Лежащи мами - 49

• 70 556
  • 1 202
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря, момичета, малко ме обнадеждихте! ❤️ Вече съм в болницата на системи антибиотик и кормагнезин, нямам никакви оплаквания и чакам Сряда за серклажа. Единствено ме притеснява дали ще успеем да излекуваме инфекцията, ако има такава, защото иначе и серклажът не може да спаси положението. Късмет на всички 🍀

# 166
Аз си бях с инфекция преди серклажа и то с коктейл от бактерии. Направихме един курс с антибиотици и следващата беше чиста. Знам през какво преминавате и реплики като "успокой се" и "не се притеснявай", хич не вършат работа. Опитайте да мислите за положителен изход, колкото и да е трудно това сега. Ако сте в Надежда (съжалявам ако съм пропуснала от предходната комуникация) лекарите са невероятни специалисти. Отделението беше пълно с жени за серклаж в най-различни седмици. Често го правят и са доста обиграни в тази манипулация. Стискам палци всичко да е наред ❤️
Благодаря, момичета, малко ме обнадеждихте! ❤️ Вече съм в болницата на системи антибиотик и кормагнезин, нямам никакви оплаквания и чакам Сряда за серклажа. Единствено ме притеснява дали ще успеем да излекуваме инфекцията, ако има такава, защото иначе и серклажът не може да спаси положението. Късмет на всички 🍀

# 167
Smiley88, благодаря ти много! Точно така е, много трудно е да се успокои и събере човек в тази ситуация, но се надявам всичко да е наред. В крайна сметка, правим каквото можем и се надяваме на добър развой.

# 168
Как сте момичета? Бътърфлай, при теб как са нещата? Ти вече си в безопасни седмици май, ако не си и родила Simple Smile
При мен шийката е станала 24мм в 29 седмица на ФМ и пак ме върнаха на леглото, а аз още се тюфкам, че няма как да лежа след 16ч, защото дребното трябва да се гледа. Имам чувството, че всеки лекар мери различно, след 10 дни съм при моята АГ и предполагам както всеки път ще ме успокои с не толкова лоши стойности.

# 169
Аз стриктно лежа,с песар съм и с шийка,мерена преди поставянето на песара между 28 и 31 мм,след него само коремно е мерена 27 и 26 и казаха,че не е много точно. Утре съм при моето АГ и ще видя може ли да се измери вагинално,имам две деца, но съм с постоянни стягания в изправено положение и не искам да рискувам. Мъжът ми ги е поел изцяло и се справя колкото може, защото и работи от вкъщи. Страхът ми от преждевременно раждане е огромен и ще си лежа. В 28 съм от днес точно.

# 170
Аз бях с къса шийка от 22 г.с. Не съм лежала, защото нямах разкритие и шийката си остана същата дължина през цялото време -23 мм. Родих с окситоцин в 38 г.с.

# 171
Ирната, в коя седмица беше 31мм и сложиха песар? Доста ме объркват насоките на лекарите. Според някои не е нужно да се лежи, според други задължително. Иначе моето детенце е на 1г и половина. Иска доста грижа и няма как съвсем да не се включвам.

Моята шийка варира така:
22 гс - 32мм
24 гс - 25мм
26гс - 32мм
27гс - 36мм
29гс - 24мм

Не знам кои стойности са истински, но последно измерената е единствена с юмруци под седалището. Някоя знае ли защо е тази практика?

Пс. Шийката е мерена при различни лекари и всички от тях с вагинален ехограф.

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 00:17 от monika_k

# 172
Здравейте, момичета. Присъединявам се в групата по неприятни обстоятелства. Първа и много чакана бременност след поредно ин витро. В 18+3 гс съм, но проблемите ми започнаха в 10 гс, когато прокървих и лежах в болница за 3 дни на системи. Казаха, че причината е ниска плацента. След това отново същото се повтори в 15 гс с огромен съсирек, а седмица след изписване отново силно кървене ксто цикъл.. В болницата овладяват положението и за 3-4 дни ме изписват. Последния път бях и на антибиотик въпреки, че нямаше данни за инфекция, но казаха, че е хубаво. Пих и вкъщи още 5 дни аугментин. Казват, че няма отлепване или хематом, а че плацентата е близко до шийката и нещо се търка и от там ставало кървенето.. Притеснявам се много да не прокървя отново, откакто съм вкъщи от 4 декември само лежа и ходя за тоалетна и бърз душ. Имам кафяво/жълто зацапване, което го имах и предните пъти. Сега освен нош па ми включиха и 3 по 1 утрогестан през устата.
Исках да споделя притесненията си и тук, защото знам, че ще ме разберете. Желая на всички ни да устискаме до края!

# 173
Момичета и аз се включвам за втори път в отбора на лежащите. С конизирана шийка съм, втора бременност. И двете бременности със серклаж при доктор Христов. Сегашният серклаж го направих в началото на 14г.с. и до сега се чувствах добре, даже си позволявах разходки по 20-30 мин. Днес влязох в 18г.с. и от два дни имам едни лека, постоянна тежест ниско долу, мисля, че не са контракции, а от разтягането на матката, ни все пак лежа плътно. Вие имате ли такива усещания? Отделно не знам какво става и с шийката, защото с предната бременност ми я мереха 2.3см преди серклажа и 2.5-2.6см след серклажа. А тази бременност преди серклажа я измериха един път 2.7 един път 3 см. и не знам как е възможно да нарастне и то след едно нормално раждане. Предният път лежах плътно близо 5 месеца и много трудно се възстанових след това, надявам се сега да е по леко. Но тези тежест ниско долу ме притеснява...

# 174
FBID10206506436694795 С напредване на бременността е възможно плацентата да се вдигне нагоре и дано да ви преминат проблемите. Желая успех!

PureFlower Аз също съм след серклаж и усещам всякакви неразположения след поставянето му, пристискане, опъване, сякаш има чуждо тяло, голям дискомфорт при ходене, а от скоро и контракции... Ако ви притеснява тази тежест направете една консултация с лекар. Надявам се, че всичко нормално и е просто леко неразположение.

# 175
Дааа, вчера родих 🤗 В 37г.с. + 5 и с три банки окситоцин.. 24ч от началото на контракциите. Както се пазех да не се отвори шийката, ей на, седях си с 5см разкритие бая време 🤣 Обаче благодарение на екипа в Токуда всичко мина добре и успях да си родя естествено, сигурно съм огласила цялото родилно 😂😂😂

Как сте момичета? Бътърфлай, при теб как са нещата? Ти вече си в безопасни седмици май, ако не си и родила Simple Smile
При мен шийката е станала 24мм в 29 седмица на ФМ и пак ме върнаха на леглото, а аз още се тюфкам, че няма как да лежа след 16ч, защото дребното трябва да се гледа. Имам чувството, че всеки лекар мери различно, след 10 дни съм при моята АГ и предполагам както всеки път ще ме успокои с не толкова лоши стойности.

# 176
Честитоооо, дано всички стигнем твоята хубава седмица ☺️

Дааа, вчера родих 🤗 В 37г.с. + 5 и с три банки окситоцин.. 24ч от началото на контракциите. Както се пазех да не се отвори шийката, ей на, седях си с 5см разкритие бая време 🤣 Обаче благодарение на екипа в Токуда всичко мина добре и успях да си родя естествено, сигурно съм огласила цялото родилно 😂😂😂

# 177
Butterfly_Lilly Честита радост, само прекрасни и щастливи моменти заедно. Бързо възстановяване! Simple Smile

# 178
Честито бебче! Най-хубавия коледен подарък. Живи и здрави да сте всички да си се радвате, и скоро вкъщи Heart

# 179
Благодаря ви, момичета!

Пожелавам ви и на вас спокойни месеци напред и хубав пухкав финал! Аз от 25та седмица бях с 24/25мм шийка, в 36та при махането на песара вече беше 15мм, така че и с такава шийка си се изкарва до финал 😎

Общи условия

Активация на акаунт