Отговори
# 375
При нас всичко е вписано, само това погледнах. При същата ЛЛ сме от раждането, та досега.

# 376
  • Варна
Ех, като казахте дънки, да ви кажа как купувам дънки, ама не десетокласника. Щото осмокласникът е дълъг и тънък, той не мери ли, дълги гащи не мога да му купя. А големият ми син в магазин влиза, само ако е спортен. Та дънки за него меря на себе си и така му купувам. Веднъж по случайност и щото все бързам си бях купила едни дънки, дето после на етикета видях, че пише мъжки. Заспаха му и сега вече знам как да избирам. Но на този, 13годишния, само лично с него и одобрено от него избирам.

# 377
  • Varna
Здравейте, ние се върнахме от гръцкото море на нашето си и вече започваме с подготовката. Днес сме на родителска среща та ще има повод за емоции, надявам се положителни.Засега са три момчета , защото списъците са с номера и ще стане по-късно / а може би още днес / ясно.

Мамзел супер си е роклята , щом няма униформи като при нас значи проблема е нулев.
Аз се ядосвах в старото училище , че дават на момчетата да ходят къси гащи, а всички стаи гледаха на юг. За климатизация и дума не може да става , но късите гащи са проблем. Като гледам и в новото няма да е по-различно ...

# 378
  • в очите на дъщеря ми
Скрит текст:
Такааа да видим.....ма ще обещаете... мдаммм покъртителна е.......

Брех, не знаех, че и с такива рокли пускат в училище. Явно живея в друг век. Wink
ААА, тя само  на 15 ти ша иде с това "произведение на изкуството"....се пак още не съм се предала съвсем..😂😂😂

# 379
Ако детето отива в ново училище, освен здравна карта, трябва и досие с имунизациите досега. Снимате картона от детската градина и пишете Вярно с оригинала с ваш подпис.
Това ми беше много полезно, благодаря!

Мамзел, роклята е Уау! Ще събере всички погледи.

Дано има такава мода за носене на ризи. Аз съм им фен, но младежа, уви, не. До миналата година де носеше само по анцуг, но сега категорично  му казах, че няма да стане. За дънки не иска и да чуе дори, така че купихме 2 панталона. По-нататък ще го мислим.

# 380
Наборът носи спортна риза пролетно-есенно време върху тениска. Много е удобно, когато е топло за суичър, а е хладно да е само по тениска. Не му заема и място в раницата, когато я съблече.
Големият не искаше дори и така да носи, но пролетта нещо му прищрака и пожела бяла риза. От магазина се върнахме освен  с бяла и с още две в други цветове. Обаче май само бялата си носи понякога. И тях трябва да провери дали му стават. От една седмица уж си преглежда гардероба. Ама само уж.

# 381
  • Майничка
Мамзел, твоята поне е намерила Роклята. А моята вече пети ден търси в Истанбул Ризата - бяла, памучна, изчистена, с дълъг ръкав, но не с дълъг маншет, нито прекалено дълга, нито прекалено къса ... не помня другото. Преди това месец я търси в Пловдив.
Накрая ще хвана да й ушия една и ако и на нея намери кусур, ще й зашия устата на оверлог!

# 382
  • в очите на дъщеря ми
Мамзел, твоята поне е намерила Роклята. А моята вече пети ден търси в Истанбул Ризата - бяла, памучна, изчистена, с дълъг ръкав, но не с дълъг маншет, нито прекалено дълга, нито прекалено къса ... не помня другото. Преди това месец я търси в Пловдив.
Накрая ще хвана да й ушия една и ако и на нея намери кусур, ще й зашия устата на оверлог!
🤣🤣🤣🤣 Много ме развесели....че като се сетя за роклАта и започвам да хлипам..

# 383
  • София
Здравейте, ето ни и нас след морето.
За градския транспорт в София има някакви нови карти, сега се борех със системата им да поръчам пластиката за осмокласника, която предполагам ще е лесно да се пълни после онлайн. Доживяхме ги тези "модерни" карти и тук най-накрая! Sunglasses Да попитам, който е поръчвал от тези карти да сподели нещо специфично има ли? Може ли и на двете деца ученическите карти да заявя пак така (засега само на единия съм поръчала, че почва по-рано училище) и лесно ли се управляват от профила? Някакви познати проблеми с плащането на карти на ПИБ? 3 лв струва пластиката, но получих известие от банката, че е отказано плащане с кредитна Confused За юношеските карти говорехте на ПИБ - и ние сме с нея от 2 г (нашата се издаваше на деца до 14 г), не може плащане с нея в чужбина, да видим до кога ще ни държат с тези добри цени, като изтече пластиката предполагам.

# 384
Здравейте, ето ни и нас след морето.
За градския транспорт в София има някакви нови карти, сега се борех със системата им да поръчам пластиката за осмокласника, която предполагам ще е лесно да се пълни после онлайн. Доживяхме ги тези "модерни" карти и тук най-накрая! Sunglasses Да попитам, който е поръчвал от тези карти да сподели нещо специфично има ли? Може ли и на двете деца ученическите карти да заявя пак така (засега само на единия съм поръчала, че почва по-рано училище) и лесно ли се управляват от профила? Някакви познати проблеми с плащането на карти на ПИБ? 3 лв струва пластиката, но получих известие от банката, че е отказано плащане с кредитна Confused За юношеските карти говорехте на ПИБ - и ние сме с нея от 2 г (нашата се издаваше на деца до 14 г), не може плащане с нея в чужбина, да видим до кога ще ни държат с тези добри цени, като изтече пластиката предполагам.

Аз също ще съм благодарна да споделите повече информация за картите за ГТ за ученици. Как става издаването, удостоверение от училище сигурно искат, изобщо всичко ще ми е полезно. До сега не е ползвал ГТ и не знам нищо.

# 385
  • при моите любими
За банковите карти. Децата имат, но реално са вързани за моята сметка. Пластиките им са с тяхното име, аз ги захранвам от личната сметка и прехвърлянето става за секунди. Максималният лимит е 100 за теглене в брой и 200 за плащане с карта/ на ден. Това към пощенска банка. Ако взима девойката стипендия, сигурно ще трябва да и направя нейна сметка, защото тази карта реално е вързана към моята. Ще разпитам в училището като му дойде времето. И моята има рокля, но ако вали, каза че ще е с дънки. Ще видим какво ще измисли на финала. Ходихме за дрешки за училище, защото са с униформена тениска, а надолу трябва да не са със скъсани дънки, а тя предимно такива има. За мен към момента най-големия проблем е как ще го измисля на 15.09. ММ е в чужбина по това време, децата вече са в различни училища. Девойката държи да присъствам на първия учебен ден, а малкия е знаменосец на неговия и иска да съм там. Не мога да се клонирам, дано са в различни часове, но едва ли. Ще мисля как да го направя. От сега се напрягам. Тетрадки още не съм купувала, изобщо не ми се занимава, а едно време месеци преди започването бях готова с всичко. Тоя седми клас ме изтощи.

# 386
Да ни е честита новата тема. Заглавието е номер едно.

Хич не знам моето с какво ще иде, времето ще си каже последната дума. Знам само, че ще е с панталон.

Мамзелче, роклата е като прекрасната, прекрасна. Дано не ти откраднат момата.

Картони, карти, още нищо не сме взели. Ще изчакам РС. Каквото кажат, туй ще е. И без това винаги сме взимали, след като мине РД на мързеланка - поспаланка. До края на този, началото на другия, все ще взема. Другия месец и без това ще трябва да взема за социалните ( заради детските ). Чудя се дали да и вадя карта за ГТ. Кой знае как ще учат тази година. Пак ще има ковид, газ, ток. Та ще го мислим. Отстъпка няма да има, ако е за по - дълъг период.
Моето пък хич не му се тръгвало на училище, вика ми, ако можеше тази година да не почваме училище, щеше да е супер. Нищо не разбрала от лятото. Че то какво да разбере, като го прекара във мързел и спане. Тази седмица мъ сбърка с тези пици. Та се наложи одеве да меся и правя, а на нея и връчих да си ги чака, да се изпекат и да яде. Ся лягам и заспивам, че утре заради другото дяте ( майка ми ), ще пълня чушки, тя пък от 3 - 4 дена, само за туй ме врънка. Мразя да мъправят зорлен на готвачка. Кеф ми е да готвя, кат ми дойде музата. Щях да си правя катми, но принцесите са с предимство, аз ще си почакам. К'о кът ми текат лигите вече, и се влачат след мен.

# 387
  • София
Два дена подреждах бюрата. Децата бяха на лагер(големите), на село(малката).
Открих и сложих в различни кутии съответно 9 линии, 7 триъгълника, 4 транспортира, 7 ножици, на гумите им загубих бройката. А, и 3 пергела.
Химикали и моливи - подредени.
Само някой да посмее да каже, че нещо му липсва - ще стане страшно.
Само оплакване за тетрадки приемам. Купих без тях. Може би ще се наложи докупуване, ще видим.

Момата още не знае какво ще облича. А ме е страх да я заведа без план у молЪТ.

# 388
Друга година съм по-подредена и аз. Тая година- нищо не пипнах. Не ми се рови в шкафа със запасите, но има много тетрадки от предишни епохи, малки, големи, листове, папки, моливи, химикалки и пр и пр. Учебници като кажат какво точно трябва, тогава. Линии, пергели, гуми и т.н не съм проверявала, но вероятно има, въртят се, изскачат от всички дупки когато не ги търся.
Лятото на няколко пъти правихме рейд по магазините, та мисля, има достатъчно дрехи, купихме суичъри, панталони, тениски, обувки. Трябва да проверя якетата на какво дередже са, че лятото не сме ги носили, пък детето расте, а дрехите- не. Приятелка и колежка й подари маркова раница, та и това не е мисъл. В новото училище с нова ще е.
Up, преди време и аз така купувах панталони за баткото- меря по мен и всичко точно, но вече ме надрасна. И сега имам в наследство изобилие от мъжки гащи от всякакъв вид. Ми нося си ги, от самолет не се вижда мъжки ли са, женски ли са. Скъсих ги колкото ми трябва и готово. Дребната е с претенции, тя мъжки гащи нямало да носи! По-добре за мен, тогава.
Пък а дано се върне модата на ризите! Много е удобно, поне за мен.
Отиваме до първия присъствен ден в тр, има да се поработи. Решила съм да обновя стаята, в която живееше баща ми, направо не мога да вляза там сега. Освежаване на стените и тавана, нови пердета и тотално пренареждане на мебели. Обаче ще е бавна работа, стените са на 100 г пластове постна боя, която трябва да се изстърже някак Fearful
И после се почва въртележката наново. Записана дата за следваща химиотерапия за 09.09

# 389
За картите-пластики за градски транспорт в София иска ли се снимка? Преди доста години за дъщерята първата карта я даваха за 1 месец без да искат документ от училището (нали все още не са готови л.к. или там каквото е), сега как е положението? Виждам, че и там има прогрес.
Появили са се електронни карти, но ако се създаде профил - той на родителя ли трябва да е или на детето? Въобще на ученици може ли да се заяви онлайн такава пластика?
Може би е полезно да се качи процедурата на първа страница,  ако някои вече я е минал и знае каква е, че да не питаме често,.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 09:55 от tsveta_pile

Общи условия

Активация на акаунт