С РЕКА НА СЪРЦЕТО - в очакване на новия сериал на NOVA

• 43 912
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
Или, вариантът е телевизията да иска точно толкова серии, за да си запълни есенния график от септември до декември с един сериал, вместо да плаща за два.

# 61
  • Велико Търново
Ако не могат да разкажат историята в толкова значи им е зле историята и в 220 няма да могат.
Е, не е гаранция. И не е показател. Фактор е и колко епизода искат от телевизията.
Малко късно видях, че съм дублирала написаното от Врабец, sorry Blush

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 15:57 от DamaPika

# 62
Дяволо, аз си мислех същото като Врабец. Най-вероятно телевизията да иска 40-50 епизода, за да е спокойна, че ще запълни сезона...а да дава същите пари, които би дала за 20 серии.

# 63
Благодаря за темата, мислех си, че е много рано за такава. Като човек "с река в сърцето" много искам сериала да е успешен. Чакам с нетърпение. Само идеята да представят баба Вида като манастир ми е малко откачена и нелогична.

# 64
На мен от скорошните семейни саги, Неаполитанската тетралогия, от която само два сезона са завършени - Гениалната Приятелка и Новото фамилно Име ми харесват - имат добър и оригинален сюжет, хубави костюми и непознати актьори. Бих се радвала ако може да се похвали и този на Нова с някаква оригиналност.

# 65
  • София
Дяволо, аз си мислех същото като Врабец. Най-вероятно телевизията да иска 40-50 епизода, за да е спокойна, че ще запълни сезона...а да дава същите пари, които би дала за 20 серии.

Да, съгласен с вас. То това е ясно. И аз съм го писал отдавна още, не помня къде. Само си казвам мнението. И докато тази пошла практика не секне, истински стойностна Бг продукция трудно ще видим. Напоследък са по-стойностни именно тези с по-малко епизоди, но повече мисъл и по-стегнат сценарий.

# 66
Липсва ми хубав български исторически сериал, нещо като "Тюдорите". Имаме такава богата история, а никой не си мръдва мозъка да я ползва за основа. "Дървото на живота" беше прекрасен пример за хубав такъв сериал, но него не го броя, защото книгата им беше написана вече.

Да, Тюдорите много ги харесвах - Хенри Кавил ми събра овациите и обра всички точки, чак страдах и аз, когато най-любимата и мила жена на Хенри почина от следродитлна треска…, беше много хубаво направен, наистина! Ето и Короната е великолепна - чак преоткрих страхотния Чарлз Данс в ролята на Маунтбатън…

За нашите ширини коя историческа епоха да разнищват?! Турското робство, тежко; руското братство/влияние - противоречиво; за соца - видяхме Порталът; за съвремието - не ми се плаче…
За древната история - Хан Аспарух беше невероятен…
За коя епоха бихте гледали?!

Аз, честно, искам нещо по-съвременно, близко до нашия живот! Не ексцесии, простотии, а животът на обикновения човек.
Не ми се гледа богаташка фамилия.
Гадни са им отношенията…
Нещо по-тривиално, но по-земно.
Не знам, адвокатската кантора беше добро попадение.

# 67
Тя историята на “естейта” е достатъчно интересна за филм. Започва през 19в, когато унгарски бизнесмен се “влюбва” в района на чупката на Дунава дотолкова, че да построи една от първите пивоварни в региона, която по време на соца е била аграрна сграда за отглеждане на гъски, докато десетилетия по късно не я изкупуват и трансформират в сегашния й вид семейство, занимаващо се с оръжеен бизнес (по слухове).

А иначе, предполагам сюжетът ще е приказка за богаташка фамилия, за как около 0.01% от българите живеят.

# 68
  • Пловдив
Колата на най-известния български борец - Дан Колов, стана декор във филм...
https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Kolata-na-nai-izvestni … -vuv-film-1328977

# 69
  • Галифрей
Липсва ми хубав български исторически сериал, нещо като "Тюдорите". Имаме такава богата история, а никой не си мръдва мозъка да я ползва за основа. "Дървото на живота" беше прекрасен пример за хубав такъв сериал, но него не го броя, защото книгата им беше написана вече.

Да, Тюдорите много ги харесвах - Хенри Кавил ми събра овациите и обра всички точки, чак страдах и аз, когато най-любимата и мила жена на Хенри почина от следродитлна треска…, беше много хубаво направен, наистина! Ето и Короната е великолепна - чак преоткрих страхотния Чарлз Данс в ролята на Маунтбатън…

За нашите ширини коя историческа епоха да разнищват?! Турското робство, тежко; руското братство/влияние - противоречиво; за соца - видяхме Порталът; за съвремието - не ми се плаче…
За древната история - Хан Аспарух беше невероятен…
За коя епоха бихте гледали?!

Аз, честно, искам нещо по-съвременно, близко до нашия живот! Не ексцесии, простотии, а животът на обикновения човек.
Не ми се гледа богаташка фамилия.
Гадни са им отношенията…
Нещо по-тривиално, но по-земно.
Не знам, адвокатската кантора беше добро попадение.

Бълраската история е доста богата, аз бих гледала за древните народи. Има много материал за  и  храмовете и пещерите  в Родопите. Но за това трябва много пари,качествени сценаристи и продуценти. Актьорите да са талатливи.

# 70
Защо всички се сещат изключително за: София, Черноморието, Пловдив, Копривщица, Родопите и Велико Търново? И какво му е на Северозапада и Северна България като цяло? Не случайно Русе, пък и Видин са се славели като най-европейските български градове след Освобождението, заради средноевропейското влияние, пренасяно по Дунава. Ми за Русе четох, че голям брой известни чуждестранни художници, архитекти, писатели са творили в края на 19в, както в никой друг български град. Една съвместна продукция с няколко крайдунавски държави с историческа или съвременна насоченост би била и интересна, и гледана в няколко държави, следователно финансирана по-лесно.

Надявам се сериалът на Нова да събуди интереса на българите (чужденците са си често присъствие) към един често игнориран и с незаслужено негативна слава български регион, който има много да предложи и от гледна точка туризъм и история.

# 71
  • Галифрей
Аве нищо им няма на градовете 😂 Ем сигурно зависи от доста фактори, кинаджите живеят в големите градове за да снимат на други места трябва бюджет,пътуване и разрешителни от общините. Не е лесно.

# 72
  • USA
Надявам се сериалът на Нова да събуди интереса на българите (чужденците са си често присъствие) към един често игнориран и с незаслужено негативна слава български регион, който има много да предложи и от гледна точка туризъм и история.

Не знам за какво говориш. Миналата година бях във Видин,по-голяма мизерия никъде другаде не съм виждала.Имат една алея, по която вървиш около реката(ужасно много комари между другото) и това е. Всичко тъне в мизерия,разпад,олющени блокове и разбити или липсващи тротоари.
За какъв туризъм точно говориш и какво може да предложи освен посещение на крепоста Баба Вида?

# 73
Андоралова, благодаря ти за изказаното мнение. Само ще спомена че в чужбина, където живея от много години, само веднъж, мъжът на една близка германка - африканец, роден и израстнал в Париж ми каза, че България (в София само е бил), му напомня за Африка. Просто мнението ти ми напомни този случай и си мисля, че само комплексарите могат да са толкова критични. Връщам се често в България и във Видин, специално много ми харесва. Спокойно е, крайдунавският парк е страхотен, има заведения с несравними гледки към реката и много площадки за деца. Да има и олющени блокове, в София да не би да няма?

Мъжът ми е западноевропеец и Видин много му харесва. Съседката ни е омъжена за грък, и живеят през лятото във Видин, заради тълпите туристи на техния остров през лятото, харесва им. Всяко лято крузове изсипват американски и западноевропейски туристи да разглеждат например: втората по големина църква в България, единствената по рода си джамия с полумесец, синегогата, която се реставрира… А сърби и румънци, редовно пазаруват и се засичат из града. Къде точно видя мизерията и негодността за туризъм, че тръгна и по форуми да ги описваш?

Последно ще напомня - опознай родината си, за да я обикнеш. Фокусирайки се само на грозното, което , уви, навсякъде го има, не помага.

Последна редакция: пт, 19 авг 2022, 09:08 от ierldan

# 74

Не знам за какво говориш. Миналата година бях във Видин,по-голяма мизерия никъде другаде не съм виждала.Имат една алея, по която вървиш около реката(ужасно много комари между другото) и това е. Всичко тъне в мизерия,разпад,олющени блокове и разбити или липсващи тротоари.
За какъв туризъм точно говориш и какво може да предложи освен посещение на крепоста Баба Вида?

Не съм съгласна, че освен баба Вида и алея с комари Видин не може да предложи нищо друго.  Градът си има достатъчно дълга и интересна история. Уникален музей като кръстата казарма. Единствения паметник, който страната победител издига в почит на загиналите сръбски войници. Художествената галерия, сградата на театъра... И много други специфични неща, които могат да се видят само тук.
Стига да имаш очи, и освен "мизерията",  да потърсиш и хубавото.

Общи условия

Активация на акаунт