🌷Истанбул🌷 [тема 59]

• 48 986
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
Градския транспорт с Истанбулкард е толкова евтин, че не си струва да си създавате допълнителни грижи с колебания дали ще ви таксуват детето или не. Голяма работа, ако платите още 60 ст. и за него!
На първа страница в темата е обяснена системата и ги има цените.
Ние се завърнахме вече. Ползвахме едно карта трима човека. В единия автобус точно за мен обаче парите в картата свършиха. Шофьорът опита да ми обясни нещо на турски, ама като не разбирам нищо, на следващата спирка слезе до един автомат и ми я зареди, така че можах да се таксувам.

# 226
Здравейте, каня се да пътувам за Истанбул в края на октомври месец с още две приятелки, организирано. Нямаме намерение да посещаваме обиколките от агенцията, смятам че спокойно ще се справим със ситуацията😁😃😃после ще е яко смях. Та исках да попитам, аз имам Истанбулкарт но ми е от преди няколко години, дали ще мога да си я използвам? Има ли ограничение на хората за които плащам с нея. Предното ходене я ползвахме 5 човека. Някаква промяна в начина на зареждане?

# 227
  • София
Здравейте, каня се да пътувам за Истанбул в края на октомври месец с още две приятелки, организирано. Нямаме намерение да посещаваме обиколките от агенцията, смятам че спокойно ще се справим със ситуацията😁😃😃после ще е яко смях. Та исках да попитам, аз имам Истанбулкарт но ми е от преди няколко години, дали ще мога да си я използвам? Има ли ограничение на хората за които плащам с нея. Предното ходене я ползвахме 5 човека. Някаква промяна в начина на зареждане?
Зареждат се на автомати. Ако картата е стара, много вероятно да не е актуална, но все пак пробвай дали автоматът ще я прочете. Могат да я използват много хора, но отстъпките ще бъдат само за един човек. Ако изполвате Мармарай има чекиране и на излизане, при което връща надвзетата сума. С една карта ще върне парите само на един пътник.

# 228
Не е особено рентабилно 5 човека с една карта.  С мармарея при входящото чекиране "дърпа" цялата сума (все едно отиваш до последна спирка), а при изходящото чекиране ти връща разликата т.е. плащаш само за няколкото спирки, които си изминал.

# 229
  • Майничка
Едната от картите, с които бяхме, беше от 2019 и оттогава не беше ползвана, работеше си безотказно.

# 230
  • София
Едната от картите, с които бяхме, беше от 2019 и оттогава не беше ползвана, работеше си безотказно.
Някой беше споменал, че от последното зареждане трябва да са минали по-малко от 4 години, за да е валидна.

# 231
Може ли някоя добра душа да ми обясни как да си направя онлайн навигация с желани места за посещения? Пробвах се, ама не се справих. И оше нещо. Тези от вас, които ходят за 3-4 дни, купувате ли си от бг оператор байтове и минути, от турски ли оператор или просто карате на wi-fi в хотела? Благодаря. Утре вечер пътувам.

# 232
Аз карах на wi-fi от хотела и заведенията, навсякъде по заведенията имаше.

# 233
Дами, аз пак се включвам с въпросче към вас Simple Smile
В Левент освен небостъргача Сафир, има ли какво още да се види и прави - местенце за разходка в района, например, някой търговски център, някое джиджанко заведение? Искаме ми се да разгледам по-европейска част на Истанбул, но специално качването на небостъргача не ме привлича, иска ми се да се потопя в нещо по-местно и по-малко туристическо? Simple Smile

# 234
Може ли някоя добра душа да ми обясни как да си направя онлайн навигация с желани места за посещения? Пробвах се, ама не се справих. И оше нещо. Тези от вас, които ходят за 3-4 дни, купувате ли си от бг оператор байтове и минути, от турски ли оператор или просто карате на wi-fi в хотела? Благодаря. Утре вечер пътувам.
Ако ще е онлайн, може да си запазиш местата в любими или просто да си ги търсиш на момента, щом ще имаш нет. Аз ползвам само офлайн навигация и или си ги запазвам пак така, или като GPS- координати .

# 235
  • София
Дами, аз пак се включвам с въпросче към вас Simple Smile
В Левент освен небостъргача Сафир, има ли какво още да се види и прави - местенце за разходка в района, например, някой търговски център, някое джиджанко заведение? Искаме ми се да разгледам по-европейска част на Истанбул, но специално качването на небостъргача не ме привлича, иска ми се да се потопя в нещо по-местно и по-малко туристическо? Simple Smile
Така и не съм ходила, но има един търговски център Каньон, който е с много интересна архитектура. За него се слиза на станция Левент, а не на Левент4. Не знам как е като разнообразие на магазини.

Иначе за по-"европейска" обстановка - разходка в Нишантъшъ. Има лъскави магазини и заведения в изобилие. Булевард Багдад в Азия също има такава слава.

# 236
Ако ще е онлайн, може да си запазиш местата в любими или просто да си ги търсиш на момента, щом ще имаш нет. Аз ползвам само офлайн навигация и или си ги запазвам пак така, или като GPS- координати .
Коя е офлайн навигацията?

# 237
За офлайн карти ползвах maps.me, a онлайн - приложението с градския транспорт moovit.

# 238
Някой беше споменал, че от последното зареждане трябва да са минали по-малко от 4 години, за да е валидна.
Моята е 5 или 6 годишна и през юни т. г. си работеше. 😂

Момичета (и няколко момчета 😀), някой ходил ли е до Бурса от Истанбул?
Ако имате някакво инфо по този въпрос, моля ви да споделите! ❤️

# 239
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Новите карти (червените) са с валидност 3 години, старите - докато системата не реши да ги заличи.

Общи условия

Активация на акаунт