🌷Истанбул🌷 [тема 59]

• 48 779
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
Redemi ханъмджъм, ще те посрещаме с жених галиба, както е тръгнало Stuck Out Tongue Winking Eye Лошо няма, аз нали любови някакви пророкувах...
Мерси, че споделяш така цветно!
Heart Flowers Bouquet

# 136
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Редемче 💛🧡❤️
Котките всичко знаем, нъл тъй беши?!  Ха,  честит да е годежа! И индирим от девер ти искаме, да знаеш 😃

Много популярни са цветните стълби и чадъри, винаги народ. Ние поне на читави хора попаднахме последния път, изчакваха културно и не се снимахме едни връз други както обикновено 😬

# 137
  • Варна и...духом на Босфора

# 138
  • Бургас / UK
Еми, със сълзи се смея, треса леглото, за покупката ти на чай 🤣🤣🤣 Е няма такава като теб ❤ Изпробвахте половината лангуич на света , той наше момче се оказал 😀
Прекрасни снимки тоже . Тоя Нафталин , много не го вдянах къде е, но мапса ще ми покаже.
Онуй сладко извращение с пилешки гърди посмъртно не бих го опитала…🤮 Тва Казан диби по-човешко ли е или и то пак такъв кошмар от вкусове?

# 139
Еми, със сълзи се смея, треса леглото, за покупката ти на чай 🤣🤣🤣 Е няма такава като теб ❤ Изпробвахте половината лангуич на света , той наше момче се оказал 😀
Прекрасни снимки тоже . Тоя Нафталин , много не го вдянах къде е, но мапса ще ми покаже.
Онуй сладко извращение с пилешки гърди посмъртно не бих го опитала…🤮 Тва Казан диби по-човешко ли е или и то пак такъв кошмар от вкусове?
Казандиби е като крем нишесте, но с леко загорялко. Аз го харесвам.
Рецепта и долу има клип за готвене.

# 140
  • София
Tавук гьогсю-то никога няма да познаеш, че има пилешко, ако не знаеш предварително. Изобщо не е кошмар от вкусове. Бях донесла в България и никой не позна, че вътре има месо. На вкус е почти същото като казан-диби. А доколкото знам казан диби се превежда като дъното на казана, т.е. загорялото (карамелизираното) при варенето на крем нишесте. Затова парченцето винаги има тъмен слой.

# 141
Чефулинке,баш!
Абе момче,момче на 62,ама слабичък такъв/ аз съм им таргетна😂😂😂 на таквизи/!
Тавук гююсюто са го правили преди с гърди от гълъби,сега с пилешко.
Язе съм яла,ама съм фен на другите!
Suprangle, Profiteroles,Keskul,Kazandibi,SakizliMuhalebisi,Sutlac- сютляша- млякото с ориз.
Сега занесох подаръците на моята приятелка,мъжа и Стефан,днес има рожден ден,за нея взех кърпи кухненски от Мадам Коко💜,и за него иконата от нашата църква Св.Стефан,магнитче и кафенце.
Много щастливи и аз щастлива!

Сиенче М, Шебечеджим
Покани за женитба ..и за кекс .. много 😁
Но най- най смешната беше на вапурчика към Саръйер😂
Ама има време да разказвам,де

# 142
Простете невежеството ми, но къде са тези стълби?

# 143
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Простете невежеството ми, но къде са тези стълби?

Балат, Dimitrie Cantemir Museum Cafe

Редемче, чакаме още разкази,  че са така вкусни и омайни 💓

Последна редакция: нд, 28 авг 2022, 11:41 от Шебек

# 144
Фериботите да Саръйер дали работят в събота и неделя? Не помня, а и в разписанието не е отразено.

# 145
Фериботите да Саръйер дали работят в събота и неделя? Не помня, а и в разписанието не е отразено.
Щом няма нищо отразено, значи работят. Май месец работиха.

# 146

Моля, да ми кажете къде в Истанбул се намират тези красоти? 😚

# 147
Ики гюн😻
Събудих се рано от сутрешната молитва,и рано пристигнали шумни гости,долу на улицата от близкия хотел.
Рано се качих и на закуска.
Омарата,леката ефирна завеса от небето,преди слънцето да огрее с блестящите си лъчи току- що събуждащия се град,Босфора,корабите, потеглили както всеки ден да свържат хора,съдби,любови и желания между двата бряга,моста,чайките, круизните кораби,сутрешния забързан тропот на уличката долу,момчето миещо утъпканите павета и подготвящо масите с чиста посуда за новите гости, животворния,свеж въздух,
Тук съм мой Истанбул,при теб съм,любувам ти се с чаша ароматно фъндъклъ кафе,комат топъл хляб,късче симит и прясно сиренце!
💜💜💜💜💜💜🌹💜💜🌹🌹❤️❤️❤️😻😻😻
Тъй отмаряйки и хапвайки,зървам идват едни,оппааа
Чувам -иш, и ш,/ от ich/аз на немски ама на баварски диалект,
Хубу викам
Закусиха хората,викам аджеба Гефелт ойх Стамбул?
Ади бакалъм,що ще чините днес-
Ами на Хоп онхоф автобусите ши вървим😁
Ко?
Найййн😁
В тоз Штау ли бе?
Га застани буса на Саъхил йолу,Ко ши видиш викам,сал фасадата на мойто стадиони и на Долмабахчето.
А утре тръгват за Измир за десетина дни,Урлаубцайт!
Тогазе бърже фрюштюка фертих гемахт и пред мени.
Карти за родителското тяло от машините,край чейнджа в уличката,и те и аз сменихме Некое евро😁, все ни питат нямаме ли долари,показах на девойките Гратис,викам тука Ангебота/Индирима гърчи😃,след туй Йени Джани,капалъ,Египетския пазар,ще разгледате,ама първо до Хафенчето да ви покажа Дей Кораблика,сичкУ рихтих ерцелт😃.Имаха време до корабчето в 11 и решиха да се разходят по моста Галата,снимки,и да се върнат за качване.
Тъй доволна от мени си зех трамвайчика и до Султанахмет, разходка,фонтана не работеше.
После край Ая София,Соукчешмесокак,край входа на Гюлхане,и надолу една разходка до хотела.Снимки не съм и правила, разходка и наслада от познатите на всички ни места..
Пак душ😃😻
Торбичката и на Мармарая -къде Азиясайд.
Аз имах нещо впредвид за неделята,когато пристигнах,за неделния пазар в Касъмпаша, където идват стоки/ пресни зеленчуци и плодове от Кастамону,но от линкове дадени тук/ от Шебече,Пепелче,Маслинче,Беличка и други😻/, прочетох за понеделнишкия пазар в Фенерйолу и давай Редеми натам😻
Супер пазар!😻

# 148

Аз имах нещо впредвид за неделята,когато пристигнах,за неделния пазар в Касъмпаша, където идват стоки/ пресни зеленчуци и плодове от Кастамону,но от линкове дадени тук/ от Шебече,Пепелче,Маслинче,Беличка и други😻/, прочетох за понеделнишкия пазар в Фенерйолу и давай Редеми натам😻
Супер пазар!😻
Шъ въ замола да речете нещо повече за тойзи понеделнишки пазар.

# 149
Здравейте, за първи път пиша в темата. В момента пътуваме към Истанбул и ще отседнем в района на Бейоглу. Доста четох назад, но не можах да се ориентирам, откъде максимално близко до Таксим може да вземем круизно корабче по Босфора, тъй като ни се ще с това да уплътним оставащата част от деня? И също - те пътуват до определено място, слизаме и после трябва да го вземем наобратно или?
Предварително ви благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт