🌷Истанбул🌷 [тема 59]

• 48 741
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
И кой каза, че във всяко заведение има wifi. Може аз да съм карък, но навсякъде ме питаха с турски номер ли съм и като кажа не- сори, няма. Не разбирам какво значение има от техническа гледна точка, но иначе любезно и с усмивка отказват- как да им се сърдя. 😂
В някои заведения на масите имаше табели с паролите за wi-fi. Явно е въпрос на късмет.

# 661
Не можах да се сдържа- малко инстаграмски шаренийки.

https://www.instagram.com/p/CjxKcBSDkma/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

# 662
Здравейте,
благодаря за всичко споделено,казано и показано за Истанбул.Изключително полезна тема .
Престои ни посещение на този уникален град,не за първи път.И във връзка с това искам да попитам за едни стълби , но не цветните в Балат .Тези са сиви,но формата е много интересна.Някой беше споделил информация и локация,но не мога да я намеря назад в темите.Мисля, че са в Европейската част,нои в това не съм сигурна.Уж ци записвам всичко интересно,но това явно съм пропуснала.Сега реших да ги посетим,и не мога да го открия.Така че моля за помощ.
Предварително благодаря.

# 663
# 664
  • София
Може би за тези говорите:
https://maps.app.goo.gl/e1wkadYQX4rAuBCE9

# 665
  • Пазарджик
Момичета кой аквариум бихте препоръчали от всички? Ние резервирахме и от 28 до 31 ще сме в Истанбул.

# 666
  • Далечният изток
Момичета и момчета, тъй като чета разнопосочни изисквания, а може да имате опит, за влизане в Турция на 16-годишно дете, изисква ли се международен паспорт или може с лична карта? Ще бъде придружено от един родител, съответно има заверена декларация-съгласие. По принцип знам, че тази декларация е за пред българската граница, но все пак, необходимо ли е да бъде с превод на турски?

# 667
Пепелче,Марго,точно за тези говоря.Благодаря за бързия отговор.

# 668
  • на Мелмак
Аида и акт за раждане. За лична карта уж може.

# 669
  • Далечният изток
Акт за раждане да, казах да направят копие.
Ще пътуваме следващата седмица и се чудя дали да преведат декларацията?!

# 670
  • Димитровград
Отговорили сте си още във въпроса.
........ По принцип знам, че тази декларация е за пред българската граница, .......

# 671
  • Далечният изток
Благодаря!
Аз знам изискванията на бг граница, но не знам какви са на турската, затова питах...

# 672
  • Варна и...духом на Босфора

Не спи😃.
Гледа си.
Фото Discover Istanbul i johannes

# 673
Благодаря!
Аз знам изискванията на бг граница, но не знам какви са на турската, затова питах...

Здравейте. Детето пътува с лична карта, също както и ние. Ако пътува с един родител българите искат нотариално заверена декларация за пътуване извън страната по образец- в оригинал и копие. Турските власти слагат печат на едно листче на тези които влизат с лични карти, на същото листче слагат печат и когато се излиза от Турция. Пазете листчето с печата и за излизане от Турция, подавате го на митничаря заедно с личната карта когато напускате Турция, слагат втори печат и си взимате личната карта и листчето с печатите. Ние вчера се прибрахме от Истанбул. Минахме българската границата с дете / 15 г. / с лична карта  и нотариално заверена декларация от бащата/ търсят я само българските власти/. За Турция е необходима само лична карта и за 14-18 годишни и за пълнолетни,  нищо друго.

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 14:23 от sisita17

# 674
  • Далечният изток
Много благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт