Лежащи мами - 49

• 69 555
  • 1 202
  •   1
Отговори
# 1 080
Бъди спокойна и мисли положително - всичко ще  наред. Хванали сте нещата навреме, взела си мерки. Все пак не прекалявай с домакинската работа и гледай да редуваш интервал активност с почивка. Никой не може да ти отговори на въпроса за причината с абсолютна сигурност. 29 г.с е хубава седмица. Аз слагах Флостерон инжекции за развитие на дробовете на бебето, ако все пак тръгне по-рано. В крайна сметка родих първия ден от 38 г.с. и всичко беше наред.

# 1 081
  • София
И според мен шийката за гестационната възраст е добре, все пак тя физиологично си се скъсява с напредването..

# 1 082
Здравейте, изчетох ви доста подробно. Миналата седмица ми поставиха песар заради скъсена шийка - 23мм в 28+1г.с. Днес съм 29 г.с. АГ ми каза, че не е нужно строго да лежа, мога да върша дребни домакински задължения и леки разходки, без клякане, навеждане, вдигане на тежко и т н. Моля ви да ми дадете малко кураж, защото не се знае от какво се скъсила - почти от началото съм си вкъщи в болничен, не правя кой знае какво, преди правех по 5-6 Хил. Крачки максимум, много рядко е било повече. Микробиологията ми е чиста. 3 седмици по-рано шийката ми беше 35мм. И АГ каза че е вероятно просто да ми е генетично заложено. Аз искам да вярвам че ще стигнем до висока седмица, но се чудя със сигурност ли песарът е държи шийката с този размер. От какво зависи това.

Контракции нямам. Пия Магнерот 3х2, пия витамини за бременни, еутирокс, заради леко завишен ТСХ, Аспирин протект, заради предишен аборт, както и слагам циклогест ректално.

Моля дайте ми малко надежда!
Всичко ви е наред, спокойно. И моята беше толкова в тази седмица, въпреки, че имах абдоминален и ЕТКО серклаж. После се скъси до 12 ММ. Родих в 37+1 г.с. планово секцио. Вече сте в хубава седмица, почивайте повече.

# 1 083
Моята беше толкова в тази седмица въпреки песара, вече съм 32 г.с. и ще видим вторник дали се е скъсила още. Предният път бях с 24мм в 22 г.с., когато сложихме песар и родих в 37+0 Simple Smile

# 1 084
Рали, не се тревожи. На мен ми сложиха песар в 22г.с. с шиййка 17мм и леки контракции. Няма да казвам какво ни беше емоционално. Само се надявах да стигна до 27г.с. Е, стигнах, сега съм в 28г.с. и се надявам да изкарам колкото се може до термин. Моя АГ ми беше казал тогава, че е много важно да овладеем контракциите, щом нямаш не се тревожи. Също така ми каза че в 34-35г.с. спокойно можем да махнем песара и ако тръгна да раждам не го притеснява нищо. Почивай си и остави домакинството, ако има на кого. Успех!

# 1 085
Един малко тъп въпрос, но може ли да седим по продължително, защото мен ме е страх и да седя и само лежа, но започна главоболие от залежаването. С ETCO и Макдоналд съм (15гс)

# 1 086
Момичета понякога стяганията в корема ви съпроводени ли са от менструални болки ? Не винаги ,но понякога  ?

# 1 087
Благодаря на всички за думите. Да, моята АГ каза че ако примерно я бяхме измерили в 30 гс нямаше да се наложи песар, но за всеки случай да сложим, за да изкара възможно най дълго. Предимно лежа и почивам, а от лежане ме боли отстрани бедрото, но гледам да поразтрия съвсем леко. Успокоихте ме!

# 1 088
Момичета много съм се отчаяла нещо .
Избягвам да пиша такива неща и да ги говоря,но не мога .
Много ми е притеснено. Лежа си почти постоянно . Ставам за тоалетна,  бърза баня в седнало положение (на столче)  и за хапване и прегледи . Получавам си пустите стягания а на моменти дори придружени с лека болка .
Понякога усещам и менструални болки .
Пия си но шпа ,магнерот,алеракт ии вечер слагам Утрогестан ,но си ги имам .
Страх ме е ,че още съм едва в 25 г.с.
Имам син. Родих го в 33 г.с .
Всеки ден се моля да изнася и това дете до по -спокойни седмици .

Не знам как се справяте психически. Аз до скоро се справях добре ,но последно време зачестиха стяганията и емоционално не се справям.  
Душата ми е свита .
Само стоя и чета за това в коя седмица детето има шанс за нормален живот без усложнения и се моля .
Как се справяте ? Как намирате сила ...

Последна редакция: пн, 18 мар 2024, 10:19 от MIKEY_THE-MOUSE

# 1 089
Мики, колко чести са тези стягания? И аз понякога имам стягания и менструални болки, АГ ми каза че до 10-тина стягания да не се притеснявам и ако като цяло имам оплаквания повече от ден да отивам на преглед. Но-шпа знам че скъсява шийката, защо не обсъдиш с твоя лекар дали е удачно да го взимаш. 

# 1 090
Мики, колко чести са тези стягания? И аз понякога имам стягания и менструални болки, АГ ми каза че до 10-тина стягания да не се притеснявам и ако като цяло имам оплаквания повече от ден да отивам на преглед. Но-шпа знам че скъсява шийката, защо не обсъдиш с твоя лекар дали е удачно да го взимаш. 

Aми има дни са ми и над 10 стяганията . Честно казано не ги броя вече . Преди няколко дни бяха доста . На другия ден не.Снощи пак бяха много .. днес пак е горе долу положението . Но шпа го пия за да нямам болки и из вече не знам кое е правилното.  Той казва да си го пия за да не ме боли. Страх ме е и да го пия и да не го пия...

# 1 091
  • София
MIKEY_THE-MOUSE , идея си нямаш как добре те разбирам ... в 23 седмица съм, синът ми е роден в 33 седмица и ми е свито,но гледам да мисля позитивно.
 Стягания имам рядко ,мисля че и някакви леки болки долавям понякога и си пия Но Шпа,както си ми е изписано.
 И при мен е по същия начин, на приливи и отливи са ми стяганията.
Три дни съм добре, на четвъртия не ... със серклаж съм, синът ми също е износен със серклаж.

# 1 092
Момичета много съм се отчаяла нещо .
Избягвам да пиша такива неща и да ги говоря,но не мога .
Много ми е притеснено. Лежа си почти постоянно . Ставам за тоалетна,  бърза баня в седнало положение (на столче)  и за хапване и прегледи . Получавам си пустите стягания а на моменти дори придружени с лека болка .
Понякога усещам и менструални болки .
Пия си но шпа и магнерот ,но си ги имам .
Страх ме е ,че още съм едва в 25 г.с.
Имам син. Родих го в 33 г.с .
Всеки ден се моля да изнася и това дете до по -спокойни седмици .

Не знам как се справяте психически. Аз до скоро се справях добре ,но последно време зачестиха стяганията и емоционално не се справям.  
Душата ми е свита .
Само стоя и чета за това в коя седмица детето има шанс за нормален живот без усложнения и се моля .
Как се справяте ? Как намирате сила ...

Мики спокойно, ще се справиш и този път със сигурност. 🍀
Но шпа и магнерот май са слабата терапия, прочети назад в темата какво още добавят към тази терапия и искай твоя лекар да ти я промени или ти смени лекаря.
Спокойствие и успешна бременност ти пожелавам! 🍀❤

# 1 093
За пореден път се пише, моля ви, не пийте Но шпа. Абсолютно противопоказен е при подобни неразположения. Размеква и изглажда шийката. Не си правите услуга, точно обратното.
Диаспорал е много по - добър вариант от Магнерот и производните му.

# 1 094
  • София
За пореден път се пише, моля ви, не пийте Но шпа. Абсолютно противопоказен е при подобни неразположения. Размеква и изглажда шийката. Не си правите услуга, точно обратното.
Диаспорал е много по - добър вариант от Магнерот и производните му.
Трима лекари питах аз за този Но шпа, казват ми да пия при болки.
Hearty , от лекари ли ти е информацията, много се обърквам вече ...

Общи условия

Активация на акаунт