С РЕКА НА СЪРЦЕТО - в очакване на новия сериал на NOVA

• 43 905
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
"Порталът" също беше нещо ново и различно, лично на мен ми хареса.

Абсолютно! Получи им се великолепно!
Мен лично ме грабна и ми навя редица мили спомени!

# 46

Даа! И беше реално в най-трудния жанр - (научна) фантастика. Там комбинацията беше просто перфектна - сценарий, режисура, каст и...носталгия.

ierldan, напълно те разбирам, но примера ми е, че публиката е отворена и за "нестандартни" проекти.
Но както многократно сме писали из темите за бг сериали - нямаме конкуренция в продуцентските къщи, съответно наистина се залага на сигурното и скучното.

# 47
  • Галифрей

Гледала съм го поне 1000 пъти не ми е омръзвал. Прекрасен е. 😘❤❤ Иска ми се да направят пак някой такъв.

# 48
  • София
Да дадем шанс на този. Дано е хубав.

# 49
Липсва ми хубав български исторически сериал, нещо като "Тюдорите". Имаме такава богата история, а никой не си мръдва мозъка да я ползва за основа. "Дървото на живота" беше прекрасен пример за хубав такъв сериал, но него не го броя, защото книгата им беше написана вече.

# 50
  • София
То първо трябва да има нормален прочит на историята ни, за да се създаде такъв.

# 51
  • Галифрей
Да би било много хубово ако направят исторически,драма,ромас сериал. А метериал за това има бая много като почнем още през прабългарите. Но като знам какви са, ще вземат да направят някоя шитня и действието ще се развива в началото на 20 век.
Ще го дадът на оня луд Генчев. 💀

# 52
  • София
Сега май снимат някакъв по книга на Людмила Филипова. По БНТ ще го излъчват.

# 53
Не искам да гледам тежки филми. " Дървото на живота" беше тежък филм. Изгледах го, но не бих повторила.

# 54
Малко е нож с две остриета да се снима исторически филм/сериал.
Първо, трябват ужасно много пари, второ, ние сме "лекинко" чувствителни на темата история и трябват много читави сценаристи...и отново няма да угодят на всички. Да не говорим, че тук ще забием в прекален патос и патриотизъм...който не го хареса, не е патриот, естествено Joy
И за финал - да, ще го дадат на Максим Генчев, който ще го осе...такова.

# 55
А на мен ми е интересно каква схема тип “семейна сага” са решили да следват - италианска, мексиканска или турска. Всяка със спецификите си. Явно ще е доста далеч от реалния живот - не са май много подобните на Бонония Естейт имения в България.

# 56
Имаше един сериал- "Страсти  в Тоскана " Сигурно от там са взаимствали😂

# 57
  • Галифрей
Имаше един сериал- "Страсти  в Тоскана " Сигурно от там са взаимствали😂
Хаха сигирурно. Аз не съм го гледала само съм чувала и главният персонаж играе онази злодейка  от Дъщерята на Елиза. Толкова я намразих,че ще ми трудно да я видя в различна светлина 😂

# 58
  • София
Видях реклама на този сериал. Ще го загледам, но съм скептично настроена за тези тежки семейни драми. И ми е писнало от Луиза, Яна Маринова и Сано. Но едва ли ще е по-зле от "Лъжите", него няма кой да го бие.

# 59
  • София
42 епизода е сериала. По час всеки. Нямам представа в кои дни ще се излъчва, ще снимат до средата на октомври.

Благодаря, точно това ме интересуваше. Колко ще са епизоидите.
Може би ще излъчват по 3 или 4 епизода седмично и ще приключат декември.
Ами без мен значи. Дори и да е хубав, което ме съмнява, излиза в крайно неподходящо за мен време, а епизодите и времетраенето са прекалено много.

Крайно време е Нова и bTV да престанат с тези сапунести брой епизоди. Максимум 20 епизода. Максимум. Ако не могат да разкажат историята в толкова значи им е зле историята и в 220 няма да могат.

Общи условия

Активация на акаунт