Лежащи мами - 49

• 69 588
  • 1 202
  •   1
Отговори
# 1 095
Разбира се, че ми е от лекар. Освен това има десетки проучвания как се отразява приема на Дротаверин на церквикса. Който иска да вярва, разбира се. Личен избор дали да се приема.
"A prospective randomised study of 200 women with spontaneous onset of labour was carried out in 100 women who were given 40mg of drotaverine hydrochloride intravenously at > or = 3cm dilatation of the cervix, the other 100 were taken as control. The effects of the drug on the progress and outcome of labour were noted. The mean durations of active phase of labour in primigravida and multigravida were 148.9 minutes and 99.5 minutes in drotaverine group whereas in control group were 331.6 minutes and 227.9 minutes respectively. It was concluded that drotaverine is highly effective in reducing the duration of active phase of labour by hastening cervical dilatation, more effective when given in more dilated cervix than with less dilatation and more effective in multigravida than in primigravida. There was no interference with uterine contractility and no increase in operative delivery. It reduces the incidence of traumatic postpartum haemorrhage by reducing the incidence of cervical tear. It is a safe drug for the mother as well as for the baby."

# 1 096
Аз имам следната информация от лекар но шпа при контракции и болки се пие задължително, защото контракциите скъсяват матката, което е най-големия проблем.Най-добре при нужда го взимай и не се притеснявай,по-добре две хапчета но шпа отколкото болки и втвърдявания, това е много по-опасно. На мен ми казаха, че но шпа прави проблеми в 9 месец, ако се пие. Утрогестан приемаш ли вагинално, казват, че втвърдява матката?

# 1 097
Аз имам следната информация от лекар но шпа при контракции и болки се пие задължително, защото контракциите скъсяват матката, което е най-големия проблем.Най-добре при нужда го взимай и не се притеснявай,по-добре две хапчета но шпа отколкото болки и втвърдявания, това е много по-опасно. На мен ми казаха, че но шпа прави проблеми в 9 месец, ако се пие. Утрогестан приемаш ли вагинално, казват, че втвърдява матката?

Днес говорих с доктора за Но Шпа . Според него по -добре него от това да ме боли и втвърдява матката . Утрогестан започнах от днес.

# 1 098
  • София

Днес говорих с доктора за Но Шпа . Според него по -добре него от това да ме боли и втвърдява матката . Утрогестан започнах от днес.

Точно това и на мен ми казаха единодушно.
 Аз приемам Утрогестан по 2 от 100 вечер.

И аз вече се чудя на кого да вярвам ...

# 1 099
Следя се при Димова, която ми забрани още в 8 седмица да го пия, даже настръхва като чуе ношпа, след серклажа Павлова беше на визитация и питах  тъй като ми изписаха да го пия и тя каза в ранни седмици няма проблем тогава бях 12 гс. Пих го 6 дни след серклажа и като отидох при Димова на преглед отново ми го спря( само при нужда) слава богу нямам болки. Питах какво ще правим, ако има болки в по-големи седмици, каза ще мислим друга терапия, сега съм само на магнерод и утрогестан. С преждевременното ми раждане миналата година пиех 3х2 ношпа и не разбрах какво са контракции или втвърдяване на корема,  а директно 2 см разкритие.. та мен лично ме е страх с това ношпа и си слушам лекарката. На 20 съм при д-р Христов ще питам отново, защото има много противоречиви мнения.
Относно утрогестана как така ще втвърдява матката, напротив прогестерона релаксира матката, действа и за контракции. Говорила съм с неонатолог и Аг от САЩ, писала съм на момичета от Щатите, знаете там се говори много по свободно за серклажа и изобщо това през което минават и терапията е утрогестан вагинално/ректално!

Последна редакция: пн, 18 мар 2024, 09:14 от Galia_555

# 1 100
Галя, няма страшно. С първата ми бременност бях при Димова и въпреки фунията ми в 18гс. го добутах до 40 седмица. И за задържане влизах. Има много терапии, които могат да се приложат. Предполагам даже чака да стигнеш 20гс, за да ти изпише и Алеракт. Аз бях на макс доза Магнезий 3х2, Алеракт и по 400мг. Диаспорал дневно и това наистина ме облекчи. Макар да ме вливаха после, де. Така и не разбрахме защо, повече нямах такъв епизод. Но шпа никога не ми е изписвала с обяснението от по - горе точно. Сега се следя при Арабаджикова и е същото. Даже всъщност пих някъде до края на първи триместър, че доста болезнено го изкарах от спазми.

# 1 101
  • София
Предполагам даже чака да стигнеш 20гс, за да ти изпише и Алеракт. Аз бях на макс доза Магнезий 3х2, Алеракт и по 400мг.
И аз съм на подобна терапия, направо толкова магнезий блъскам ,че свят ми се завива 😂
И въпреки всичко си усещам някакви леки болки супер непостоянни.Три-четири дни спокой и на петия - болки и стягания.
Може да ви звучи тъпо, но дали е възможно просто матката да се настройва към новите си размери?
Защото болките ми не са свързани със стягането.Както си лежа и усещам напрежение без стягане.Като ме стегне пък,болка нямам.

# 1 102
И аз съм така с усещанията, но честно казано този път изобщо не се филмирам. Даже и не лежа. Пия си лекарствата, не вдигам никакво тежко, не се претоварвам по никакъв начин, при най - малкото неразположение сядам да почина като бабите и така, живея си живота. Забелязвам, че масово всъщност жените имат подобни усещания, но понеже не са запознати с тях, смятат че са съвсем нормални. При мен бебето като се разбушува повечко и корема ми става на паве. Ако реши нещо да се превърти, съвсем.

# 1 103
  • София
И аз съм така с усещанията, но честно казано този път изобщо не се филмирам. Даже и не лежа. Пия си лекарствата, не вдигам никакво тежко, не се претоварвам по никакъв начин, при най - малкото неразположение сядам да почина като бабите и така, живея си живота. Забелязвам, че масово всъщност жените имат подобни усещания, но понеже не са запознати с тях, смятат че са съвсем нормални. При мен бебето като се разбушува повечко и корема ми става на паве. Ако реши нещо да се превърти, съвсем.
И аз съм доста по -спокойна спрямо предния път, но като ме заболи и превъртам играта.
Няма как да знам кое е нормално ,просто защото не съм имала нормална бременност, но е много по-различна тази бременност от предната, нищо общо.
Даже често питам и момичетата с нормална бременност как си усещат коремите 😂 Логично и да има някакви усещания, все пак матката е подложена на огромно напрежение, но колко и доколко ...
А лежането с по-голямо дете си е трудно, аз водя и взимам сина ми от училище (с колата де) ,уикенда излизаме,вярно е че обикновено вървя малко и седя основно, но не съм в хоризонтално положение 🙂

# 1 104
Момичета, от 8 седмица може би започна лека тъпа болка и тежест като сядам в тазовото дъно,  кръста и някакъв нерв към ануса и перинеума.  Не е постоянно, но като ме заболи и полудявам от притеснение(разбирате ме) Възможно ли е 15 гс да се скъсява шийката, нямам болки или дискомфорт в корема.

# 1 105
Момичета, от 8 седмица може би започна лека тъпа болка и тежест като сядам в тазовото дъно,  кръста и някакъв нерв към ануса и перинеума.  Не е постоянно, но като ме заболи и полудявам от притеснение(разбирате ме) Възможно ли е 15 гс да се скъсява шийката, нямам болки или дискомфорт в корема.

Най-добре посети гинеколог и му обясни какво чувстваш, кажи, че искаш да ти измери шийката с вагинален ехограф, за да си сигурна, че не е това.
Според мен скъсяването не се усеща, поне аз нищо не усетих. Може да е нещо друго.

# 1 106
Момичета, да попитам как се справяте със запека, предвид че съм със скъсена шийка и песар се притеснявам всеки път, когато трябва да ходя до тоалетна.

И още един въпрос - песарът със сигурност ли задържа шийката в см които е поставен?

# 1 107
Момичета, да попитам как се справяте със запека, предвид че съм със скъсена шийка и песар се притеснявам всеки път, когато трябва да ходя до тоалетна.

И още един въпрос - песарът със сигурност ли задържа шийката в см които е поставен?

Аз пия лактулоза сироп .

# 1 108

Моята шийка въпреки песара се беше скъсила, но добирах до 38 г.с. успех

# 1 109
Против седенето, защото тежестта върху маточната шийка е същата като да си изправена. Лежане му е майката, с много възглавници, дори краката леко повдигнати, наляво, надясно и по гръб. Това е, без “ аз само една пералня и да се наведа за съдомиялната”, без разходчица, без нищо. Това е цената момичета, гарантирам ви че крайния резултат си заслужава и това се забравя!
Моята бременност беше без но-шпа ( вече има няколко мнения защо БЕЗ), за стяганията бях на индометацин. Това лекарство май не е от модерните и много лекари в Бг го игнорират.
За запека-свещички Ева кю, глицеринови свещички, много сушени сливи и круши
Имам две загуби преди излежаната ми бременност. 8 месеца света спря за мен. Родих в 38+1.

Общи условия

Активация на акаунт