🌷Истанбул🌷 [тема 59]

• 48 843
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас / UK
Пепелче, виж какво намерих и аз в сайта им.

# 481
Някой купувал ли си е скоро СИМ карта в Турция, за да даде актуална информация?

Ще се поровя още малко, за да се предпазя от цена като за  "комшии" Wink Stuck Out Tongue Closed Eyes

Пепелче, преди две седмици карта от Тюрк телеком 315 ТЛ. В момента, в която я сложиха, махнаха моята БГ карта, не можела да работи с друга. С моя беден турски успях поне да разбера как да проверявам USSD код, те повтаряха един месец, аз питам не е ли 3 месеца, абе "разбрахме се" Grinning. Но пък веднага в съседния магазин ме питаха имам ли турски номер, купувах едни неща по поръчка, казах Да, пратиха ми смс и половината карта беше избита само оттам, не че съм целяла подобно нещо. Преди това май месец купувах от Тюрксел, но май само табелата им беше такава, вътре бяха едни подозрителни господа, дадоха ми карта за 350 лири, на втория месец тази карта не работеше, затова взех сега нова.

Аз пък искам да разкажа нещо приятно, може и да се коментирано, но нямам спомен. Тъй като все отлагах посещението на джамията Чамлъджа, защото нали "все сме виждали джамии". Но това е чудо на чудесата, не ми се тръгваше оттам, вътре в музея има светлинно шоу или не знам точно как да го нарека - презентация може би - Water of life, върви на всеки кръгъл час за около 10 мин и е доста впечатляващо. Ние хванахме само последните няколко секунди и чак тогава разбрахме за какво иде реч. В джамията има много приятно кафене, докато си вземем сандвичи и напитки, дойде ред за следващото представление. Впечатляващо място, не очаквах джамия с панорамни асансьори и ескалатори, за огромната тераса да не говорим. А досами нея ще има и спирка на метро, линия М14 ако съм видяла правилно ситния надпис.

# 482
  • София
Някой купувал ли си е скоро СИМ карта в Турция, за да даде актуална информация?

Ето това например ми " хвана око" Simple Smile в сайта на Turkcell , но се чудя дали не е само за турски граждани с техен паспорт?!
   GNÇ Net 12 GB
1500 мин./ всяка посока
8 Gb  интернет
1500 sms/ всяка посока
4 Gb валидни за twitter и facebook, 5 Gb валидни за bip
95 tl / 4 седмици

Иначе предполагам, че тук, в темата се е обсъждала тази карта, насочена към туристи Local Sim Card For Your Vacation, но не мога да открия на сайта им актуалната цена.
Туристически пакет зa 20GB интернет,
200мин. обаждания във всички посоки,
неограничени съобщения чрез BiP & whatsapp,
валидна  30 дни.

Ще се поровя още малко, за да се предпазя от цена като за  "комшии" Wink Stuck Out Tongue Closed Eyes

Аз миналия месец си купих за 400 лири от офис на Turkcell. Валидна е един месец. Минутите за разговори са само за локални обаждания. Интернета си работеше перфектно. Сложих я като втора карта в телефона - нямаше никакъв проблем. Трябва да представиш паспорт, за да я купиш, не знам дали става и с лична карта.

# 483
Благодаря ви, момичета , за отговорите! ❤️ 💕 ❤️
Чефи😍 малко ме объркаха тези допълнителни такси, но явно нещата се въртят около 400 лири. 😂
Ще го мисля на място дали си заслужава, защото от нашата фирма са сменили възможността ми за роуминг  в Турция с Бизнес Революшън 😉 😜 и нещо не ми харесва (не че предишният ми беше "китка").

Оникс,😍 пак ми смени мнението за тази джамия - ще я върна  в резервите. 😂

# 484
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Пепелче, джамията Чамлъджа заслужава достойно място, не просто да е резерва.
Още повече, че ти е в района и се комбинира и с Кузгунджук, и с Бейлербей.

# 485
И Аз да се изкажа с картите, нз колко ще е полезно. Нашата е от Tutk telekom,купена е върху турски гражданин обаче от офис 185 тл, 20 ГБ, минути не разбрах-има   Валидност 6 м, може да я зареждаме, ако не се зареди се закрива. Пак е някаква туристическа. Иначе да на тел. с 2 слота, трябва да махнете Бг карта.Важно е да се сложи на слот 1, също, Иначе не тръгваше

# 486
  • Майничка
В края на август картата на Тюрксел беше 390тл, купих я с бг лична карта. Питаха ме само кога съм влязла в страната.
Беше в тел.с 2 карти, нямаше проблем.

# 487
Тюркселл от летището (вероятно с надценка) - 490 тл, 20 гб, с дуал сим съм, вървят едновременно и двете карти.

# 488
  • Къде ли не
Записвам се при вас с голяма надежда, че началото на ноември за първи път ще посетя Истанбул! Прочетох последните десет страници, но ще прочета поне две - три теми назад. Обичам да съм подготвена възможно най - добре с особеностите на различните народи и градове. Много е неприятно да останеш разочарован или да се разминеш с очакванията си, но риск има винаги. Ето аз сега се сещам, че в Париж съм се сблъскала с най - арогантните сервитьори. Няма да забравя отвращението, с което един сервитьор погледна мъжът ми, който поиска стеkа да му е "well done". 🤣.  Ама няма да кажа, че Париж ме е разочаровал.

# 489
Здравейте, темата ще ми е изключително полезна и тепърва ще я чета. Благодаря за труда, който сте положили. Hug
Ще пътувам до Истанбул в началото на октомври с майка ми и мъжа ми и след като снощи се шокирах малко попадайки на хотел, в който не приемат резервации на двойки без сключен брак, се за питах дали няма някакви други важни неща, които трябва да знам. Така ми хрумна един може би глупав въпрос, но все пак по-добре да го задам. Blush
Аз и моя мъж имаме международни паспорти, но майка ми тъкмо беше решила да си вади, когато приеха да може да се влиза в Турция само с лична карта. И сега изведнъж се замислих дали може в хотела да направят проблем, че тя няма международен паспорт. Дали ще приемат за нея личната й карта. Никога не съм ходила в Турция и нямам идея как се случват нещата в хотелите и кой личен документ изискват. Благодаря предварително на включилите се. Simple Smile

# 490
Оникс какво е" да проверявам USSD код"

# 491
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
❤️Bobb¥❤️, при самостоятелните ми ходения досега, в хотела винаги са искали документ само на човека, на чието име е резервацията.
В сегашната ситуация, на рецепциите вече трябва да са наясно, че има хора които пътуват и с други документи, така че да приемат и ЛК на резервиралия.

Веве, да не те отказвам от заведенията, ако целта ти е гледката, а не автентичната атмосфера - има заведения с гледка към Златния рог. Например Mimar Sinan Teras Cafe, но покрай Босфора и около кулата Галата има още много.

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 22:16 от Шебек

# 492
А, не се отказвам  аз🙂 просто времето ще е малко и искам да събера максимално добри неща(не, че е възможно подобно нещо в този град) Едната ми приятелка е обсебена от разходката по Босфора(а го дават да вали и нямам идея как ще стане) нямаме Фокс идея за заведение, по скоро да пием чай/кафе на атрактивно и приятно място, да хапнем десерт, боза и разни други вкусни нещица. Абе 3 дни женска компания😁.

# 493
Здравейте, някой пътувал ли е с водно такси, тъй като ще спим в Ортакьой и искаме да идем до двореца Бейлербей, а ферибота от Ортакьой до Кузунджук май не е много редовен.. не намирам информация нито за него нито за цените на такситата 🤷🏻♀

# 494
Виж на мен какво ми даде с тоя app за офлайн ползване:
Скрит текст:

Забравила съм за колко време се стига -56мин. Но през деня не сигурно ще е друго.
Има още 3 опции, но са за час и половин. Става по-дълго.

Изтеглете си Moovit, и за вас ще е по-удобно да си търсите маршрути.

Последна редакция: сб, 01 окт 2022, 02:44 от vici75

Общи условия

Активация на акаунт