🌷Истанбул🌷 [тема 59]

• 48 851
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте много сте добри всички тука, преди 100 години с Вас обиколих всичко, което бях набелязала тогава.

А в днешни дни ——Заминавам за Стамбул града голяма!——- След 15 години 😁!!!
Не че много ми е ясно всичко, но за мол Венеция искам да питам, канала с гондолите да не е сега в някакъв зимен режим и само да си загубя времето да ходя до там. Какво се плаща за гондола?
Пеещите фонтани - има ли някъде график за шоуто- да знам кога почва/свършва. И всъщност заслужава ли си изживяването?
Гледката с възглавничките- няма ли я вече, на гоогле виждам, че Момината кула е временно затворена, да отпадне ли тая ми дестинация от план-графика?
Хотела ще е в Кадъкьой ще се разходим до принцовите острови - приемам съвети за транспорта (има ли значение на коя лодка ще се метна 😅) ? С истанбулкарт ли се плаща? Има ли линк където мога да видя часове на тръгване? По кое време е хубаво да си там - през деня или привечер?

И последно - ресторанта на Нюсрет, оня сладур със солта, нещо не мога да се ориентирам къде е тоя ресторант, излизат ми 3. Ако някой е ходил може ли линк за местоположението и отзиви.
Много благодаря! Много сте готини!

# 466
  • София
Гледката с възглавничките- няма ли я вече, на гоогле виждам, че Момината кула е временно затворена, да отпадне ли тая ми дестинация от план-графика?
Хотела ще е в Кадъкьой ще се разходим до принцовите острови - приемам съвети за транспорта (има ли значение на коя лодка ще се метна 😅) ? С истанбулкарт ли се плаща? Има ли линк където мога да видя часове на тръгване? По кое време е хубаво да си там - през деня или привечер?
Кафенетата с възглавничките ги разкараха. Пак може да се отиде, но няма възглавнички и чайчета. Wink През май кулата беше опакована. Доколкото съм запомнила, последните отзиви са, че още е в ремонт.

Това е разписанието на линиите до островите на общинската/държавната или каквато е там фирма https://www.sehirhatlari.istanbul/tr/seferler/ic-hatlar/adalar-hatlari-176
Плаща се с истанбулкарт и има отстъпки. Има и други фирми, но при едните вървят картите, но без отстъпка, при други е с плащане на каса. Не мога да кажа кога е най-хубаво. Ние отидохме към 10-11 часа. Не бяхме очаровани (тогава беше като строителна площадка и нямаше живот във вилите) и след час и малко бяхме обратно на пристанището. Joy Ако ви е хубаво, може и цял ден да стоите, особено ако искате да се катерите по баирите.

Пеещите фонтани не ме блазнят и не съм ходила, но съм запомнила, че са на всеки кръгъл час.

# 467
Момината кула беше опакована през май до долната половина, а онзи ден я видях чисто цялата опакована - въобще не личи какво е.

# 468
При нас сега се оказа че виза трябва да вадим, понеже не пътуваме от БГ. Има вариянт онлайн да се извади, а може и на място. Някой знае ли дали на място е по-скъпо, с кредит карта ли се плаща или кеш вземат само като за Истанбул картата?

# 469
  • София
На мен ми е чудно как само аз видях опакован бика в Кадъкьой. Целият беше заграден с ограда, а минавайки с автобуса, видях отгоре някакъв реставратор, който го беше възседнал и правеше нещо. Мислех си, че ще продължи с месеци, както процедират с други обекти, а някой беше ходил само 2-3 дни след мен и се беше снимал. Simple Smile

Вижте какво ми излезе при тарифите на Şehir Hatları:
Цитат
* Валидатор за връщане ще бъде поставен на кея Üsküdar. Пътниците, използващи кейове Kadıköy и Ortaköy, ще могат да получат възстановяване в рамките на 120 минути на кея Üsküdar.
Това май е за случаите, когато се използва по-скъпа линия за кратко разстояние.

# 470
При нас сега се оказа че виза трябва да вадим, понеже не пътуваме от БГ. Има вариянт онлайн да се извади, а може и на място.
Ако имате валиден български паспорт, нямате нужда от виза.
Ако нямате такъв или някакъв, даващ право на влизане без виза, няма значение дали пътувате от България или идете със самолет от другаде.

# 471
Хайде с кану по Босфора!
Можем да се запишем за участие в събота. 😂 😀 😀
https://www.instagram.com/reel/CjDxFS-K1hr/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Шебече, тези нови линии що ме мога да ги намеря в зимното разписание на Шехир?
Искаше ми се по вода да стигна до Кузгунджук, че да не се бутам в 15-ките, но не можах да го измисля.

# 472
При нас сега се оказа че виза трябва да вадим, понеже не пътуваме от БГ. Има вариянт онлайн да се извади, а може и на място.
Ако имате валиден български паспорт, нямате нужда от виза.
Ако нямате такъв или някакъв, даващ право на влизане без виза, няма значение дали пътувате от България или идете със самолет от другаде.
МНого благодаря. Паспорта ми изтече, но бг личната ми карта е валидна. Но не знам дали ще може така с нея.

# 473
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Пепелче, още не са добавени, незнайно защо. Явно на по-късен етап ще се случи, засега заложи на 15-ките, те поне са сигурни.

# 474
Искам да си взема карта за музеите, но от линка на 1 стр. Влизам в сайт, който само ми показва че има 9 места от които мига да я закупя, ама и не виждам кои са тези места, може ли помощ?

https://muze.gov.tr/satis-noktasi?CatalogNo=WEB-MSP01-05-008

Видях сайтове от които можеш да поръчаш онлайн, ама там хубави цени имат 😁

# 475
Bebe, ако става дума за кафенето с възглавничките - вече не съществува, а и беше на Босфора.
Дръгият вариант е да гледаш декора за фотосесии, но то не е реално заведение, просто така е декорирано.

За други миндерчета, поне аз не се сещам.
Ей за това обичам да чета тази тема! Ясно, точно и супер човешки обяснено🥰 Значи да не се напъваме излишно, ще се посветим на други неща. По добре да отидем в Аквариум(ако ме насочите към кой ще съм благодарна) тези дни ще съставям програмата и ще бъде яко четене в темата😁

# 476
Здравейте!Мислим да ходим до Принцовите острови-заслужава ли се и как е пътуването с корабче?Имаме човек на който му става лошо при пътуване,

# 477
Здравейте!

Един бърз въпрос, не знам дали все още се посещава, но дали все още е безплатен входа за Цистерната на Теодосий, има ли представа някой?

# 478
  • Димитровград
Април месец беше 120 лири входа и имаше светлинно шоу. Влизаше се на всеки кръгъл час.
Сега в сайта виждам други цени: https://www.serefiyesarnici.istanbul/tr

В магазина за килими Никкас има малка подземна цистерна - входа е безплатен:

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 17:29 от papaone

# 479
Някой купувал ли си е скоро СИМ карта в Турция, за да даде актуална информация?

Ето това например ми " хвана око" Simple Smile в сайта на Turkcell , но се чудя дали не е само за турски граждани с техен паспорт?!
   GNÇ Net 12 GB
1500 мин./ всяка посока
8 Gb  интернет
1500 sms/ всяка посока
4 Gb валидни за twitter и facebook, 5 Gb валидни за bip
95 tl / 4 седмици

Иначе предполагам, че тук, в темата се е обсъждала тази карта, насочена към туристи Local Sim Card For Your Vacation, но не мога да открия на сайта им актуалната цена.
Туристически пакет зa 20GB интернет,
200мин. обаждания във всички посоки,
неограничени съобщения чрез BiP & whatsapp,
валидна  30 дни.

Ще се поровя още малко, за да се предпазя от цена като за  "комшии" Wink Stuck Out Tongue Closed Eyes

Общи условия

Активация на акаунт