С РЕКА НА СЪРЦЕТО - в очакване на новия сериал на NOVA

• 43 996
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
И аз за него се сетих като разбрах, че снимат във Видин. Не са го викнали за роля, тъй като той не е от кликата на Макариев. Саня Борисова също е видинлийка, но е голямо дърво милата, та по-добре, че не участва. Grinning

# 91
Липсва ми хубав български исторически сериал, нещо като "Тюдорите". Имаме такава богата история, а никой не си мръдва мозъка да я ползва за основа. "Дървото на живота" беше прекрасен пример за хубав такъв сериал, но него не го броя, защото книгата им беше написана вече.

Да, Тюдорите много ги харесвах - Хенри Кавил ми събра овациите и обра всички точки, чак страдах и аз, когато най-любимата и мила жена на Хенри почина от следродитлна треска…, беше много хубаво направен, наистина! Ето и Короната е великолепна - чак преоткрих страхотния Чарлз Данс в ролята на Маунтбатън…

За нашите ширини коя историческа епоха да разнищват?! Турското робство, тежко; руското братство/влияние - противоречиво; за соца - видяхме Порталът; за съвремието - не ми се плаче…
За древната история - Хан Аспарух беше невероятен…
За коя епоха бихте гледали?!

Аз, честно, искам нещо по-съвременно, близко до нашия живот! Не ексцесии, простотии, а животът на обикновения човек.
Не ми се гледа богаташка фамилия.
Гадни са им отношенията…
Нещо по-тривиално, но по-земно.
Не знам, адвокатската кантора беше добро попадение.
А на мен как ми се гледа хубав сериал за Левски не е истина. Но там, който подхване да прави нещо винаги е разочарование. Такава силна фигура трудно се пресъздава.
Иначе би било хубаво и някой сериал да направят наистина за обикновените хора - например група приятели около 30те с техните трудности и любовни драми, без мафиоти, без пари, без власт. Иначе съвсем на турски сериали го обърнаха нашите - богатата фамилия дето само интриги се въртят и сякаш никой не работи, ама имат много пари.

Не знам. Време разделно не мога да го изгледам. Задушавам се, избива ме на рев, започва да ме стяга гърлото, става ми гадно…Като знам какво е било…
За Левски пак ще ми е същото, в смисъл, пак ще ме стегне шапката и гърлото и всичко от гадното предателство…
Като стане дума за турското робство и нещо ми става…
И Козият рог ме побърква…
И за Капитан Петко ми е гадно…
Но това си е специфично за мен…

# 92
Откъде знаеш какво е било? Много българи са приемали другата вяра доброволно, за да имат облаги.

# 93
  • София
Откъде знаеш какво е било? Много българи са приемали другата вяра доброволно, за да имат облаги.
А пък Вие от къде го знаете това?

# 94
Много чета, затова знам много неща.

# 95
  • София
Много чета, затова знам много неща.
Явно не достоверни книги.

# 96
Това, че някой е приемал друга варя, заради облаги, не значи, че е нямало жестоки издевателства над българското население.

И на мен са ми тежки филми, сериали, книги за турското робство. Гледала съм ги всичките наши филми по темата, и мен ме стяга гърлото, много ми е тежко.. Сега чета роман за Левски, даже си дадох почивка малко..

# 97
  • España
На мен пък ми се гледа сериал за царските ни династии… Примерно за Асеневци , там толкова интриги, любови , страсти и силни личности има….
А този конкретно сериал ще започна да го гледам ( харесвам Малин Кръстев) пък дано не го зарежа “поради мижав интерес”! 😉
На мен Луизами е симпатична …Яна -не !

# 98
Наскоро четох книгата на Лидия Ковачева, която пишеше, че Левски е бил много жизнен и позитивен човек. Филм за такъв човек, или Ботев, би бил полезен на българите.

А ако става въпрос за изкуство - ето една интересна личност - на когото Хемингуей посвещава глава в една от книгите си, приятел  на Модилиани и Пикасо, една от най-ярките фигури на предвоенен Париж, още познат в артистичния свят като “ел булгаро”. И роден във Видин.

# 99
  • Галифрей
За поредн път ще кажа,че не е имало турско робство а владение. Робство е имало САЩ и др държави. Българите са си имали собствена земя. Някой са живели добре,други  не. Вижда се по филмите дори. Да имало е гадни неща това си е факт,в миналото попринцип животът не е бил лесен. Но не сме били роби.

# 100
    Наскоро четох книгата на Лидия Ковачева, която пишеше, че Левски е бил много жизнен и позитивен човек. Филм за такъв човек, или Ботев, би бил полезен на българите.

А ако става въпрос за изкуство - ето една интересна личност - на когото Хемингуей посвещава глава в една от книгите си, приятел  на Модилиани и Пикасо, една от най-ярките фигури на предвоенен Париж, още познат в артистичния свят като “ел булгаро”. И роден във Видин.

Това трябва да е Жул Паскин. Сега реставрират Синегогата във Видин, която ще бъде  културен център и ще носи неговото име[[/list][/b]

# 101
    За Асеневци и аз бих гледала сериал.
    Струва ми се,че ще ми хареса С река на сърцето,снощи попаднах на тийзъра за пръв път и ми запали любопитството.

# 102
    • София
    Диана, ако щеш го пиши през ред и пак няма да ти повярват. Поколения са облъчени с измислена история. Не се прави дори паралел, че по соц, притежаването на земя, жилище, кола е по-огрраничено от преди 1890

# 103

Започва във Видин предпремиерно излъчване на първите две серии. Забранено е да снимаме. Но ще ви споделя впечатления

# 104
    • Галифрей
    Да аз видях в новините ще има специална прожекция на Баба Вида. Надявам се да се получило готино. Ще се радвам да споделиш 😘

Общи условия

Активация на акаунт