🌷Истанбул🌷 [тема 59]

• 48 817
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
Аз забравих да кажа че в хотела имаме 110V по контактите. Не че на някой му е важно, но нали бях питала. Имаме по 2 контакта - нормални и за 110.

И аз си купих от ментеливите парфюми. За 10$ кокошанел 😂. Нищо че от летището си взех оригинал за 100. От любопитство. И понеже мъжа ми пак “ за какво ти е това менте”. И човека разбра думата менте 😂😂 Не знам турска ли е. И му вика че не били менте 😂😂😂 Но нищо де. За 10$ се доближава 10% до оригинала. Но ми стана любопитно.

# 571
  • Бургас / UK
vici75, кула Галата е по пътя към Истиклял . Просто , като сте стигнали до там е трябвало да продължите още нагоре и излизате на Истиклял, а вие сте се върнали за балъкекмек и айде пак нагоре 😀 После , надолу, пак от там се минава, за моста и отсреща е Египетския пазар . Даже и трамвай не ви теябва , само минавате моста и сте там.

# 572
  • София
Аз да препоръчам моя любим сладкиш в Истанбул - Бал суджук,има го и светъл и тъмен.Купувам си по 2-3 килограма за тук и там си хапвам.На Египетския пазар е най-изгодно да се купи.В сладкарниците е доста по- скъпо.

# 573
Аз да препоръчам моя любим сладкиш в Истанбул - Бал суджук,има го и светъл и тъмен.Купувам си по 2-3 килограма за тук и там си хапвам.На Египетския пазар е най-изгодно да се купи.В сладкарниците е доста по- скъпо.
Какво представлява този десерт, май не съм го чувала

# 574
На мен ми прилича на гумен маркуч с ядки😁 Нещо, като карамелена тръбичка пълна с орехи(най-често)

П.С.Никога не се научих как се качват снимки тук🙄

# 575
На мен ми прилича на гумен маркуч с ядки😁 Нещо, като карамелена тръбичка пълна с орехи(най-често)

П.С.Никога не се научих как се качват снимки тук🙄
Сетих се яла съм го, децата го харесват. Аз не много, не обичам ядки много.

# 576
Моето пък любимо десертче е соджук (студената) баклава. Опитайте я, ако не сте. Не е сиропирана, а е със студено кремче. Миналата година я опитах за първи път, нямам търпение за следващото си ходене, за да си хапна отново 😂
[/b]
Почна да ти се услажда май Истанбул (и буквално, и преносно) Smiley Радвам се.
Трилечето и аз го уважавам. От десертите препоръчвам: катмер със сладолед, казандиби, сутляш и различните им пудинги (имат много видове).
Най-добре в някоя от сладкарниците Хафъз Мустафа (Hafiz Mustafa). Например в тая на Сиркеджи, на ет.2, на масичка до прозореца Wink 
Намир се тук: https://goo.gl/maps/85KEUjR9PK4YYr5K7

# 577
Понеже не съм била в Истанбул, и гледаме да запазим място около Tayap центъра. На повечето пише, че на място е наличен обществен паркинг (без резервация). Това значи на улицата, че ще се паркира, нали. И почти всички са с негативни отзиви, най високо 5.5. 😔 Гледам тези до 1 км от центъра. Booking

# 578
  • София
Понеже не съм била в Истанбул, и гледаме да запазим място около Tayap центъра. На повечето пише, че на място е наличен обществен паркинг (без резервация). Това значи на улицата, че ще се паркира, нали. И почти всички са с негативни отзиви, най високо 5.5. 😔 Гледам тези до 1 км от центъра. Booking
Тъй като не знаех къде се намира въпросният център, пуснах търсене в Гугъл. Оказа се, че са два - един във Фатих и друг в Буюк Чекмедже. Внимавай, за да не ги объркаш!
Да, паркира се на улицата.
Не бих взела хотел с толкова ниска оценка.

# 579
  • Варна
Здравейте, да споделя отново, че ще водя най-после мама на 80г в Истанбул, пожела си го за рожденния ден и все отлагах - работа, времето, жегата и т.н.Ще ползваме агенция за транспорт и общите обиколки, за другите ще се справям сама. Видях, че има списък на къщи от сериалите - това сигурно ще й хареса. Засега да питам дали да плащам нещо за интернет на тукашните оператори или да си купя там карта? Освен това паспортът ми е изтекъл, има ли смисъл да плащам за спешно преиздаване, има ли проблем с личните карти ? Много благодаря предварително

# 580
vici75, кула Галата е по пътя към Истиклял . Просто , като сте стигнали до там е трябвало да продължите още нагоре и излизате на Истиклял, а вие сте се върнали за балъкекмек и айде пак нагоре 😀 После , надолу, пак от там се минава, за моста и отсреща е Египетския пазар . Даже и трамвай не ви теябва , само минавате моста и сте там.
Чефи ❤, вдянахме че е така ама на третия път 😂😂. 

Вчера на Топкапъ ходихме. Има работи за доуточняване и там. Груба грешка стана че се наредихме пред главния вход. Опашка там наредена в две редици, групи, народ стотици. Чак на излизане от към парка Гюлханое видях че е изход и вход там. Специално попитах може ли от там да се влиза. Полицайката каза че може. Питала съм, не съм предположила, така че който ще ходи в Топкапъ, да не се реди пред официалния вход. Може и да сте казвали, не помня.
Другото, опашките за билети - каса номер 6 е за екскурзоводи. Не се редете там понеже е най-малка опашката.  Няма да ви пуснат там като ви дойе реда макар че сте чакали. Носете си документите ако ще вземате аудиогид. Дават го срещу документ. Оставяте го там и после като връщате си ги вземате.

Най-после влязохме и във водохранилището, но час преди да затвори. Безумни опашки цял ден. Даже го бях отписала. Но успяхме.

# 581
Тъй като не знаех къде се намира въпросният център, пуснах търсене в Гугъл. Оказа се, че са два - един във Фатих и друг в Буюк Чекмедже. Внимавай, за да не ги объркаш!
Да, паркира се на улицата.
Не бих взела хотел с толкова ниска оценка.
Боюкчекмеже сме, вие на какви цени си резервирате обикновенно. Има един, но ми излиза 350 лв за него-1нощувка , той е до 1.5 км от мястото, при по разширено търсене. Иначе лошите отзиви са за хигиена основно, ще го мислим още.Как да разбера дали самия Tayap център има паркинг, гледах в Google, струва ми се има, но на страницата им не е отбелязано. А ако спрем на улицата ме притеснява - глобата. Намерих 1 частен подземен паркинг на 700 м от него, ползващ се от хотел. Но в краен случай ще се пробваме да спрем само

# 582
  • Бургас / UK
Буюкчекмедже е на километри от историческия център… Вижте за хотел около Сиркеджи, Фатих, Лалели. Има десетки( да не кажа стотици) , които имат и паркинг или около тях има места за паркиране.

# 583
  • София
Боюкчекмеже сме, вие на какви цени си резервирате обикновенно. Има един, но ми излиза 350 лв за него-1нощувка , той е до 1.5 км от мястото, при по разширено търсене. Иначе лошите отзиви са за хигиена основно, ще го мислим още.Как да разбера дали самия Tayap център има паркинг, гледах в Google, струва ми се има, но на страницата им не е отбелязано. А ако спрем на улицата ме притеснява - глобата. Намерих 1 частен подземен паркинг на 700 м от него, ползващ се от хотел. Но в краен случай ще се пробваме да спрем само
Липсата на конкуренция и най-вероятно наличието на някое събитие (предполагам затова сте там) вдигат цените до небесата Simple Smile Пролетта сме платили 135 евро за 5 нощувки в Султанахмет. Simple Smile Дори имаме 10 евро кешбек. Simple Smile Все пак става въпрос за малко семейно хотелче с 5-6 стаи и без закуска. В голям хотел със закуска цената няма как да е толкова ниска.

# 584
Таня67 , извинявай кой е хотелът?

Общи условия

Активация на акаунт