🌷Истанбул🌷 [тема 59]

• 48 915
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
Стана ми интересно, извинете какви са тези тарикатлъци с четка за обувки Blush

Ето тук може да се прочете и за други тарикатлъци.
После да няма оплаквания. Simple Smile Simple Smile
https://pochivka.blitz.bg/oferti/nay-chestite-shashmi-s-koito-sh … -spasite-ot-tyakh

А врътката с букинг и аз не зная каква е точно.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 10:28 от pepel_ot_rozi

# 361
Благодаря, полезно наистин.
Какви хитруши били...

# 362
Пълна измислица е тази статия. Нито в Истанбул, нито по курортите ми се е случвало нещо от изброените. Впечатленията ми са, че турците са отзивчиви, любезни и винаги готови да помогнат.

# 363
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Четките са стар трик, който е коментиран многократно, но все по-рядко се среща. Но скоро в едни американци влогъри се бяха хванали и им изчеткаха кецовете за 100 лири.
Също много коментирано беше и кучето рокер, ако го помните. Събира тълпата и през това време джебчиите действат.

Но при положение, че сме 2022 година и информация има навсякъде, не ми се вярва някой още да се връзва на подобни изпълнения.

# 364
  • София
Това с четката са ни го правили и на нас. Дори я вдигнахме и му я подадохме. Не бяхме чували за номера, но му отказахме четкането. Два-три пъти настоя, но накрая благодари още веднъж и си тръгна. Joy 

С резервациите с Букинг не сме имали проблеми. Единствено в последния хотел искаха парите още преди да видим стаята, но настояхме, че няма как да платим за нещо, което не сме виждали и се примириха. Но направи лошо впечатление. Разбирам да искат предварително плащане, но чак да започват с това, някак не е приемливо.

Ще ми бъде интересно да разбера как манипулират резервациите.

# 365
На мен му се случи да ми върнат по- малко ресто. И в закусвалня на жената пред мен да поискат 12 лири за кен кола, а на мен 15. Това не ми променя положителните впечатления като цяло. Навсякъде се случва.

# 366

Ще ми бъде интересно да разбера как манипулират резервациите.

Два пъти за последната година и то само в Турция ,вкл. и световна верига с американско начало и отлично обслужване. Имаме над 20 резервации за къде ли не.
Опитват да завишат цената, ако не е предварително платена или да настанят в по-ниска категория стая. Играят и със закуските. Но при несъгласие и разговор с мениджър нещата се уреждат, но е крайно неприятно. Винаги имам потвърждението в телефона си и на хартия.
За мен го правят да си избият комисионната за резервацията.
Затова директно през сайта на хотела, няма такъв проблем.
Прави ми впечатление, че доста хотели са спряли продажбите си в някои големи сайтове.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 14:38 от Tony Maria 22

# 367
Това с четката са ни го правили и на нас. Дори я вдигнахме и му я подадохме. Не бяхме чували за номера, но му отказахме четкането. Два-три пъти настоя, но накрая благодари още веднъж и си тръгна. Joy 

Ей сега ни се случи това с четката през уикенда. Един си я изпусна, мъжа ми му я даде, и оня почна да му четка маратонките, лафиха си сумати време, той докато се чудеше колко да му даде, онзи му искаше 90тл това било стандартно, ама мъжа ми му дал 50тл, макар че нямал точно и го накарал да му върне от 100, и онзи много се пазарял, казвал че има деца и бляля, щели да се местят в Анкара, а мъжа ми му вика - а моите деца, ей ги тук с мен, давай рестото и така, разбрали са се все пак, а той имаше излъскани маратонки, тъкмо предния ден ги беше окалял в една локва Grinning

Другият тарикатлък беше като седнахме в едно заведение да пием бира на Истиклял, донесоха ни купичка с ядки, решихме че са комплимент, хапнахме ги щастливо, после обаче имаха цена в сметката, имаше и 20% бакшиш включен в сметката, та бирата ни излезе на двойна цена от нужното, ама нейсе Grinning

# 368
  • София
Набързо ще ви разкажа за врътките с резервациите... Пътувайки натам, реших да си проверя Букинга, дали всичко е ок и видях съобщение от собственика на първия апартамент, който бяхме резервирали. Пишеше, че тъй като днес имало панаир в този район, затова се налагало да вдигне цената...САМО с 45 евро??? Едва ли не имало мноооого желаещи за този апартамент и било наложително да вдигне цената... Ако не сме били съгласни на тази цена, ни посъветва да се връщаме... Аз изпаднах в шок и му писах, че вече сме тръгнали и няма как да се върнем, че това е супер некоректно от негова страна и че веднага ще подам жалба към Букинг и Европейската комисия за защита на потребителите. Той моментално ми отговори-- Ок, ефенди/ не знаейки, че не съм ефенди/ ще ви го дадем на същата цена, няма проблеми... И ни го даде на същата цена, разбира се, но пробват ако им мине номера. Шокът и притесненията обаче са си за наша сметка...
Случката във вторият апартамент беше такава, че резервирайки огрооомен апартамент за 11 човека с панорамна тераса, се оказа, че в неговата резервация /на собственика/ всъщност имало 2 апартамента за 9 човека...отново шок и ужас. Обясняваме се на всевъзможни езици, че това не е възможно, аз му показвам моята резервация, той ми показва неговата страница...иска доплащане, пак същите номера...Вече безкрайно изнервена, отново го заплашвам, че ще пусна жалба към Букинг и навсякъде където трябва. Той решава, че ще ни направи компромис и ще ни даде тези 2 апартамента + още един на съседна пряка. Този на съседната пряка беше на 6-я етаж...без асансьор, с лек изглед-море, но все пак имахме някакъв покрив и то без доплащане. Аз придобих комплекс за малоценност и малоумност.
Каква ни беше изненадата, когато след около половин час, докато сваляме багажа, пристигнаха други гости и там се разигра същата история. Човекът резервирал апартамент за 7 човека, онзи му вика, че резервацията била за 5?!? Както вече ви споменах, чужденецът директно налетя на бой, крещейки- полис, полис... Рецепционистът отново се кротна и тях ги настани някъде, уж правейки им огроомна услуга, виждате ли колко сме ларж ...
Следваха опити за измама на бензиностанция, в магазини- невръщане на ресто, а пък продавача на гервеци искаше двойно повече пари, отколкото ни беше сметката /на излизане от Топкапъ...оттам не си купувайте закуски./
Така, че ето откъде придобих това усещане и като за първо посещение на града, съм по-скоро разочарована. Ударили са го яко през просото и ако беше единичен случай, ще си затворя очите и ще си кажа, че е станало объркване, то и тук се случват такива неща естествено, но там е поголовно...Всеки един от нашата компания, имаше подобна случка, затова предупреждавам да се внимава.. навсякъде...

# 369
Elix, големи неприятности сте имали. Нито искам да те съдя, нито казвам че не е вярно, че утре всеки един от нас може да е в твоите обувки. Лош късмет. Аз за от Букинг за пореден път се убеждавам, че не трябва да се занимава човек с тях. Така ни останаха 300 евро капаро в Ница. Не пожелаха да ни ги върнат, покрай отказаните пътувания заради Ковида. Но както и да е. Важното е че сте се върнали живи и здрави. За другото всеки да си има едно на ум. Гаранция няма никъде за нищо. Човек на всякъде може да се сблъска с такива неща. И в този на ред на мисли намерих някъде из нета този телефон, дали е функциониращ в случай на нужда:
Tourism Police: (0212) 5274503 Аз съм си го записала, дано не се стига до него.

# 370
  • София
vici75,  Букинг имат вина дотолкова, че им е слаб контрола и регулацията на подобни практики. Но ако търговците бяха коректни, всичко щеше да си е ок. И друг път сме правили резервации, но в Б-я и не е имало проблеми.
Нищо, здраве да е, но истината е, че чакахме доста време един жмульо от бг агенция да ни намери хотел, от май месец го бях ангажирала да търси, защото сме си доста хора ...било рано, имало време...и на финала август каза, че било късно и че заради 6 септември всичко било пълно...Щях да го удуша през слушалката...Та, затова се принудихме с Букинга да работим, не че и аз много ги обичам, но в тези 2 случая нямат вина.

# 371
Напълно те разбирам. Аз от пътувания всякакви през годините си научих урока. Самолетни билети директно от авиокоманиите и хотели директно с хотелите. Съжалявам че така се е получило с вас. Пожелавам ти да се пристрашиш да отидеш пак и този лош привкус да се заличи с хубави преживявания.

# 372
  • София
Благодаря ти, искам пак да отида, трябва Йеребатан да видя, както и други обекти, които не успях  Simple Smile

# 373
То ние не че сме стигнали. Уж лятото щяхме да ходим, човек от семейството се разболя. Отложихме всичко. Сега пак сме буквали. Дано този път успеем. Настроена съм положително, но имам не едно ами 101 на ум. Мъжа ми беше ходил командировка. Беше ми донесъл златни обеци уж. Най-вероятно ментаци са му набутали някакви. Ушите ми забираха над 2 месеца с тях. Яке той си беше взел кожено, скъса се. Куфар счупи се от едно ползване по летищата. Абе ще залагам на разходките като цяло. Пък на стока и качество ще гледам да прескачам, освен ако нещо много ми хареса. И така.

# 374
  • София
Да..на принципа, не съм оттук и съм за малко.
Пожелавам ви, да си изкарате хубаво и да нямате никакви перипети!
п.п  и в един уж хубав ресторант имахме разправии, ама не е за разправяне хаха..то едно да беше..

Общи условия

Активация на акаунт