Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да пътувам от гара Bairağpasa до квартал Kağıthane в азиатската част на Истанбул?
Как мога да се справя с различните цени на билети за Виаленд в Истанбул, в зависимост от езика на уебсайта?
Какви са начините за достъп до Капълъ чарши в Истанбул?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да пътувам от гара Bairağpasa до квартал Kağıthane в азиатската част на Истанбул?
Можете да изберете няколко варианта за пътуване до квартал Kağıthane. Един вариант е да вземете метро М1 до последната станция Аксарай, след което да се прехвърлите на трамвай Т до Еминьою и накрая да вземете ферибот до Kağıthane. Друг вариант е да вземете метро М1/М2 до последната станция Yeşilköy, след което да се прехвърлите на Marmaray до станция Ayrılık Çeşmesi и оттам да вземете метро линия М4 до Kağıthane.
-
Как мога да се справя с различните цени на билети за Виаленд в Истанбул, в зависимост от езика на уебсайта?
Цените на билетите за Виаленд в Истанбул варират въз основа на езика, избран на уебсайта. Например, по-ниските цени са налични при използване на турски език. Въпреки това, за да закупите билети с отстъпка, ще ви е необходим турски идентификационен номер (вероятно ЕГН). Билетите трябва да бъдат разпечатани онлайн и представени на касите на Виаленд за валидиране.
-
Какви са начините за достъп до Капълъ чарши в Истанбул?
-
Как мога да пътувам от пристанището на Саръйер в Истанбул?
-
Кои са препоръчаните хотели в Истанбул за настаняване на две семейства с три деца?
Последно от летището ви писах. И тази снимка направих 😂 И тук дойде издънката. Значи много искам да предупредя хората които пристигат на Истанбул аирпорт. Понеже пристигнахме рано, а чакахме трети човек да се присъедини към нас, решихме кафе да пием. Но понеже четохче че може там на летището да се вземат истанбул картите, викаме айде да ги вземе и тогава на кафе. Уви груба грешка. Жълтите автомати са изведени пред вратите на летището. Като се вземе багажа, на ниво пристигащи има заведения. Там питахме къде са автоматите. Казаха с асансьора на ниво -2. Отиваме там, но автомати няма. Моя мъж ме остави с багажа в нещо като място със седалки и излезе да попита полицая отпред. Повече не го пуснаха обратно. Излезе ли се веднъж от тези врати, връщане обратно няма, макар да си все още в летището. Аз останах вътре, той от вън. Една врата ни дели, даже си говорихме през нея, но не го пуснаха обратно. Че и документите му остнаха в мен. Абе глупост голяма. Но никой не ни обясни че не можем да се върнем. Ходи той на горе по асансьори белким се върне от някъде. Не и не. На края аз излязох и повече и аз нямаше как да се върна. Поне отидохме да купим и заредим карти. 50 лири карта+200 сложихме за пътни. Хубаво ама нашия човек идва след 3 часа. А ние повече не можахме да влезем обратно. Обикаляхме отвън, никой не те пуска. Тоалетна притрябва. Няма къде. На края се примолихме ако може пак да ни чекват. Та моя мъж така влеЗе до тоалетна. Аз останах с багажа на вън, не съм по тоалетните много, но той влезе пак првз проверки с документите си до тоалетна. Докато обикаляхме наптед назад, видях на изход 10 нещо като кафене. Седнах там, пихме кафе, хапнахме каквото имаше. Минаха трите час, дойде нашия човек и тръгнахме към хотела. Значи обеца на ухото да ви е за пристигащи на летището - винаги се уверявайте и питайте там от където излизате може ли да се върнете пак. Летището е огромно. От самолета като се слезе имхме поне ние 20 мин вървене до багажа. Количка може да се вземе ако сте с много багаж. 10 лири или 1 евро. Като депозит е. Машината фава бележка, с нея може да си върнете паритр обратно като върнете количкта. Ако искате. Ние не сме. От там на паспортн проверка. Минахме с бг лични карти. Не съм вадила ни бг, ни американски паспорт. Проблем намАше. И пак кофти тук. Не можеш да се върнеш назад. Преди паспортните на него ниво имаше много заведения там. Но ти вече като минеш и ням как да се върнеш. А долу където излиза багажа, да само дюти фри магазините. И след това илизаш на вън. Едн вода няма къде да пиеш. Това по летището.

Предполагам, че тези, които са по 3 и 4 дни са свързани с религиозните празници и са плаващи в различните години.
Радвам се.