Отговори
# 240
Детето има здравно досие. Може да го видите вие чрез Универсален код за достъп (УКД), издаден от НЗОК/РЗОК или с Персонален идентификационен код (ПИК) на Националната агенция за приходите (НАП).  Странно ми е да не знае на детето ваксините, защото как ще провери дали има закъснение или пропусната ваксина. Ама в тая държава всичко става. Друг вариант е ако сте носили в старото училище документ с ваксините ,да го вземете от там. Но кой ви е издал този документ, нали пак тя. Или ЛЛ е сменен януари/юли?
Тя го издаде документа при предното местене. Сега се прави на интересна. Ще пробвам с моя ПИК в НЗОК..

# 241
  • Пловдив
Пробвай, трябва да можеш. А ЛЛ е длъжна да го издаде, трябва да си ги е вкарала, ако си е свършила работата. Ако не, старото училище. На нас ни ги върнаха с дипломите, но още при записването занесох преглед и новите ваксини/които нямат разлика от миналата година/.

# 242
Естествено, че с моя пик не става, ама и аз съм една умница Simple Smile). Ще търся НЗОК да видя утре може ли на дете да се издаде код.

# 243
  • София
Естествено, че с моя пик не става, ама и аз съм една умница Simple Smile). Ще търся НЗОК да видя утре може ли на дете да се издаде код.
Трябва с ПИК-а на родителя , който го е "записал " в здравната каса след раждането, за нещо се ходеше там, но не помня точно за какво. При нас това е таткото.

# 244
И нашият вписва в здравно-профилактичната карта само ваксините, нанесени докато детето е в неговата практика. Прикачваме към нея ксерокопие от картон/имунизационен паспорт с предишните. От малкото училище даже ми върнаха тези документи от 7 клас и сега мисля да използвам същото копие Simple Smile

# 245
  • Майничка
Ваксините се нанасят в картона на бебето или в синята книжка, отделно в кабинета на ЛЛ има една тетрадка, в която се описват всички нанесени от ЛЛ ваксини.
Просто снимаш последна страница на картона и на синята книжка и го даваш на сестрата.

# 246
  • София
Ние почиваме активно в Гърция и наборът няма време за компютър. 😀 Това не значи, че не му е в главата. 🤣 Но пък почти си прочете книгите, сега е на Дон Кихот, тя остана само.
Намерихме трудно дънки за първия учебен ден и остава само за подадем за помощта.
Иначе за ваксините ще използваме листа от миналата година. От старото ново училище ни върнаха профилактичните карти с ваксините и само ходих вече да попълнят новата карта при педиатъра.

# 247
  • София
За ваксините:
Първо без паника! Училището не е институцията, която слага или контролира ваксините. Вашата работа е да занесете бележката от лекарката в училището. Каквото Ви напише - това.
Ние сменихме ЛЛ. При старата има нанесено нещо в досието в НЗОК, но далеч не всичко. Досието на детето е достъпно с кода на родителя. Сега нямам достъп, но мисля, че някъде искаше да въведете ЕГН и там се въвежда ЕГН на непълнолетното дете.
При моето ваксините са записани в картона. Аз снимам само тази страница и я закачам за това, което ми е дала ЛЛ. Ако липсва ваксина сестрата може да Ви попита за нея, но не и да изисква да я сложите.
Така че, ако ваксините не са в картона на детето, сега като ги съберете, си ги нанесете сама в картона (ЛЛ ще Ви покаже как).
Моята ЛЛ също не ги пише в корицата за училище. Ако ги напиша аз подписва. Ако не, прикрепям листче.
От вече 14 години имам дете в училище. Само веднъж една сестра е правила проблем на детето за ваксините. Но всичко е било само докато детето занесе копие на страничката от картона - нищо повече. Случвало се е сестра да се присети, че е време за някоя ваксина и да изиска ново копие в средата на годината. Но ако детето каже, че ваксината още не му е поставена и всичко свършва до тук. Чака си новата корица в началото на следващата година.

# 248
Има свободно място в 32ро АЕ/НЕ, ако някой се интересува....
В СМГ е влязло дете с 420 точки....дали не е онова със "Странджа" Simple Smile

# 249
За 12-ти клас е класирането, за 7-ми "падна" до 482 Simple Smile)

# 250
Звънях в 32ро за това свободно място, приемали и копие , ама кой да направи копие на свидетелството??? знаех, че само с оригинал става....много ме е яд сега, ама...

# 251
Някой беше пуснал линк към мОН за сканирани копия по номер

# 252
сега ще се поразровя...ако някой го знае, моля да пусне, че днес до 14ч е срокът . Благодаря!!!!

# 253
  • София
https://regdiploms.mon.bg/ - Регистър на документите за завършено основно образование, средно образование и/или придобита степен на професионална квалификация

# 254
да, благодаря! Иска се номер на документа да се въведе, а аз няма откъде да го взема, и в infopriem го няма. От старото училище ми отказват....

Общи условия

Активация на акаунт