С РЕКА НА СЪРЦЕТО - в очакване на новия сериал на NOVA

• 43 915
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Аз само да обърна внимание, че се разграничават много видове туризъм-културен, винен, шопинг, религиозен и т.н. за всекиго по нещо.

# 76
По принцип е така. Но не вярвам някой да тръгва към северозападна България на шопинг туризъм, та да очаква лукс.
Мизерията я има навсякъде в България, важното е да намериш  хубавото, различното и да запазиш добър спомен, независимо по какъв повод посещаваш мястото.

# 77
  • Другата България
Ето малко предподготовка.
"Мизерния" Северозапад.
https://www.facebook.com/marintodorovmt/videos/1858011164590559
Както казва една съфорумка - мизерия, но си е моята "мизерия".
С която се гордея, живяла съм в чужбина, била съм тук - там, накрая пак се върнах при корените си.
Толкоз от мен, иначе напълно споделям това мнение
................ че само комплексарите могат да са толкова критични. ......
Факт.

# 78
От Северозапада съм, живея във Варна. Обичам си и двете места. Сутринта с детето газехме в разпиления по цялата улица боклук от претъпканите и неизпразнени кофи... във Варна. Та.. исках и аз да си кажа моите два реда за мизерията в Северо... изтока. България има прекасни места, просто малко трябва да се опитваме да виждаме положителното, а не все лошото..

# 79
  • В най - голямото село
Благодаря за темата. Ще го загледам. Дано си струва!

# 80
По принцип е така. Но не вярвам някой да тръгва към северозападна България на шопинг туризъм, та да очаква лукс.
Но вярваш или не, може някой да е свикнал да практикува един вид туризъм и попадайки в район, предлагащ друг вид, да не знае какво да оцени.
Северозапада не съм го посещавала все още, така че от тази гледна точка филмът ще ми е интересен.

# 81
  • София
Миналата седмица бях за първи път във Видин, много ми хареса, жив град, а Дунав е страхотен, макар и да беше спаднала водата. Даже и обувки си купих на Пещера стил, че моите от софийски мол ме предадоха от много обикаляне.

Попаднах и на снимките на филма в крепостта Баба Вида - Христо Петков, Александър Димов, след това и Луиза, но тя не снимаш тогава. Сано пък е много странен с брадата и новата прическа, по принцип е по-готин. 😁

Последна редакция: пт, 19 авг 2022, 14:07 от Niya-

# 82
Защо всички се сещат изключително за: София, Черноморието, Пловдив, Копривщица, Родопите и Велико Търново? И какво му е на Северозапада и Северна България като цяло? Не случайно Русе, пък и Видин са се славели като най-европейските български градове след Освобождението, заради средноевропейското влияние, пренасяно по Дунава. Ми за Русе четох, че голям брой известни чуждестранни художници, архитекти, писатели са творили в края на 19в, както в никой друг български град. Една съвместна продукция с няколко крайдунавски държави с историческа или съвременна насоченост би била и интересна, и гледана в няколко държави, следователно финансирана по-лесно.

Надявам се сериалът на Нова да събуди интереса на българите (чужденците са си често присъствие) към един често игнориран и с незаслужено негативна слава български регион, който има много да предложи и от гледна точка туризъм и история.

Аз лично, защото съм чиста майна, баща ми е от Черноморието, всички обожаваме и прекрасно познаваме любимите Родопи, сто пъти сме ходили до Копривщица, имаме близки от 40г във Велико Търново, а колкото и далечна рода̀ да имаме във Видин по бащина линия, сърцето ни не е там! Предпочитания просто!

# 83
  • София
Да се запиша Wink Ще гледам, докато ми писне. Луиза и Яна ги харесах в "Диви и Щастливи", Сано си го обичам... Blush
По принцип харесвам повече мини-сериалите 6, 10 до 20 серии / и чуждоземните включително/. А за нашите - по-добре им се получава - "Денят на бащата", "Дяволското гърло", "Порталът" Heart

Иначе ми се гледа нещо на историческа тема / без УРА-патриотизъм/, с малко мистика - за богомили, Черноризец Храбър, Боян Магесникът... Wink Може да направят съвместна продукция с чуждоземска тв-студия...

# 84
Някой би ли споделил как може да се гледа горната продукция от чужбина.

# 85
  • Галифрей
Някой би ли споделил как може да се гледа горната продукция от чужбина.
Да имаги в playtube работят от чужбина.

# 86
Очаквам го, но резервирано след Лъжите и Кера...., и с доза разочарование след като разбрах за участието на Яна М. и Луиза М., и двете не ме грабват. Луиза, милата, има толкова изтормозен вид, грам живец няма за младо момиче, а Яна ми дразнеща като цяло.

# 87
Записвам се и аз. Планирам да следя сериала стига да не е супер зле като "Лъжите в нас". Харесвам и Луиза и Яна, но ми писна и на мен да ги гледаме заедно във всяка продукция на Макариев, понеже е мъж на Луиза. Някак олеква и неговата режисьорска слава. Все едно прави филми и сериали, за да се изявява жена му.

# 88
Липсва ми хубав български исторически сериал, нещо като "Тюдорите". Имаме такава богата история, а никой не си мръдва мозъка да я ползва за основа. "Дървото на живота" беше прекрасен пример за хубав такъв сериал, но него не го броя, защото книгата им беше написана вече.

Да, Тюдорите много ги харесвах - Хенри Кавил ми събра овациите и обра всички точки, чак страдах и аз, когато най-любимата и мила жена на Хенри почина от следродитлна треска…, беше много хубаво направен, наистина! Ето и Короната е великолепна - чак преоткрих страхотния Чарлз Данс в ролята на Маунтбатън…

За нашите ширини коя историческа епоха да разнищват?! Турското робство, тежко; руското братство/влияние - противоречиво; за соца - видяхме Порталът; за съвремието - не ми се плаче…
За древната история - Хан Аспарух беше невероятен…
За коя епоха бихте гледали?!

Аз, честно, искам нещо по-съвременно, близко до нашия живот! Не ексцесии, простотии, а животът на обикновения човек.
Не ми се гледа богаташка фамилия.
Гадни са им отношенията…
Нещо по-тривиално, но по-земно.
Не знам, адвокатската кантора беше добро попадение.
А на мен как ми се гледа хубав сериал за Левски не е истина. Но там, който подхване да прави нещо винаги е разочарование. Такава силна фигура трудно се пресъздава.
Иначе би било хубаво и някой сериал да направят наистина за обикновените хора - например група приятели около 30те с техните трудности и любовни драми, без мафиоти, без пари, без власт. Иначе съвсем на турски сериали го обърнаха нашите - богатата фамилия дето само интриги се въртят и сякаш никой не работи, ама имат много пари.

# 89
Нямам идея кои са Яна, Макариев и Луиза. Но ми е чудно, защо Деян Донков не участва - знам го само, защото е видинлия, щеще да пасне като патриарха на заможното “местно” семейство с проблеми, копирани от турските сапунерки.

Общи условия

Активация на акаунт