертикулирнето с гребло го правиш, нали? Метално ли е или пластмасово? А аерираш и валираш ли тревата?
Нашата трева е в плачевно състояние, всичко е станало на бабуни, има участъци със страшно много мъх, други са оголени и много редки, на места пък има толкова много плевели от тези широколистните. Взела съм торове, ще сложим и нови семена, но честно не знам какво да я правим. Отделно че имаме много иглолистни дървета,  от които постоянно падат иглички, шишарки. Птички имат гнезда, но от изпражненията им на едно място тревата е изсъхнала, то е поне 40 см в диаметър, само в куришки. Общо взето тревата много страда.
Кога ще изваждате  мушката и съкъзи? При нас в Пловдив е топло през деня, но вечер още ми се струва студено.

# 538
Нашата трева е в плачевно състояние, всичко е станало на бабуни, има участъци със страшно много мъх, други са оголени и много редки, на места пък има толкова много плевели от тези широколистните.
Махаш всичко, изравняваш и почваш наново, може и с готов чим.

# 539
Вкъщи ли ги държите или на терасата ? Има време да цъфнат по принцип нашите в градината за около 6 7 см . Още нямаме цъфнали . И купени имам пъпките се виждат, но им е рано.

На терасата са. Понеже са доста големи вече, а времето се затопля, а те са си зимни цветя. Знам, че се сеят октомври и януари цъфтят, затова реших че им е време вече. Като/ако цъфнат ще споделя.

Общи условия

Активация на акаунт